Gripa nouă pierde din virulenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de gripă A(H1N1) este în scădere continuă
Numărul cazurilor de gripă A(H1N1) este în scădere continuă

Numărul cazurilor de gripă A(H1N1) este în scădere continuă de la jumătatea lunii ianuarie şi până în prezent. Un calcul făcut pe baza informărilor zilnice ale Ministerului Sănătăţii (MS) arată că în fiecare din săptămânile de mijloc ale acestei luni, a doua şi a treia, au apărut câte cel puţin 400 de noi îmbolnăviri, iar în ultima, doar 130.

Pe de altă parte, numărul celor morţi din cauza gripei noi a scăzut de trei ori din săptămâna a doua până într-a patra, de la 27 la nouă persoane.

Citiţi şi:

Constanţa: Specialiştii au confirmat patru noi cazuri de gripă nouă

Sibiu: Încă două cazuri de gripă nouă la Sibiu. O fetiță de nouă ani infestată cu AH1N1

Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

Ministerul Sănătății a declarat că nu vaccinul i-a provocat femeii din Arad reacțiile severe

Specialiştii spun că se aşteptau la o scădere a cazurilor către finalul lunii ianuarie, dar au avut bucuria să constate una mult mai consistentă, pe care o pun pe seama vaccinării populaţiei.

„Trendul acestui final de lună anunţa o scădere lentă, dar aceasta, combinată cu imunizarea masivă a românilor din ultima vreme, a dus la o scădere mai abruptă, ceea ce ne bucură, pentru că asta înseamnă mai multe vieţi salvate", ne-a declarat prof. Adrian Streinu - Cercel, secretar de stat în MS. Potrivit dr. Streinu, până acum s-au vaccinat 1,5 milioane de români.

„Recomandăm în continuare vaccinarea, pentru a reuşi să trecem cu bine şi peste următoarele valuri de gripă nouă care vor veni, unul în vară şi ultimul în iarna 2010 - 2011", a spus acesta. Medicul a spus că gerul nu a scăzut virulenţa virusului gripal A(H1N1), care este la fel de activ şi la temperaturi foarte scăzute.

Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că, la nivel mondial, virusul a provocat mai puţine decese în ultima săptămână faţă de cea anterioară.  

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite