Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a închis unul dintre site-uri,  din cauza unui atac cibernetic

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a închis
unul dintre site-uri,  din cauza unui atac cibernetic

CAPTURĂ banks-integrated-reporting-dictionary.eu

Banca Centrală Europeană (BCE) a dat publicităţii un comunicat, joi, 15 august, că entităţi neautorizate au încălcat măsurile de securitate care protejează site-ul ”Banks' Integrated Reporting Dictionary” (BIRD), care este găzduit de un furnizor extern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drept urmare, a fost posibil ca datele de contact (nu parolele) ale 481 de abonaţi la buletinul BIRD să fi fost dezvăluite. Informaţiile constau în adresele de e-mail, numele şi job-urile abonaţilor. 

BCE contactează persoanele ale căror date ar fi putut fi afectate. Atacatorii au reuşit să injecteze malware pe serverul extern pentru a favoriza activităţile de phishing. 

Site-ul extern BIRD a fost închis până la rezolvarea problemei. Nu au fost afectate sistemele interne ale BCE şi nici date importante de piaţă.

BCE adăugă că atacul a fost descoperit în cursul unor operaţiuni de mentenanţă. Vezi aici comunicatul oficial al băncii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: