Google înăspreşte regulile de monetizare pentru creatorii de conţinut de pe YouTube

Google înăspreşte regulile de monetizare pentru creatorii de conţinut de pe YouTube

FOTO Captură YouTube

Creatorii de conţinut pentru YouTube trebuie să îndeplinească mai multe condiţii înainte să poată câştiga bani prin afişarea reclamelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru putea câştiga bani din clipurile postate pe YouTube, utilizatorii trebuie să fie primiţi în ceea ce Google numeşte YouTube Partner Program. Admiterea în acest program este un fel de recunoaştere a încrederii în calitatea conţinutului postat.

Regulile pentru admiterea în YouTube Partner Program constau până acum într-o lună de existenţă a canalului şi 10.000 de afişări în total pentru clipurile publicate. Cine îndeplinea aceste condiţii intra automat în program şi putea să afişeze reclame.

Însă Google schimbă din nou regulile, făcând mai dificilă acceptarea în programul de monetizare. Acum, un canal de YouTube trebuie să aibă cel puţin 1.000 de abonaţi şi conţinutul postat trebuie să însumeze peste 4.000 de ore de vizionare în ultimul an.

Înăsprirea condiţiilor în privinţa monetizării ar trebui să reducă situaţiile în care reclamele brandurilor sunt asociate cu filmări improprii sau cu mesaje dubioase, cum a fost în trecut cazul reclamelor afişate în filmări care făceau propagandă teroristă.

Noile reguli vizează deocamdată admiterea în YouTube Partner Program. Din 20 februarie, însă, aceste condiţii se vor aplica tuturor membrilor. Asta înseamnă că un canal aprobat deja, dar care nu îndeplineşte noile condiţii, va fi scos în afara programului până ajunge la 1.000 de abonaţi, respectiv 4.000 de ore de vizualizare.

Vice-preşedintele Google Paul Muret spune că, pe lângă aceste criterii cantitative, canalele de YouTube vor fi evaluate în permanenţă şi pe baza feedback-ului venit de la utilizatori, precum raportările privind spam-ul sau diverse forme de abuz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările