AVANPREMIERĂ. "Astăzi mai bine nu m-aş fi întalnit cu mine însămi",  fragmente din romanul Hertei Müller. Autoarea citeşte la Iaşi, la FILIT, din acest roman 0

Herta Müller, invitat de onoare al Festivalului International de Literatura si Traducere FILIT, care debutează azi la Iaşi, va citi un fragment din nou său roman "Astazi mai bine nu m-as fi intalnit cu mine însămi", cu ocazia evenimentului organizat vineri, 3 octombrie, ora 20.00, în Sala Mare a Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“. Adevarul.ro prezintă, în exclusivitate, fragmente din noul roman al Hertei Muller, publicat de Humanitas Fiction.

AVANPREMIERĂ. Vezi comentarii 0

LANSARE ATENEU. "Cartea de onoare a Filarmonicii din Bucureşti ( 1906 -1919). Epoca Dimitrie Dinicu - George Enescu", de Viorel Cosma

LANSARE ATENEU.

Cu ocazia inaugurării Stagiunii simfonice 2014-2015, în deschiderea concertului din seara zilei de joi, 2 octombrie, la ora 19.00, în foaierul Ateneului Român va avea loc lansarea volumului  "Cartea de onoare a Filarmonicii din Bucureşti ( 1906 -1919). Epoca Dimitrie Dinicu - George Enescu", de Viorel Cosma, editat de Muzeul Naţional George Enescu.

AVANPREMIERĂ COELHO Fragment din romanul „Adulter“:  „Bărbaţii mă doresc, iar femeile mă invidiază. De când m-am măritat, timpul s-a oprit în loc“

AVANPREMIERĂ COELHO Fragment din romanul „Adulter“:  „Bărbaţii mă doresc, iar femeile mă invidiază. De când m-am măritat, timpul s-a oprit în loc“

Cel mai recent roman al lui Paulo Coelho, „Adulter“, publicat de Editura Humanitas Fiction şi tradus din portugheză de Micaela Ghiţescu, va fi în câteva zile în librăriile din România. Volumul ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre. Adevarul.ro vă prezintă fragmente, în avanpremieră din noul roman semnat de Paulo Coelho.

Aflat în pragul unei a doua ediţii, după cea desfăşurată anul trecut, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi reprezintă deja un excelent exemplu pentru cum ar trebui să arate o campanie de diplomaţie publică. După numai o primă ediţie, FILIT nu mai este doar al Iaşului, nici doar al României, ci s-a impus ca fiind reprezentativ în spaţiul central-est european

acum 6 zile · comentarii (0)

Pe lîngă politică, jurnalistul francez Éric Naulleau mănîncă literatură pe pîine şi taie în carnea vie a scriitorilor vedetă, sacrosancţi în Franţa. Mi-a dat întîlnire la cafeneaua Le Cannibale, într-un cartier deconcertant din nord-estul Parisului. Soarbe un ceai şi citeşte Limonov, Le livre de l’eau, un autor mai mult decît politic incorect.

acum 9 zile · comentarii (12)

Romanul este dedicat tuturor "luptătorilor din umbră, ofiţerilor de informaţii, fantomelor, care cu preţul vieţii au apărat şi continuă să apere ţara noastră, România". Cu toate acestea, publicul-ţintă vizat de către autor este mult mai extins: cartea se înscrie într-o serie de publicaţii similare prin care se doreşte îmbogăţirea culturii de securitate, în special în rândul generaţiei tinere.

acum 12 zile · comentarii (47)

La jumătatea acestui an, editura „Tracus Arte” şi-a mai adăugat la palmares un nou eveniment editorial: romanul-poem „Să locuieşti într-un lătrat de câine”, al jurnalistului, scriitorului şi bloggerului „Adevărul” Ştefan Mitroi (volum care a fost îngrijit de tânărul dar redutabilul filolog Teodor Dună şi a cărui copertă este semnată de faimosul artist plastic Eugen Mihăescu)

acum 18 zile · comentarii (1)

În urmă cu aproape patru ani apărea la editura bucureşteană Humanitas, în excelenta traducere a lui Emanoil Marcu, o carte al cărei titlu era asemenea unui avertisment. Nu speraţi că veţi scăpa de cărţi!. Substanţa volumului era reprezentată de dialogul dintre două personalităţi literare ale lumii de azi- Umberto Eco şi Jean-Claude Carrière.

acum 27 zile · comentarii (4)

În ultima vreme, Facebook-ul a fost invadat de liste cu cărţi. Găleţii cu gheaţă turnată în cap i-a luat locul cea cu cărţi, turnată încet, de-a lungul timpului. Unii au strâmbat din nas, că cică ăia care au dat listele respective fac paradă de deşteptăciune, se dau intelectuali. De unde se vede că, într-o ţară a cocalarilor de toate felurile, intelectualitatea poate fi un cuvânt de ruşine.

acum 29 zile · comentarii (2)

În ultima vreme, Mircea Dinescu mă sună în fiecare seară − la rugămintea mea. De ce? Ca să mă ajute să învăţ pe de rost o poezie a lui, cuceritoare, „Balada celui plecat“. Am recitit de curând volumul său de versuri „O beţie cu Marx“ (ce titlu trăznit!) apărut în 1996 la Ed. Seara şi am redescoperit această poezie, care m-a încântat la prima lectură şi, iată, şi la a doua.

luna trecuta · comentarii (55)

Omagiul adus martiriului brâncovenilor sub autoritatea Bisericii Ortodoxe şi a Guvernului, la împlinirea celor trei veacuri de la petrecerea sa, inspirat învrednicit să îmbogăţească argumentele cultului identităţii naţionale şi de spirit într-o vreme în care verticalitatea societăţii noastre a slăbit îngrijorător, a fost nu mai puţin pedagogic însoţit de un bogat program editorial care a cuprins – şi continuă – publicaţii dedicate anume,

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente