A patra ediţie de Bucharest Gaming Week va fi organizată la Palatul Parlamentului, în perioada 19-25 octombrie

A patra ediţie de Bucharest Gaming Week va fi organizată la Palatul Parlamentului, în perioada 19-25 octombrie

A patra ediţie a Bucharest Gaming Week, evenimentul dedicat industriei de game development şi pasionaţilor de jocuri video din România, va avea loc pe 19-25 octombrie 2020 în diferite locaţii în Bucureşti şi va culmina cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 24-25 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul central va cuprinde şi o zonă dedicată părinţilor cu copii între 4 şi 12 ani. Pe langă jocuri dedicate întregii familii, părinţii şi copiii vor interacţiona cu numeroase proiecte de educare şi învăţare prin gamificare.

Deja celebrele săli ale Palatului Parlamentului, Unirii, Take Ionescu şi I.I.C. Brătianu vor fi deschise gamerilor care îi vor întâlni aici pe cei mai populari streameri şi vloggeri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale, vor participa la numeroasele competiţii organizate de parteneri şi vor urmări cele mai tari competiţii de esports.

Primele nume anunţate pe scena Bucharest Gaming Week vor fi creatori de conţinut importanţi din sfera gaming-ului: Maximilian Ioan, Lectură de la A la Z, Bercea, Ovidiu Ovvy Pătraşcu, Bobospider şi IceManLucky. Lista invitaţilor se va actualiza în următoarele luni, câteva nume fiind prezente în premieră la Bucharest Gaming Week.

La evenimentul central, vizitatorii vor putea juca peste 40 de titluri: cele mai noi jocuri lansate de marii publisheri mondiali, titluri celebre competitive, dar şi cele mai noi creaţii lansate de studiourle româneşti în ultimii doi ani. Primele titluri din line-up sunt Call of Duty: Warzone, League of Legends, Apex Legends, Counter Strike:Global Offensive, Fornite şi PUBG. Nu va lipsi nici FIFA21, celebrul joc video de fotbal, care începând cu ediţia 20 include şi Liga 1 din România. Line-up-ul de jocuri va fi completat în următoarele luni.

Pe parcursul celei de-a patra ediţii, Bucharest Gaming Week va continua misiunea de a promova şi a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video din România, o industrie în plină ascensiune, cu peste 100 de studiouri, 6000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 188,5 milioane de dolari raportată pentru anul 2018.

Astfel, în săptămâna 19-25 octombrie, o serie de evenimente în diferite locaţii din Bucureşti va aduce mai aproape de publicul larg şi de tinerii care vor să urmeze o carieră în gaming toate realizările şi oportunităţile acestui sector: expoziţii cu artă din jocurile video româneşti, workshop-uri de game design dedicate liceenilor şi studenţilor, workshop-uri de gaming content dedicate creatorilor de conţinut aflaţi la început de drum şi multe alte activităţi.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week 2020 va fi dezvăluit treptat, pe site-ul oficial, iar biletele vor fi disponibile în curând.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările