Elon Musk: „Sunt 70% şanse să plec pe Marte şi să mor acolo”

Elon Musk: „Sunt 70% şanse să plec pe Marte şi să mor acolo”

FOTO via Vogue

În vreme ce NASA se pregăteşte de ultima etapă a zborului sondei InSight, asolizarea pe Marte, Elon Musk continuă să viseze că va pune la un moment dat piciorul pe Planeta Roşie şi a detaliat planul său de „pensionare”, unul care se va încheia pe suprafaţa acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Probabilitatea de a muri pe Marte este mult mai mare ca cea de a muri, pe Pământ, serios”, începe Musk să explice într-un interviu pentru Axios

Acesta a pus accent pe faptul că drumul către Marte nu va fi doar un carusel pentru bogaţi, iar că implicaţiile unei astfel de excursii sunt foarte serioase.

„O să fie foarte greu. Mai ales când ne gândim cât de mut timp vom petrece într-un container de metal plutin prin spaţiu, apoi urmează asolizarea, un alt proces care se poate termina extrem de prost”, mai spune acesta. 

În plus, Musk a comparat dorinţa de a merge pe Marte cu provocarea la care se supun alpiniştii atunci când decid să escaladeze un munte foarte înalt.

Din ceea ce spune antreprenorul sud-african, costul unei astfel de călătorii s-ar putea ridica la câteva sute de mii de dolari, mult mai ieftin decât costul pe care ăl percepe Roscosmos pentru o simplă lansare către Staţia Spaţială Internaţională. Acest lucru se datorează, în principal, costului redus al rachetelor SpaceX.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: