The Dude din „Marele Lebowski” e de fapt un maestru zen. Fragment în avanpremieră

The Dude din
„Marele Lebowski” e de fapt un maestru
zen. Fragment în avanpremieră

Volumul „The Dude şi maestrul zen” de Jeff Bridges şi Bernie Glassman, apărut la Editura Humanitas, va fi lansat mâine, 28 august, la ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu. Vor vorbi despre carte, filosofia zen şi filmele lui Jeff Bridges Mihai Radu-Popa, fondatorul centrului spiritual Seeds for Happiness şi al Mindfulness Institute, criticul de film Ileana Bîrsan şi jurnalistul Eugen Istodor.

„Îngeri în părul meu“. Mărturisirile femeii care vede îngeri în Dublin

„Îngeri în părul meu“. Mărturisirile femeii care vede îngeri în Dublin

„Îngeri în părul meu“, de Lorna Byrne, este o cronică detaliată a poveştii vieţii unei femei din Irlanda. Cu mult calm şi înţelegere, ea povesteşte despre copilăria trăită într-o ţară săracă, despre locurile unde a muncit în Dublin, şi despre viaţa ei alături de bărbatul visurilor ei – o viaţă în doi care a fost marcată de tragedii personale.„Îngeri în părul meu“ ste o cronică detaliată a poveştii vieţii Lornei.

17 sfaturi care te scot din orice criză de inspiraţie

17 sfaturi care te scot din orice criză de inspiraţie

Dacă v-aţi aflat vreodată în criză de inspiraţie ori dacă aţi crezut că nicio idee nu-i îndeajuns de bună pentru a fi pusă pe hârtie, dacă, pur şi simplu, vârful creionului n-a mai simţit pulsiuni creative, citiţi aceste sfaturi date de 17 mari scriitori care au trecut prin exact aceleaşi momente. 17 vorbe de duh. Pentru scriitori şi pentru cei care scriu

„Brâncoveanu, simbol românesc“, un volum dedicat domnitorului martir. George Maior scrie despre „diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“

„Brâncoveanu, simbol românesc“, un volum dedicat domnitorului martir. George Maior scrie despre „diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“

La 300 de ani de la execuţia şi martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi, a apărut, în condiţii grafice excepţionale, volumul colectiv „Constantin Brâncoveanu, simbol românesc". Adevărul.ro prezintă integral textul din volum al lui George Cristian Maior: „Diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“. Sfinţii Martiri Brâncoveni sunt prăznuiţi pe 16 august de Biserica Ortodoxă.

În studiul limbii şi în dicţionar, pudibonderia nu îşi are locul. Sunt numite cuvinte obscene, vulgare, triviale, tabuisme (de unii lexicografi străini). Adevărul este că a existat până nu demult, în cultura noastră oficială, o barieră de netrecut. Chiar şi literatura şi jurnalismul au fost obligate să „mascheze“ grafiile nepermise prin celebrele puncte de suspensie.

acum 2 luni · comentarii (52)

E limpede pentru oricine că timpul înseamnă reperul principal al oricărei vieţi. Succesivele întâmplări din care se compune fiecare existenţă, se raportează mai întâi şi în chip fatal la această instanţă de natură fizică. Aşa încât până şi cea mai timidă încercare de recuperare a ceea ce a fost se raportează inexorabil la timp.

acum 6 luni · comentarii (2)

Fenomen recent, blogul a schimbat radical modalitatea de circulaţie a informaţiei în mediul virtual prin facilităţile oferite utilizatorilor de a comunica şi de a influenţa opiniile cititorilor. Blogul este un format redactat de orice persoană care transmite, pe o pagină web, informaţii despre un subiect fără a i se impune o anumită calificare jurnalistică sau competenţă într-un domeniu. S-a creat un spaţiu virtual numit blogosferă.

acum 3 luni · comentarii (2)

Cartea Florinei Fekète „De ce iubim bărbaţii?“, proaspăt apărută la Self Publishing, are toate şansele să contribuie la rezolvarea unei frustrări vechi cât istoria literaturii. Avem atâtea personaje feminine memorabile create de autori bărbaţi, dar prea puţine aduse pe lume, „născute“ de scriitoare femei.

acum 6 luni · comentarii (1)

După mulţi ani de tergiversări, ilustrând proasta administrare a ţării de către iubiţii noştri conducători, clădirea destinată Bibliotecii Naţionale a fost, în sfârşit, dată Bibliotecii Naţionale. Ea nu era terminată în 1989, astfel încât, în perioada care a urmat, în deplină libertate, arhitecţii români au avut posibilitatea să schimbe cursul definitivării ei, astfel încât să nu semene cu clădirile-mausoleu de genul Casei Poporului.

acum 6 luni · comentarii (13)

Din seria intensificatorilor emoţionali, de care stilul jurnalistic abuzează dintotdeauna („îngrozitor”, „înfiorător”, „terifiant”, „zguduitor”, „cutremurător”, „groaznic”, „şocant”, „incredibil”, „apocaliptic”, „catastrofal”, „incendiar” etc.), cel mai des folosit în momentul de faţă este, fără îndoială, „halucinant”, atrage atenţia Rodica Zafiu, lingvist şi prof. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti.

acum 7 luni · comentarii (8)

În ultima vreme, Mircea Dinescu mă sună în fiecare seară − la rugămintea mea. De ce? Ca să mă ajute să învăţ pe de rost o poezie a lui, cuceritoare, „Balada celui plecat“. Am recitit de curând volumul său de versuri „O beţie cu Marx“ (ce titlu trăznit!) apărut în 1996 la Ed. Seara şi am redescoperit această poezie, care m-a încântat la prima lectură şi, iată, şi la a doua.

acum 7 zile · comentarii (55)

Omagiul adus martiriului brâncovenilor sub autoritatea Bisericii Ortodoxe şi a Guvernului, la împlinirea celor trei veacuri de la petrecerea sa, inspirat învrednicit să îmbogăţească argumentele cultului identităţii naţionale şi de spirit într-o vreme în care verticalitatea societăţii noastre a slăbit îngrijorător, a fost nu mai puţin pedagogic însoţit de un bogat program editorial care a cuprins – şi continuă – publicaţii dedicate anume,

acum 11 zile · comentarii (0)

Analist politic şi specialist în comunicare, rusul Stanislav Belkovski a intrat în atenţia lumii occidentale în anul 2000. Atunci când a formulat o propunere ce nu ar putea fi calificată decât şocantă privitoare la căile de rezolvare a crizei transnistrene. Belkovski preconiza nici mai mult, nici mai puţin decât dizolvarea Republicii Moldova, alipirea Basarabiei la România şi a Transnistriei la Rusia.

acum 20 zile · comentarii (0)
Postari Recente