România la Salonul Cărţii de la Paris. Diagonales et confluences franco-roumaines 0

România va fi prezentă la ediţia din acest an a Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurată între 24 şi 27 martie, cu un stand şi cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării româneşti de anul acesta la Livre Paris este „Diagonales et confluences franco-roumaines”/ „Diagonale şi confluenţe franco-române”.

România la Salonul Cărţii de la Paris. Diagonales et confluences franco-roumaines Vezi comentarii 0

România la Târgul Internaţional de Carte de la Londra 2017

România
la Târgul Internaţional de Carte de la Londra 2017

Târgul Internaţional de Carte de la Londra / London Book Fair, unul dintre cele mai mari evenimente ale industriei mondiale de carte la care România a devenit, de un deceniu, o prezenţă constantă, se deschide în data de 14 martie. Cea de-a 46-a ediţie, desfăşurată la Centrul Expoziţional Olympia în perioada 14-16 martie 2017, reuneşte peste 1500 de expozanţi din 57 de ţări.

Un dialog renascentist din care avem ce învăţa şi astăzi, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

Un dialog renascentist din care avem ce învăţa şi astăzi, lansat la Librăria Humanitas Cişmigiu

Vineri, 10 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei seri italiene dedicate volumului bilingv „Cugetări. Dialog despre guvernarea Florenţei“ de Francesco Guicciardini, apărut recent la Editura Humanitas, în colecţia Biblioteca Italiana, cu o prefaţă de Carlo Varotti, traducere, cronologie, note şi îngrijirea ediţiei de Corina Anton.

Pentru români, anul 1971, cu celebrele Teze din iulie a fost sfârşitul iluziilor. Era limpede că vremea relaxării ideologice trecuse, că regimul comunist revine la metodele dure, că cel ales în fruntea Partidului Comunist în 1965, devenit doi ani mai târziu preşedinte al Consiliului de Stat, adică şef de Stat, îşi consolidase suficient puterea personală şi îşi putea deja permite luxul de a-şi arăta adevărata faţă.

acum 6 zile · comentarii (3)

- Aşa e! - Aşa e!, i-am răspuns şi eu. Am auzit ciocnirea dulce a oaselor micuţe de la gât, acolo, în culcuşul de la rădăcină, lângă umerii subţiri, unde se păstrează, printre firele încârligate şi aurii, căldura căpşorului plin de nebunii. A-ha!, de asta-mi eşti! Maxilarele ei pocniră la fel, mi s-a părut. Mecanic, regulat.

acum 14 zile · comentarii (5)

Plecarea la Cluj venise la timp. De săptămâni întregi nu mă mai mişcam din Bucureşti. Făceam acelaşi drum, un du-te vino, acasă şi la BCU. Singurul meu divertisment era, dimineaţa, momentul de gimnastică. Seara adormeam greu, iar spre dimineaţă stăteam ore întregi cu ochii în tavan.

acum 25 zile · comentarii (1)

Nu am vizitat niciodată oraşul Lyon, dar, în acest an, am un motiv serios. Nu numai că are loc cea de-a XIII-a ediţie a festivalului Quai de Polar şi pentru mine e prima ediţie la care particip (doar în calitate de spectator), dar e prima ediţie la care România este reprezentată. Nu de un autor, ci de doi: Bogdan Teodorescu şi Eugen Ovidiu Chirovici.

acum 29 zile · comentarii (0)

V.A. Un personaj nemaipomenit, într-adevăr, dincolo de marele scriitor este omul Petru Dumitriu! D.S. Bineînţeles! Îşi făcuse o frizură specială, şi-şi dădea, cu ce se dau acuma puştii, o briantină, un gel special, şi îşi făcea freza ca a împăraţilor romani, cunoscută din busturile celebre, un breton pe frunte lipit cu gelul ăsta şi tunsoarea cu breton...

luna trecuta · comentarii (1)

Nu vom putea lăuda vreodată îndeajuns extraordinara muncă depusă de Gabriela Creţia, în calitate de competentă, eficientă şi, mai ales, sensibilă traducătoare, şi de Astrid Cambose, cea care cu o devoţiune şi o minuţie cu totul ieşite din comun a asigurat selecţia şi îngrijirea textelor, a scris prefaţa, a întocmit tabelul şi notele celor două tomuri de Scrisori către Monica de Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu.

luna trecuta · comentarii (0)

Este foarte iubită datorită personajul „Knitbone Pepper”, în traducere „Tătănuş Pipăruş”, câinele fantomă, personajul principal al unei serii de volume care a cucerit Anglia. Din decembrie anul trecut, Tătănuş este şi prietenul copiilor din România. Faceţi cunoştinţă cu autoarea britanică ale cărei poveşti amuză şi stimulează copiii de pretutindeni: Claire Barker!

luna trecuta · comentarii (0)

Lumea cărţilor mystery & thriller a trecut, după 2000, prin cel puţin două mari revoluţii. Prima ar putea să poarte numele unei cărţi – Codul lui Da Vinci (2003) şi a impus romanele de tip thriller istoric american. Au urmat o mulţime de alte cărţi mai bune sau mai puţin bune pornind de la această reţetă, inclusiv în spaţiul românesc.

acum 2 luni · comentarii (0)

D.S. Trebuie să vă spun, domnule Arachelian, că, în momentul acela, din lumea mai puţin angajată la nivelul structurii de partid am fost cel mai înjurat om din România! În absolut toate gazetele am fost făcut pulbere - ceauşist, stalinist, titoist, franchist, arafatist, gadafist, se amestecau toate, n-am ratat nici una dintre personalităţile legate de dictatura veacului al XX-lea cu care să nu fi fost asemuit.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente