Nicolae Manolescu  nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din România. Ce răspunde avocatul USR 3

Într-un document semnat de Cristian Teodorescu şi Dan Mircea Cipariu se explică faptul că actuala conducere a Uniunii Scriitorilor din România (USR) ar fi de fapt reprezentată de ei,în calitate de preşedinte şi vicepreşedinte. Avocatul uniunii conduse de Nicolae Manolescu a transmis ziarului „Adevărul”un comunicat în care arată că acesta este înscris în registrul public ca preşedinte al USR, cei doi scriitori nefiind înscrişi în nicio calitate.

Nicolae Manolescu  nu ar fi reprezentantul legal al Uniunii Scriitorilor din România. Ce răspunde avocatul USR Vezi comentarii 3

FRAGMENT „Imaginea celuilalt. Negri, evrei, musulmani şi ţigani în arta occidentală în zorii epocii moderne. 1453-1800”, de Victor Ieronim Stoichiţă

FRAGMENT „Imaginea celuilalt. Negri, evrei, musulmani şi ţigani în arta occidentală în zorii epocii moderne. 1453-1800”, de Victor Ieronim Stoichiţă

Sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 17.30, librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui o întâlnire cu reputatul istoric de artă şi profesor la Universitatea din Fribourg Victor Ieronim Stoichiţă, care revine în faţa cititorilor din Bucureşti pentru prezentarea volumului „Imaginea celuilalt. Negri, evrei, musulmani şi ţigani în arta occidentală în zorii epocii moderne. 1453-1800”, publicată la Editura Humanitas.

Cum a fost receptat „Solenoid” de spanioli. Mircea Cărtărescu: „Degeaba eşti tradus în 100 de limbi, dacă eşti tradus prost”

Cum a fost receptat „Solenoid” de spanioli. Mircea Cărtărescu: „Degeaba eşti tradus în 100 de limbi, dacă eşti tradus prost”

Miercuri seară, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea ediţiei în spaniolă a romanului „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu. Pe lângă scriitor, la eveniment au participat şi editorul spaniol Enrique Redel şi traducătoarea Marian Ochoa de Eribe care au povestit cum au ajuns să îl descopere pe Mircea Cărtărescu şi să facă cunoscut cititorilor spanioli romanul „Solenoid”.

Herta Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor:  „Nu ştiam că fac parte din Uniunea Scriitorilor“

Herta Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea 
Scriitorilor:  „Nu ştiam că fac parte din Uniunea Scriitorilor“

Herta Muller a declarat că suspendarea sa din Uniunea Scriitorilor este un "teatru absurd". Scriitoarea laureată cu premiul Nobel pentru Literatură spune, tranşant: ”Glumiţi? Nu ştiam că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a intrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat asta? Şi nu am primit niciodată vreo cerere să plătesc cotizaţia."

Scriitoarea Herta Muller, suspendată din Uniunea Scriitorilor din România

Scriitoarea Herta Muller, suspendată din Uniunea Scriitorilor din România

Scriitoarea Herta Muller, laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România (USR) pentru că nu şi-a plătit cotizaţia anuală, în valoare de 150 de lei, informează Hotnews. Conform statutului USR, acest lucru înseamnă că scriitoarea pierde anumite drepturi de membru, cum ar fi că nu poate vota la alegerile pentru preşedinţia uniunii.

Volumul Cristinei Hermeziu, „Vedere din Turnul Eiffel. Portrete civile, crochiuri politice“, va fi  lansat, joi, la Iaşi

Volumul Cristinei Hermeziu, „Vedere din Turnul Eiffel. Portrete civile, crochiuri politice“, va fi  lansat, joi, la Iaşi

Volumul "Vedere din Turnul Eiffel. Portrete civile, crochiuri politice", semnat de Cristina Hermeziu şi publicat de Editura Junimea, va fi lansat joi, 19 aprilie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi. Alături de autoare, invitaţi  vor fi Alexandru Călinescu, Mariana Codruţ, Daniel Condurache, Bogdan Creţu. Amfitrionii evenimentului vor fi Lucian Vasiliu şi Simona Modreanu.

Aflu că săptămîna trecută a murit Andor Horváth. Am ţinut mult la el şi contam pe un dialog mai îndelungat cu inteligenţa, cultura şi umorul lui. Mă bucur că măcar ne-am reîntîlnit la începutul anului trecut, în jurul unei cărţi pe care tocmai o publicase. Am scris, atunci, un text, pe care îl reiau acum, pentru a-l dedica memoriei lui şi prieteniei noastre.

acum 2 zile · comentarii (0)

Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.

acum 4 zile · comentarii (3)

Nu ştiu exact câte zile are minivacanţa de Paşte în cazul vostru, nu ştiu dacă plecaţi sau rămâneţi, dacă ieşiţi sau staţi în casă, dacă aţi pregătit filme sau întâlniri cu prietenii, dar un lucru e sigur: ar fi cazul să vă puneţi deoparte măcar o singură carte. Eu, una, am deja pe lista mea personală destul de multe titluri, nu că aş spera să le termin pe toate, dar mă incită că nu m-am decis încă de care să mă apuc.

acum 16 zile · comentarii (4)

Dragi elfi, hobbiţi, gnomi şi rangeri, dragi prieteni şi fani ai operei Profesorului J.R.R. Tolkien, avem plăcerea să vă invităm la un nou Tolkien Rading Day – de primăvară sau de Buna Vestire. Despre „Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien”. Sâmbătă, pe 31 martie, la Librăria Humanitas Kretzulescu, începând cu ora 17.00.

acum 25 zile · comentarii (2)

Recent a avut loc Târgul de Carte de la Leipzig, unde ţara noastră a fost invitat de onoare, după două decenii. Felul în care s-au prezentat scriitorii şi editorii români la unul din cele mai importante Târguri de Carte ale lumii este demn de toată lauda, iar eforturile lor, ca şi ale celor care au muncit efectiv pentru reuşita Târgului, au fost apreciate în Germania.

acum 26 zile · comentarii (2)

Astăzi poeta Ana Blandiana împlineşte 76 de ani. Cartea „Întoarcerea lui Arpagic“, cu vestitul motan Arpagic din anii ’80, pentru care Ana Blandiana a fost interzisă din cauza pamfletului la adresa dictatorului, a inclus într-o formă grafică inedită, versuri mai noi şi mai vechi pentru copii: „Întâmplări din grădina mea“, „Alte întâmplări din grădina mea“, „Întâmplări de pe strada mea“ şi „Cartea Albă a lui Arpagic (file de dosar)“.

acum 27 zile · comentarii (5)

Tîrgurile de carte-s ceva fain, mai vînd şi editurile cît de-un platou de prăjituri, iese şi pentru autor de-un sandviş cu reducere de la Billa, trecătorii speriaţi de zăpadă pot aştepta tramvaiul înăuntru, merge căldura!, se poate angaja temporar şi o femeie de serviciu cu familie numeroasă şi soţ şomer, posibil jucător de table în faţa blocului, deci toată lumea-i mulţumită.

luna trecuta · comentarii (2)

Se discută intens zilele acestea despre cât de inutilă este literatura motivaţională şi cât de fraieri sunt cei care aruncă bani pe traininguri de leadership. Şi eu unul cred că literatura motivaţională este în mare măsură inutilă şi că ăia care aruncă bani sunt în mare măsură fraieri, dar nu pentru că principiile acestei literaturi ar fi cu totul greşite. Eu cred că, dimpotrivă, ele sunt cel puţin parţial corecte.

luna trecuta · comentarii (4)

Uneori mai citesc cărţi, prea rar şi prea puţine faţă de cîte aş vrea şi faţă de cîte cumpăr. Nu mă încălzeşte că asta li se întîmplă şi altora. Iar cele două mari tîrguri, de pe urma cărora rămîn cu sacoşe de cărţi, care se tot adună şi cu care nu reuşesc să ţin pasul, sînt pe cale să-mi devină mari duşmani. Şi, de parcă ale mele nu mi-ar fi de ajuns...

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente