IFA 2019: Huawei a prezentat noua sa serie de chipset-uri, Kirin 990, construită pentru flagship-uri

IFA 2019: Huawei a prezentat noua sa serie de chipset-uri, Kirin 990, construită pentru flagship-uri

În cadrul unui keynote care a deschis IFA 2019, la Berlin, Huawei a anunţat lansarea oficială a procesoarelor care vor putea fi găsite pe cele mai noi flagship-uri ale sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seria Kirin 990 are în componenţa sa doar două procesoare, însă ambele beneficiază de o putere remarcabilă. Kirin 990 şi Kirin 990 5G vor putea fi găsite pe Huawei Mate 30 Pro, care se lansează pe 19 septembrie, la Munchen, Huawei Mate X şi cu siguranţă şi pe următoarele modele ale gamei P40.

Construit pe o arhitectură de 7nm, Kirin 990 5G a fost cel aflat în centrul atenţiei pentru cea mai mare parte a keynote-ului. Procesorul care este menit să conducă dispozitivele Huawei în noua eră 5G a fost lăudat ca fiind primul din clasa sa în diferite domenii.

Kirin 990 5G are un modem 5G integrat, astfel încât procesorul va ocupa un spaţiu mult mai mic în interiorul telefonului. Procesorul are două nuclee Cortex A-76, de 2.86GHz, două nuclee Cortex A-76 de 2.36GHz şi patru nuclee Cortex A-55, de 1.95GHz.

Şi arhitectura chipset-urilor este schimbată, fiind acum construite după un model Da Vinci, construit in-house. Da Vinci reprezintă practic o nouă formă de configurare de tip Big-Little, în care nucleele mari se ocupă de operaţiunile de tip INT8 şi FP16, în timp ce nucleul mai mic realizează acţiunile mai puţin solicitante, precum wake-on voice sau adaptive charging.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: