„Îngeri în părul meu“. Mărturisirile femeii care vede îngeri în Dublin

„Îngeri în părul meu“. Mărturisirile femeii care vede îngeri în Dublin

„Îngeri în părul meu“, de Lorna Byrne, este o cronică detaliată a poveştii vieţii unei femei din Irlanda. Cu mult calm şi înţelegere, ea povesteşte despre copilăria trăită într-o ţară săracă, despre locurile unde a muncit în Dublin, şi despre viaţa ei alături de bărbatul visurilor ei – o viaţă în doi care a fost marcată de tragedii personale.„Îngeri în părul meu“ ste o cronică detaliată a poveştii vieţii Lornei.

17 sfaturi care te scot din orice criză de inspiraţie

17 sfaturi care te scot din orice criză de inspiraţie

Dacă v-aţi aflat vreodată în criză de inspiraţie ori dacă aţi crezut că nicio idee nu-i îndeajuns de bună pentru a fi pusă pe hârtie, dacă, pur şi simplu, vârful creionului n-a mai simţit pulsiuni creative, citiţi aceste sfaturi date de 17 mari scriitori care au trecut prin exact aceleaşi momente. 17 vorbe de duh. Pentru scriitori şi pentru cei care scriu

„Brâncoveanu, simbol românesc“, un volum dedicat domnitorului martir. George Maior scrie despre „diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“

„Brâncoveanu, simbol românesc“, un volum dedicat domnitorului martir. George Maior scrie despre „diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“

La 300 de ani de la execuţia şi martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi, a apărut, în condiţii grafice excepţionale, volumul colectiv „Constantin Brâncoveanu, simbol românesc". Adevărul.ro prezintă integral textul din volum al lui George Cristian Maior: „Diplomaţie şi informaţii în epoca Brâncoveanu“. Sfinţii Martiri Brâncoveni sunt prăznuiţi pe 16 august de Biserica Ortodoxă.

Scrisorile lui Van Gogh către fratele său, în volumul „Dragă Theo“: „Prefer să câştig 150 de franci pe lună ca pictor, decât 1.500 de franci ca altceva“

Scrisorile lui Van Gogh către fratele său, în volumul „Dragă Theo“: „Prefer să câştig 150 de franci pe lună ca pictor, decât 1.500 de franci ca altceva“

Volumul „Dragă Theo“ reprezintă o selecţie de 415 scrisori şi fragmente de scrisori din corespondenţa mult mai amplă a lui Vincent van Gogh (1853–1890) cu fratele său mai mic Theo (1857–1891) şi acoperă un răstimp de 18 ani, din august 1872 până în iulie 1890, când pictorul s-a sinucis. Cartea a apărut la Editura Art şi face parte din colecţia „Ocheanul întors“.

Dorli Blaga, către Victor Ponta: „Sunteţi prea tânăr ca să ştiţi că Lucian Blaga a murit ca scriitor interzis“ | victor ponta

Dorli Blaga, către Victor Ponta: „Sunteţi prea tânăr ca să ştiţi că Lucian Blaga a murit ca scriitor interzis“

Dorli Blaga, fiica scriitorului Lucian Blaga, a trimis o scrisoare deschisă prim-ministrului României, Victor Ponta, scrisoare publicată de contributors.ro. Fiica scriitorului spune că manuscrisele unor mari scriitori, aflate în posesia fostului „Muzeu al literaturii române”, sunt pe cale de a fi distruse din cauza procedurilor de evacuare a clădirii.

În studiul limbii şi în dicţionar, pudibonderia nu îşi are locul. Sunt numite cuvinte obscene, vulgare, triviale, tabuisme (de unii lexicografi străini). Adevărul este că a existat până nu demult, în cultura noastră oficială, o barieră de netrecut. Chiar şi literatura şi jurnalismul au fost obligate să „mascheze“ grafiile nepermise prin celebrele puncte de suspensie.

acum 2 luni · comentarii (52)

E limpede pentru oricine că timpul înseamnă reperul principal al oricărei vieţi. Succesivele întâmplări din care se compune fiecare existenţă, se raportează mai întâi şi în chip fatal la această instanţă de natură fizică. Aşa încât până şi cea mai timidă încercare de recuperare a ceea ce a fost se raportează inexorabil la timp.

acum 6 luni · comentarii (2)

Fenomen recent, blogul a schimbat radical modalitatea de circulaţie a informaţiei în mediul virtual prin facilităţile oferite utilizatorilor de a comunica şi de a influenţa opiniile cititorilor. Blogul este un format redactat de orice persoană care transmite, pe o pagină web, informaţii despre un subiect fără a i se impune o anumită calificare jurnalistică sau competenţă într-un domeniu. S-a creat un spaţiu virtual numit blogosferă.

acum 3 luni · comentarii (2)

Cartea Florinei Fekète „De ce iubim bărbaţii?“, proaspăt apărută la Self Publishing, are toate şansele să contribuie la rezolvarea unei frustrări vechi cât istoria literaturii. Avem atâtea personaje feminine memorabile create de autori bărbaţi, dar prea puţine aduse pe lume, „născute“ de scriitoare femei.

acum 6 luni · comentarii (1)

După mulţi ani de tergiversări, ilustrând proasta administrare a ţării de către iubiţii noştri conducători, clădirea destinată Bibliotecii Naţionale a fost, în sfârşit, dată Bibliotecii Naţionale. Ea nu era terminată în 1989, astfel încât, în perioada care a urmat, în deplină libertate, arhitecţii români au avut posibilitatea să schimbe cursul definitivării ei, astfel încât să nu semene cu clădirile-mausoleu de genul Casei Poporului.

acum 6 luni · comentarii (13)

Din seria intensificatorilor emoţionali, de care stilul jurnalistic abuzează dintotdeauna („îngrozitor”, „înfiorător”, „terifiant”, „zguduitor”, „cutremurător”, „groaznic”, „şocant”, „incredibil”, „apocaliptic”, „catastrofal”, „incendiar” etc.), cel mai des folosit în momentul de faţă este, fără îndoială, „halucinant”, atrage atenţia Rodica Zafiu, lingvist şi prof. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti.

acum 6 luni · comentarii (8)

Analist politic şi specialist în comunicare, rusul Stanislav Belkovski a intrat în atenţia lumii occidentale în anul 2000. Atunci când a formulat o propunere ce nu ar putea fi calificată decât şocantă privitoare la căile de rezolvare a crizei transnistrene. Belkovski preconiza nici mai mult, nici mai puţin decât dizolvarea Republicii Moldova, alipirea Basarabiei la România şi a Transnistriei la Rusia.

acum 9 zile · comentarii (0)

Omul viitorului, dar ce spun eu al viitorului? Este deja omul prezentului. L-a întrevăzut Nietzsche, i-a anticipat sufletul de gheaţă. Forma sa masificată a fost descrisă de Ortega y Gasset. O gheaţă larvară care tinde să se reproducă şi să se înmulţească pe măsură ce dorinţa de putere devine mai sofisticată şi mai rudimentară totodată.

acum 27 zile · comentarii (0)
Postari Recente