VIDEO Un inginer belgian a inventat mobilierul care se asamblează singur

Un inginer belgian a creat mobilierul care „creşte” şi se asamblează singur

Problemele întâmpinate la transportul şi asamblarea mobilei abia cumpărate pot fi date uitării datorită unui inginer belgian care a experimentat cu „materiale-inteligente” pentru a crea piese de mobilier ce „se asamblează” singure.

Carl de Smet, inginer si designer de origine belgiană, a descoperit o spumă suficient de maleabilă pentru a lua forma unui scaun, spre exemplu, dar şi suficient de rezistentă pentru a susţine greutatea unui om, informează BBC News.

Acest „material-inteligent” care vine sub forma unei spume dispune de o „memorie internă” datorită continutul de poliuretan. Din acest motiv, odată scos din pachet, se va desface şi va lua forma piesei de mobilier în care a fost conceput.

Până în prezent, Carl de Smet a realizat doar piese de mici dimensiuni, nu mai mari de un scaun, fiind încă în stadiul de experiment cu „materialul-minune”. Totuşi, el speră ca în scurt timp să-şi perfecţioneze materia primă şi tehnica astfel încât să poată realiza şi piese de mobilier de dimensiuni mai mari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările