Una dintre cele mai bune perechi de căşti cu „noise cancelling“ de pe piaţă are în sfârşit un succesor: Sony a anunţat WH-1000XM4

Una dintre cele mai bune perechi de căşti cu „noise cancelling“ de pe piaţă are în sfârşit un succesor: Sony a anunţat WH-1000XM4

Lansarea lui WH-1000XM4 vine la capătul mai multor luni de speculaţii, şi confirmă în mare ceea ce aşteptam - nu sunt schimbări majore, dar sunt binevenite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evident, Sony nici nu trebuia să facă vreo modificare spectaculoasă în ceea ce priveşte WH-1000XM3. Acele căşti au fost îndelung lăudate, chiar şi de noi, şi s-au poziţionat de la bun început ca una dintre cele mai bune soluţii pentru cei care doresc un noise cancelling excelent şi în special pentru cei care călătoresc foarte mult.

Aspectul este aproape neschimbat. La o privire mai atentă, poţi observa câteva modificări, precum un headband mai mic, despre care Sony spune însă că nu va afecta confortul utilizatorului. De asemenea, se pare că şi acele pernuţe de protecţie au fost mărite cu aproximativ 10 procente, fiind şi mai moi acum, iar unele spaţii dintre componente au fost micşorate.

Per total însă, aspectul este cam acelaşi: simplu, elegant şi cu două variante de culoare disponibile - negru şi gri.

Tehnologie care îmbunătăţeşte sunetul prin compresie digitală

Procesorul este acelaşi ca în versiunea anterioară, acel HD QN1, însă foloseşte un algoritm nou, realizând anularea zgomotului în timp real. Căştile au o tehnologie numită DSEE Extreme, care are rolul de a restaura materialul audio pierdut prin compresie digitală, o noutate extrem de interesantă, pe care abia aşteptăm să o testăm.

Sony spune că pentru a crea sistemul AI care se va ocupa de acest lucru a colaborat cu studiourile sale de muzică din Tokyo, colectând date despre muzică pentru a obţine o perspectivă reală asupra modului în care sunt compuse semnalele muzicale specifice.

Se pare că Sony a lucrat şi la tehologia de anulare activă a zgomotului de fond (ANC), deoarece japonezii indică faptul că noile căşti vor avea un noise cancelling cu 20% mai bun decât modelul anterior în ceea ce priveşte sunetele medii şi înalte.

Speak-to-Chat, funcţia care îţi va permite să porţi conversaţii fără să dai căştile jos

O noutate este reprezentată de ceea ce Sony numeşte ”Speak-to-Chat”, o funcţie ce permite utilizatorilor să poarte conversaţii scurte fără să-şi scoată căştile. Practic, atunci când vorbeşti, căştile îţi vor recunoaşte vocea şi vor opri muzica, pentru a putea vorbi cu o altă persoană fără griji. Apoi, aceasta va porni automat, la 30 de secunde după ce ai vorbit ultima dată.

Mai mult, există şi un mod ”Quick Attention”, care îţi permite să asculţi un anunţ rapid sau să oferi un răspuns scurt doar prin poziţionarea mâinii peste cupa dreaptă. Vei reduce instantaneu volumul şi astfel vei reda sunetul ambiental.

În sfârşit, ultimele noutăţi sunt funcţiile de Wearing Detection şi Multi-Point Connection. Pe scurt, căştile vor detecta când sunt purtate sau nu şi vor opri muzica automat, economisind bateria, cu ajutorul a doi senzori de acceleraţie şi unul de proximitate.

Multi-Point Connection permite conectarea căştilor WH-1000XM4 în acelaşi timp la mai multe dispozitive, astfel că vei putea, de exemplu, să asculţi un videoclip pe YouTube pe laptop şi să muţi sunetul pe telefon imediat, ce primeşti un apel.

Sony WH-1000XM4 vor fi disponibile la finalul acestei veri, pentru un preţ de aproximativ 1837 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: