Cum aţi trăit în comunism? Scriitorii Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi, la Adevărul Live

Cum aţi trăit în
comunism? Scriitorii Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi, la Adevărul Live

Cel mai recent volum semnat de scriitoarea Ioana Pârvulescu, „Şi eu am trăit în comunism“, a fost una dintre apariţiile remarcabile la târgul de carte Gaudeamus, încheiat săptămâna trecută. Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi vin joi, de la 11.00, în studioul Adevărul Live, pentru a vorbi despre una dintre cele mai ambiţioase radiografii apolitice a comunismului românesc.

Scenaristul Lucian Ciuchiţă, în război cu producătorii filmului în care joacă Stallone şi Schwarzenegger: "Am reclamat cinci case de producţie hollywoodiană" VIDEO

Scenaristul Lucian Ciuchiţă, în război cu producătorii filmului în care joacă Stallone şi Schwarzenegger:

Scenaristul Lucian Ciuchiţă, care a anunţat că s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul procesului pe care el l-a intentat realizatorilor hollywoodieni ai filmului „Escape Plan“, s-a aflat în studioul Adevărul Live. Lucian Ciuchiţă cere o despăgubire de 10 milioane de dolari şi creditarea sa în calitate de coscenarist, pe genericul filmului, în care joacă Sylvester Stallone şi Arnold Schwarzenegger.

Vladimir Epstein: "Tinerii au venit la Gaudeamus, pentru că multe cluburi s-au închis anul ăsta"

Vladimir Epstein:

Vladimir Epsetin, care a condus, timp de două decenii, Târgul „Gaudeamus”, va fi prezent de la ora 14.00, la Adevarul Live. Târgul Gaudeamus, organizat de Radio România în perioada 18 - 22 noiembrie, la Romexpo, s-a încheiat cu următorul palmares: 125.000 de vizitatori, 300 de participanţi, peste 700 de evenimente şi o valoare estimată a vânzărilor de carte de 3.200.000 de euro.

Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

Cele mai vândute cărţi la Gaudeamus. Volumul semnat de Igor Bergler, „Biblia pierdută“, s-a vândut în 1.600 de exemplare, fiind declarată cea mai râvnită carte de la târgul Gaudeamus, iar cartea lui Mircea Cărtărescu, „Solenoid“, în 1000 de exemplare.

Principesa Margareta şi Principele Radu - la Gaudeamus. Cuplul princiar a dat zeci de autografe pe albumul "Săvârşin. Detaliul" VIDEO

Principesa Margareta şi Principele Radu - la Gaudeamus. Cuplul princiar a dat zeci de autografe pe albumul

Volumul ‘Săvârşin. Detaliul’ a fost lansat la standul Editurii Curtea Veche din Târgul Gaudeamus. Cartea care spune povestea unui conac reînviat a fost lansată în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, cuplul oferind zeci de autografe şi zăbovind la Romexpo până ce toţi cumpărătorii volumului prezenţi la eveniment au primit semnăturile princiare.

”În faţa furtunii de praf, muntele părea un pitic.Profetul privea de la distanţă, din şaua antilopei sale, gândindu-se că norul acela, de două ori mai înalt decât marele Korganon şi fără capăt de-a lungul zării, avea să se strecoare prin fiecare crăpătură, murdărind odăile călugărilor, îngrozind vitele din grajduri, culcând la pământ tufele de lavandă, umplând aerul cu uscăciune[...] Veştmintele profetului începură să fluture sub bătaia...”

acum 4 zile · comentarii (0)

Ne întrebăm adesea, cu uimire, de unde vine nostalgia unora după „Epoca de Aur“ a lui Nicolae Ceauşescu şi cum se explică amnezia lor în ceea ce priveşte frica şi umilinţele de atunci. Pare curios că ele nu sunt ale tinerilor, care pot fi de stânga, fără să fie însă ceauşişti, ci tocmai ale mai vârstnicilor care au trăit acele vremuri şi au stat ore întregi la cozi pentru zahăr sau ulei (date, de la un moment dat, cu raţia), pâine ori salam.

acum 6 zile · comentarii (15)

Artan Arachelian: Cine era Năiţă Lucean? Dinu Săraru: Cine era Năiţă Lucean? Era un ţăran de la mine din sat, cu şase copii, toţi băieţi, care, printr-o întâmplare, era finul părinţilor mei şi deci şi finul meu. Personaj pitoresc, de o rară inteligenţă, care a făcut tot războiul.

acum 6 zile · comentarii (1)

Instituţia numită „Gaudeamus-carte de învăţătură” a fost înfiinţată în anul 1994, de către predecesorul meu, Eugen Preda, care, după evenimentele din 1989, a fost Directorul „Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR).  În anul 1995 am fost ales şi numit, de către Parlamentul României, pe postul de Preşedinte-Director-General (P-DG) al SRR.

acum 7 zile · comentarii (4)

În urmă cu mai bine de 40 de ani, dramaturgul britanic Tom Stoppard, cunoscut în România îndeosebi datorită piesei „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”, scria Travestiuri. O piesă căreia îi dădea forma definitivă în anul 1993. Travestiuri a fost, la rându-i, tradusă şi tipărită în limba română de Editura Unitext (2004) şi chiar montată.

acum 11 zile · comentarii (0)

În ultima perioadă au împlinit cifre rotunde de viaţă câţiva dintre scriitorii noştri importanţi, fie ei poeţi, ca Ion Gheorghe, sau prozatori, ca D.R. Popescu şi George Bălăiţă. Cel mai recent sărbătorit a fost unul care, culmea, are o vădită reticenţă faţă de orice ieşire în public şi de manifestările prea zgomotoase, fie ele şi de simpatie.

acum 19 zile · comentarii (3)

În aceste zile, romancierul Radu Aldulescu, autorul „Amantului colivăresei“ şi al „Cronicilor genocidului“ şi unul dintre cei mai respectabili scriitori români contemporani, este scos din spaţiul în care locuia, evacuat, cum ar veni, de către chiriaşul oficial al clădirii, Uniunea Scriitorilor din România.

luna trecuta · comentarii (30)

Scriitoarea din Belarus Svetlana Alexievich a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2015. Mircea Eliade, Lucian Blaga, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Norman Manea, Mircea Ivănescu şi Mircea Cărtarescu sunt nume de referinţă în literatura română, care ar fi putut sta lângă oricare dintre nominalizaţii şi laureatii cu Nobel pentru literatură.

acum 2 luni · comentarii (8)

Din fericire, redus şi scurt nu echivalează întotdeauna cu încropit; dimpotrivă, tocmai manifestările lungi şi dezlânate, fără un concept coerent, fără cap şi coadă, au darul de a-şi plictisi şi a-şi alunga publicul potenţial. Nu a fost cazul, la Iaşi. La toate cele trei evenimente la care am participat în cadrul FILIT, un public consistent a umplut spaţiile de manifestare.

acum 2 luni · comentarii (8)

Ce mai e, totuşi, Nobelul? E o listă a celor mai buni scriitori ai lumii, a celor mai talentaţi şi mai prolifici scriitori ai lumii, a scriitorilor de-a dreptul extraordinari? Sau e un slalom printre scriitori de toate mâinile, unii profesionişti, alţii part-time, prin care promovăm, de fapt, o viziune despre lume?

acum 2 luni · comentarii (5)
Postari Recente