Cum l-a protejat Google pe Andy Rubin, „părintele“ sistemului de operare Android. Acuzaţii de comportament sexual neadecvat, trecute sub tăcere

Cum l-a protejat Google pe Andy Rubin, „părintele“ sistemului de operare Android. Acuzaţii de comportament sexual neadecvat, trecute sub tăcere

FOTO 123RF

Google i-a oferit lui Andy Rubin, creatorul software-ului Android, un „rămas-bun” în valoare de 90 de milioane de dolari, când acesta a părăsit compania în octombrie 2014. Felul în care Rubin a părăsit compania a atras atenţia asupra unor acuzaţii de comportament sexual neadecvat şi a atitudinii pe care Google a avut-o în acest caz, scrie New York Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să-i urez lui Andy tot ce e mai bun în legătură cu ceea ce va urma,” a spus într-o declaraţie Larry Page, şeful executiv al Google, de pe vremea aceea. „Cu Android, el a creat ceva cu adevărat remarcabil-cu peste un miliard de utilizatori fericiţi.”

Ceea ce Google nu a făcut public a fost faptul că o angajată l-a acuzat pe Rubin de comportament sexual neadecvat. Femeia, cu care Ruben avea o relaţie extraconjugală, a spus că acesta a forţat-o să facă sex oral într-o cameră de hotel în 2013, potrivit informaţiilor venite din partea a doi directori ai companiei care sunt familiari cu incidentul. Google a investigat cazul şi a concluzionat că ceea ce femeia a susţinut este credibil, potrivit surselor citate mai sus, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului. Ruben a fost notificat şi Larry Page i-a cerut demisia.

Google ar fi putut să-l concedieze pe Rubin şi să-l plătească cu o sumă modică. În schimb, compania i-a acordat un pachet de 90 de milioane de dolari când acesta a părăsit compania. Banii au fost plătiţi în rate lunare de aproximativ 2 milioane de dolari, timp de patru ani. Ultima rată este programată pentru luna viitoare.

Rubin este unul dintre trei directori pe care Google i-a protejat în ultimul deceniu, după ce aceştia au fost acuzaţi de comportament sexual neadecvat. În două cazuri, compania a demis bărbaţi din funcţii de conducere, dar le-a făcut plecarea mai uşoară, prin plata a milioane de dolari către aceştia, deşi nu avea nicio obligaţie legală să o facă. În al treilea caz, directorul a pierdut funcţia executivă, dar a rămas pe un post bine plătit la companie. De fiecare dată Google a tăcut în legătură cu acuzaţiile împotriva bărbaţilor.

Publicaţia New York Times a obţinut documente şi a discutat cu numeroase surse din cadrul companiei despre episoadele respective şi a descoperit că situaţiile au variat în gravitate. Cazul lui Rubin a ieşit în evidenţă prin suma imensă pe care Google i-a plătit-o şi prin tăcerea privind circumstanţele plecării sale. 

Purtătorul de cuvânt al lui Rubin a spus că acesta a plecat de la Google pentru că aşa a decis singur şi nu a avut nici un fel de comportament neadecvat.

În două dintre cazurile menţionate mai sus, Google şi-a protejat propriile interese. Compania a evitat luptele legale costisitoare şi i-a împiedicat pe cei în cauză să lucreze pentru rivalii companiei, condiţiile fiind stipulate în înţelegerile dintre părţi.

Întrebată despre cazul lui Rubin, dar şi despre celelalte cazuri, vicepreşedintele Google pentru resurse umane, Eileen Naughton, a declarat că gigantul ia în serios hărţuirea şi tratează fiecare plângere cu atenţie.

„Investigăm şi acţionăm, inclusiv concediem,” a spus ea. „În ultimii ani, am acţionat dur în ceea ce priveşte comportamentul nepotrivit al oamenilor din poziţii de autoritate. Ne străduim din greu să continuăm să îmbunătăţim felul în care ne ocupăm de acest tip de comportament.”

Câteva voci din interiorul companiei spun că măsurile nu sunt suficiente.

„Când Google muşamalizează hărţuirea contribuie la un mediu în care oamenii nu se simt în siguranţă când raportează devierile de comportament,” a spus Luiz Fong-Jones,  inginer la Google pentru mai bine de zece ani şi activist în problemele privind locul de muncă. „Ei cred că nimic nu se va întâmpla sau, mai rău, că bărbaţii vor fi plătiţi şi femeile vor fi înlăturate.” 

Relaţiile dintre colegi, fie ele de lungă durată sau simple aventuri, sunt cunoscute la scară largă în companie. Acestea includ şi legăturile extraconjugale ce implică angajaţi Google.

Rubin a ajuns la Google în 2005, când Gigantul i-a cumpărat start-up-ul Android pentru 50 de milioane de dolari. În următorii ani, el a ajutat la construirea Android-software-ul folosit în 80 la sută din telefoanele inteligente din lume.

Succesul software-ului i-a conferit mai multă putere lui Rubin la Google, susţin patru oameni care au lucrat cu el.

Andy Rubin îşi mustra deseori subordonaţii, numindu-i proşti sau incompetenţi, potrivit surselor de mai sus. Google nu a făcut prea multe ca să îndrepte acest comportament. Compania a luat atitudine doar când personalul de securitate a găsit filme cu scene sexuale sado-masochiste pe calculatorul lui Rubin. În acel an, Google nu i-a mai acordat bonusul salarial. 

Patru oameni cu care Rubin a lucrat au spus că acesta a avut relaţii cu alte femei din companie, chiar dacă era căsătorit. 

În 2012, Rubin se vedea cu o altă femeie pe care o cunoştea de la Android, însă în 2013 femeia a răcit relaţia şi a vrut chiar să o încheie, dar s-a temut pentru eventualele repercusiuni asupra carierei sale. În martie 2013, aceasta a fost de acord să se întâlnească cu Rubin la un hotel , unde a spus că directorul a obligat-o să facă sex oral. Incidentul a pus capăt relaţiei.

Femeia a aşteptat până în 2014 înainte de a depune o plângere la departamentul de resurse umane al Google şi de a le spune oficialilor despre relaţie. Google a început, atunci, o investigaţie.
 
În septembrie 2014, la câteva săptămâni după începerea anchetei interne, consiliul director al Google i-a oferit lui Rubin acţiuni în valoare de 150 de milioane de dolari, alocaţi de-a lungul mai multor ani, potrivit informaţiilor oferite de trei persoane familiare cu demersul. 
 
Investigaţia Google a concluzionat că plângerea împotriva lui Rubin este credibilă.
 
Ca reacţie la raportul New York Times, directorul executiv al Google, Sundar Pinchai, le-a trimis o scrisoare angajaţilor, în care a subliniat că gigantul va avea o abordare dură privind comportamentul neadecvat, scrie BBC. Google spune că a concediat 48 de angajaţi în ultimii doi ani, din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală. 13 dintre ei au fost în funcţii de conducere proeminente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: