O carte despre "Visul spulberat al armenilor. 1915"

O carte despre

Joi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea cărţii "Visul spulberat al armenilor. 1915" a politologului francez Gaidz Minassian, recent publicată în colecţia Istorie a editurii, în traducerea Elenei Bulai. Evenimentul a avut loc în prezenţa lui Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia.

A murit scriitorul George Bălăiţă

A murit scriitorul George Bălăiţă

Scriitorul George Bălăiţă a murit sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini vârsta de de 82 de ani. Vestea dispariţiei autorului romanului "Lumea în două zile" a fost confirmată de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, pe pagina de Facebook.

Înţelesurile „Întoarcerii fiului risipitor“, în tabloul lui Rembrandt şi în Săptămâna Patimilor

Înţelesurile „Întoarcerii fiului risipitor“, în tabloul lui Rembrandt şi în Săptămâna Patimilor

Părintele Henri J.M. Nouwen ne împărtăşeşte, în volumul "Întoarcerea fiului risipitor", călătoria spirituală pe care i-a prilejuit-o, într-un moment de cumpănă al vieţii sale, întâlnirea cu faimosul tablou al lui Rembrandt cu titlu omonim. Volumul, lansat de Editura Humanitas în Săptămâna Patimilor, vorbeşte despre înţelesurile profunde ale acestei parabole ce cuprinde miezul mesajului biblic.

Marinela Ardelean revine cu o nouă „Carte a vinurilor româneşti“ la Adevărul LIVE

Marinela Ardelean revine cu o nouă „Carte a vinurilor româneşti“ la Adevărul LIVE

După ce a deschis o nouă etapă în istoria vinului autohton, cu volumul bilingv „Cartea vinurilor româneşti 2015-2016“, cunoscuta specialistă în branding şi business development în industria enogastronomică Marinela Ardelean, numită „la Dame d'excellence du vin de la Roumanie” de Helmuth Helmuth Köcher, revine cu o nouă ediţie a cărţii, pe care o va lansa în curând.

Există un loc miraculos, un alt model, ascuns, al lumii reale, pe care nu mi-l oferă nimic mai exact şi mai viu ca lectura împătimită, zilnică. După ani şi ani de asemenea experienţe, câteodată îmi pare că intru într-unul din acele locuri secrete, ale câte unei lumi - societate, literatură, filozofie -, unde capăt în sfârşit precizia de-a citi şi numi exact gânduri, maniere, convenţii invizibile.

acum 19 zile · comentarii (5)

Mă gândesc de vreo 5 zile la cartea lui Vlad Zografi, „Efectele secundare ale vieţii“ (Editura Humanitas). Am citit-o ca pe un roman şi m-am prins un pic cam târziu că grila mea e incorectă. De fapt ar fi trebuit să iau aminte la modul serios la sfatul Ioanei Pârvulescu de pe copertă: „Nu citiţi această carte, ci ascultaţi-o aşa cum se ascultă muzica: este o simfonie contemporană“.

acum 21 zile · comentarii (24)

Pentru români, anul 1971, cu celebrele Teze din iulie a fost sfârşitul iluziilor. Era limpede că vremea relaxării ideologice trecuse, că regimul comunist revine la metodele dure, că cel ales în fruntea Partidului Comunist în 1965, devenit doi ani mai târziu preşedinte al Consiliului de Stat, adică şef de Stat, îşi consolidase suficient puterea personală şi îşi putea deja permite luxul de a-şi arăta adevărata faţă.

luna trecuta · comentarii (3)
Postari Recente