George Banu, la Adevărul Live: Există o  afinitate naţională între România şi Franţa

George Banu, la Adevărul
Live: Există o  afinitate naţională între România şi Franţa

George Banu, unul dintre cei mai importanţi oameni de teatru ai lumii, preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, va povesti în studioul Adevărul Live despre Parisul lui personal, despre darurile cele mai frumoase pe care le-a adunat de-a lungul vieţii şi cărora le-a dedicat acum volumul „Casa cu daruri”, publicat la Editura Nemira şi lansat la ediţia încheiată ieri a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Vladimir Tismăneanu, la Adevărul Live: „Cine crede că sistemul rus este autolimitat se înşală. Dictatura lui Putin are nevoie de expansiune!“

Vladimir Tismăneanu, la Adevărul Live: „Cine crede
că sistemul rus este autolimitat se înşală. Dictatura lui Putin are nevoie de
expansiune!“

Cine au fost magnaţii comunismului în România şi ce au lăsat în urmă aceşti exponenţi ai răulului în istorie? Există un tipar anume de educaţie al acestora? Cât a contat doctrina şi cât – dorinţa de parvenire? Vladimir Tismăneanu a răspuns la aceste întrebări la Adevărul Live, în contextul apariţiei volumului „Efigii ale unui coşmar istoric“, lansat sâmbătă, la Bookfest, la editura Humanitas.

George Banu, la Bookfest, „Casa cu daruri” şi vocaţia prieteniei

George Banu, la Bookfest, „Casa cu daruri” şi vocaţia prieteniei

Volumul „Parisul personal. Casa cu daruri” de George Banu, cu fotografii de Mihaela Marin, a fost lansat în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, la standul Editurii Nemira, iar la eveniment, alături de autor, au fost prezenţi Mihaela Marin, Carmen Muşat, director la Observator Cultural, şi Monica Andronescu, coordonatoarea colecţiei Yorick.

Iohannis, la Bookfest, despre „Primul pas“: „Cartea este dedicată celor şase milioane de oameni care m-au votat“ | klaus iohannis

Iohannis, la Bookfest, despre „Primul pas“: „Cartea este dedicată celor şase milioane de oameni care m-au votat“

Sâmbătă, de la ora 15.00, în cadrul Salonului International de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului „Primul pas“, semnat de Preşedintele României, Klaus Iohannis. Trei dube cu jandarmi au venit la Romexpo cu o oră şi jumătate înainte de lansarea celei de a doua cărţi a Preşedintelui. La lansare au participat în jur de 350 de persoane. Preşedintele a părăsit Romexpo după aproximativ o oră, iar multe persoane au rămas fără autograf.

Ca să evite problemele întâmpinate la precedenta lansare din noiembrie 2014, când mii de oameni s-au înghesuit pentru un autograf de la preşedintele Iohannis, la Bookfest, anul acesta, editorii au luat măsuri speciale, atât de pază cât şi de organizare a spaţiului. La fel şi presa, care s-a mobilizat mai eficient. Şi totuşi, preşedintele nu a mai avut nici pe departe succesul precedent.

acum 4 zile · comentarii (24)

La recenta ediţie a Târgului de Carte Bookfest, de la Bucureşti, a fost lansată cartea Ioanei Diaconescu, „Marin Preda. Un portret în arhivele Securităţii”. Rezultat al unei cercetări ce a durat 10 ani, cartea examinează şi înfăţişează, prin documente originale, urmărirea lui Marin Preda de către fosta Securitate, aşa cum se vede ea în arhiva de la CNSAS.

acum 3 zile · comentarii (1)

Sunt destui cei care cred că epoca cea mai bună a ţării noastre a fost cea interbelică, pe când se făcuse “România Mare”. Şi visează la reîntregire. Sunt destui care cred în “românism” şi în valorile sale. E normal. Discuţia despre “specificul naţional” şi despre identitatea noastră naţională e veche. Dar nu întotdeauna ştim, de fapt, despre ce vorbim.

acum 7 zile · comentarii (22)

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai buni oameni din câţi am cunoscut vreodată. Când se uita la tine, nu te privea, ci te examina, cu căldură şi îngrijorare, ca să înţeleagă repede în ce stare te afli şi ce se mai întâmplă cu sufletul tău. Dacă aveai un necaz, te ajuta atunci, pe loc, nu pierdea timpul cu o retorică a compătimirii. Iar dacă observa că iradiezi bucurie, se bucura de bucuria ta.

acum 26 zile · comentarii (76)

În noiembrie 2014, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales Preşedintele României. După ce s-a instalat în scaunul de lider al naţiunii, dl Iohannis a meditat la cele petrecute în campania electorală şi a dat prioritate pe agenda sa impulsului, planului de a pune pe hârtie gândurile, experienţele de atunci. Prioritatea face calea scurtă de la gând la faptă.

acum 21 ore · comentarii (9)

Motto: „Panait Istrati, cel care a învăţat limba franceză la 30 de ani, a dat naştere aici României sale, cea a străinilor suspecţi, a revoltaţilor“ – Linda Lê. Dacă George Ionesco ar fi avut un regret, el ar fi fost legat de caracterul imposibil al lui Panait Istrati.

acum 13 zile · comentarii (20)

Maestrul e în reverie. Maestrul nu poate fi deranjat! Maestrul se gândeşte la ce statuie i-ar plăcea să i se construiască. Să fie una simpla, doar un bust? Poate ceva mai complex, EL stând pe o bancă şi întrebându-se retoric: „de ce nu i-au făcut pigmeii statuia mai devreme?“ Sau poate imortalizat ecvestru, călarind până la epuizare gloria de mult apusă.

acum 15 zile · comentarii (9)

Eminescu, în cunoscutul lui poem cu titlul „Epigonii“, precum şi alţii înaintea lui, Verlaine, de exemplu, în „Prolog“ din „Poeme saturniene“, sau după el, Ion Pillat, într-o frumoasă evocare a iluştrilor înaintaşi, au simţit nevoia unei pioase plecăciuni în faţa marilor figuri şi capodopere din istoria literaturii şi totodată a considerării contemporanilor ca nişte nevoiaşi epigoni.

acum 19 zile · comentarii (6)
Postari Recente