Mi 10T Pro 5G, flagship accesibil de la Xiaomi [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xiaomi Mi 10T Pro 5G. FOTO Adrian Pogîngeanu
Xiaomi Mi 10T Pro 5G. FOTO Adrian Pogîngeanu

Xiaomi Mi 10T Pro 5G e în topul terminalelor Xiaomi în 2020, cel mai performant smartphone de sfârşt de an al companiei pe piaţa europeană, şi un flagship redutabil, mai ales datorită raportului calitate-preţ.

De ce am spus că Xiaomi Mi 10T Pro 5G este cel mai performant smartphone al companiei de pe piaţa europeană, pe final de 2020? Pentru că există un model mai bun, dar care e dedicat pieţei din China, Xiaomi Mi 10 Ultra. Am scris despre el, AICI, la finalul lunii noiembrie. 

Xiaomi Mi 10T Pro 5G este un smartphone cu o diagonală a ecranului de 6.67 inci, o grosime de 9.3 mm şi o greutate de 218g. E mare şi greu, iar husa de silicon cu care vine în pachet accentuează acest aspect. Mi 10T Pro 5G e construit din materiale premium, are ramă de metal, iar feţele sunt acoperite cu Corning Gorilla Glass 5.

Am testat varianta argintie, numită de producător lunar silver. Modelul se mai găseşte în negru, cosmic black, şi albastru, aurora blue. Spatele e aproape ca o oglindă, strălucitor şi e destul de greu să găseşti un unghi din care să nu reflecte lumina. 

Xiaomi Mi 10T Pro 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

Pe cât e de frumos, pe atât e de ”sensibil” la amprente, se văd imediat ce-l iei în mână, dar în afară de ”şedinţa foto” l-am ţinut în majoritatea timpului în husa cu care vine în pachet. Nu-mi place în mod special scrisul acela uriaş, dar partea bună e că husa de silicon are proprietăţi antibacteriene şi poate elimina până la 99% din bacterii, potrivit TÜV SÜD PSB Products Testing (Shanghai).

Xiaomi Mi 10T Pro 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

Dacă tot am vorbit de spate e imposibil să nu remarci modulul de cameră care e mare, negru, iar camera principală de 108MP e pusă clar în evidenţă, ocupând jumătate din acesta. 

Xiaomi Mi 10T Pro 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

Ecranul IPS LCD de 6.67 inci are o rezoluţie de 1080x2400px, raport 20:9 şi 395ppi. Datorită HDR10+, ratei de refresh adaptabile de până la 144Hz, contrastului excelent şi luminozităţii de până la 650 niţi pe Auto, cel mai probabil nu vei simţi lipsa OLED-ului. Nu e ecranul perfect, dar e frumos şi rapid.

Specificaţile modelului testat Xiaomi Mi 10T Pro 5G: procesor Qualcomm SM8250 Snapdragon 865, procesor grafic Adreno 650, 8GB memorie RAM, 256GB stocare tip UFS 3.1, fără slot de stocare suplimentară. Pe parte de comunicaţii avem : Wi-Fi dual-band, 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive), poziţionare A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NFC şi USB-C 2.0. Lipseşte jack-ul de 3.5 mm, dar în cutia telefonului e un adaptor de la USB-C la jack.

Sistem de operare Android 10 cu interfaţă MIUI 12. Meniul drop-down, din bara de sus, al lui Mi 10T Pro 5G nu seamănă cu cel obişnuit din Android, ci cu cel din iOS. În rest interfaţa e una obişnuită utilizatorilor de Xiaomi, cu mici îmbunătăţiri.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

În colajul următor se poate vedea telefonul pe toate laturile şi constata grosimea, cât de evidenţiat e modulul camerei, unde e poziţionat unul dintre difuzoare, portul USB-C şi slotul unde se introduce cartela sau cartelele SIM.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G FOTO Adrian Pogîngeanu

În primul cadru se vede şi cititorul lateral de amprentă, care se mişcă foarte bine, mă aşteptam să-l aibă în ecran, dar am înţeles limitarea din cauza preţului.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G are difuzoare stereo egale ca putere, unul jos şi unul sus, deasupra ecranului, o fantă subţire, greu de observat. Acestea oferă un sunet bine echilibrat, cu voci clare, dar nu are plenitudine şi bas. Volumul la maximum nu este impresionant, dar este suficient şi plăcut în muzică, jocuri sau filme.

Camera din spate triplă e formată din:

- cea principală wide (26mm) de 108 MP, f/1.7, 26mm cu PDAF şi OIS (stabilizare optică)

- a doua ultra wide de 13 MP, f/2.4

- a treia macro de 5 MP, f/2.4 cu AF, LED flash şi HDR.

Camera e unul din punctele forte ale Mi 10T Pro 5G. Cea de 108 Mp e cea mai titrată şi mai întâlnită pe terminalele smartphone de top în 2020, foloseşte senzorul Samsung ISOCELL HMX

Totuşi, din cele trei camere de pe spatele telefonului nici una nu e tele, asta înseamnă că nu poţi fotografia uşor subiecte la distanţă şi trebuie să apelezi la zoom digital. O soluţie imperfectă, dar sincer, zoom-ul digital 2X de pe Mi 10T Pro 5G e mai bun decât cel optic de pe multe terminale smartphone mid-range. 

Senzorul principal foloseşte tehnologia pixel binning, care transformă 4 pixeli în 1 şi rezultă imagini de calitate foarte bună, la o rezoluţie de 27MP.

Centrul Vechi pustiu Bucureşti noiembrie 2020 FOTO Adrian Pogîngeanu

Pe lumina zilei fotografiile au multe detalii, culorile au un aspect natural, iar gama dinamică este largă. Activarea AI va accentua culorile şi va face imaginile să pară mai contrastante. 

Fotografiile de noapte, realizate cu camera principală, sunt aproape la fel de bune ca cele de zi. 

Xiaomi Mi 10T Pro 5G imagine noapte FOTO Adrian Pogîngeanu

Camera ultrawide, deşi te avantajează în fotografia de peisaj, urban sau rural, nu se ridică la nivelul celei principale. Culorile sunt bune, dar gama dinamică e restrânsă şi imaginea suferă la capitolul detalii. Corecţia deformării e destul de bună, mai ales având în vedere câmpul vizual larg de 123 de grade. 

Xiaomi Mi 10T Pro 5G imagine ultrawide FOTO Adrian Pogîngeanu

În fotografiile de noapte problema detaliilor se accentuează. Night mode nu funcţionează pe această cameră şi diferenţele între imaginile realizate cu camera principală sunt semnificative.

Imagine indisponibilă

Detaliile şi claritatea camerei macro sunt destul de impresionante pentru un senzor de doar 5MP, culorile sunt naturale, iar contrastul este bun. 

Camera de selfie e wide (27 mm) şi are 20 MP, cu f/2.2, HDR. Selfie-urile arată clar, cu o mulţime de detalii, chiar şi în condiţii dificile de iluminare. Zgomotul poate fi văzut doar dacă îl cauţi intenţionat, iar nuanţa pielii subiectului este naturală. 

Camera principală filmează la rezoluţie 8K la 30fps, 4K la 30/60fps, 1080 la 30/60/120/240/960fps cu stabilizare electronică. Camera de selfie filmează la rezoluţie 1080 la 30fps şi 720p la 120fps.

Clip video 8K.

  Clip video 8K.

Timelapse

Singurul meu reproş în privinţa filmării este că stabilizarea electronică nu este foarte eficientă, în rest mă declar mulţumit de calitatea imaginii pe lumina zilei. Filmarea are detalii excelente, gamă dinamică largă şi culori bune.

Gaming

Cu toate setările la maximum se mişcă grozav în orice joc. Se încălzeşte în sesiunile mai lungi de 20-30 minute, dar fără repercusiuni asupra performanţei. Difuzorul din ecran e grozav, ai sunet bun şi atunci când îl acoperi pe cel de jos. Captură din Call of Duty: Mobile.

Şi mai puţin cunoscutul Infinity Ops.

Teste sintetice: Geekbench, 3DMark şi PCMark.

 Xiaomi Mi 10T Pro 5G teste sintetice

Teste reţea, stânga şi mijloc 5G, din casă cu antena la circa 150m distanţă) şi dreapta cea mai mare viteză pe wireless obţinută de mine pe vreun smartphone de test. N-am captură pentru această măsurare, am fost aşa de uimit că i-am făcut direct poză.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G teste retea

Deşi bateria de 5000mAh susţine un ecran mare şi o rată de refresh la 144 Hz, fie ea şi variabilă (scade când navighezi pe web sau când rulezi conţinut video, la 50-60Hz), au făcut ca timpul SOT (screen on time/ ecran aprins) să fie de 5 ore. Asta în utilizarea normală se traduce în peste 17 ore şi e bine, chiar foarte bine. Rezultate obţinute pe baza măsurătorilor cu aplicaţia AccuBattery.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G rezultate AccuBattery

Mi 10T Pro 5G are un încărcător de 33W compatibil cu standardul Power Delivery 3.0 şi se încarcă complet în circa 55 de minute (0-100%), iar în 30 de minute se încarcă puţin peste 60%.

Cutia conţine smartphone, husă, încărcător, cheiţă, adaptor USB-C la jack şi manuale.

Xiaomi Mi 10T Pro 5G e un flagship care înglobează probabil cel mai bun hardware din 2020, dar care are şi câteva minusuri, la un preţ aproape imposibil de bătut, între 2300 şi 2900 de lei, în funcţie de stocare. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite