Piscina „infinită“ din vârful unui hotel de 55 de etaje din Londra: modul inedit de acces

Piscina „infinită“ din vârful unui hotel de 55 de etaje din Londra: modul inedit de acces

FOTO via CompassPools

Piscina este creaţia celor de la Compass Pools, un producător britanic, şi va avea o capacitate de 600.000 de litri, fiind construită pe acoperişul unui hotel de 55 de etaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piscinele infinite (infinity pools) sunt denumite astfel datorită faptului că apa din ele curge peste una sau mai multe margini, creând un efect vizual care oferă o senzaţie de nemărginire a apei. Acestea s-au răspândit din ce în ce mai mult în ultimii ani, mai ales în locaţiile luxoase, însă un hotel din Londra va fi primul care va beneficia de o astfel de piscină la 360 de grade.

Practic, piscina va acoperi întreg acoperişul hotelului pe care va fi construită începând, cel mai probabil, cu anul 2020. Design-ul acesteia este impresionant, având pedeaua şi pereţii transparenţi pentru a oferi o panoramă a Londrei şi o vedere în interiorul hotelului, aflat dedesubt.

FOTO via CompassPools

Ea va fi construită dintr-un ”acrilic turnat”, un material care propagă lumina la aceeaşi lungime de undă ca şi apa, pentru a se asigura că piscina este complet transparentă. Vor fi utilizate şi diferite instrumente pentru a monitoriza viteza vântului şi temperatura apei.

Intrarea şi ieşirea din piscină ar urma să fie realizate cu ajutorul unui submarin pe care se află o scară în spirală rotativă. Aceasta se va ridica de la baza piscinei în momentul în care un înotător va dori să intre sau să iasă din apă.

Alex Kemsley, designerul piscinei, a comentat această soluţie de compromis desprinsă parcă din filmele SF, spunând că ”în mod normal, o simplă scară ar fi fost suficientă, însă nu am dorit să ruinăm priveliştea punând una pe marginea clădirii”.

Trebuie notat faptul că piscina va fi construită în Londra, un oraş în care plouă în medie 106 zile pe an, conform engadget. Momentan, designerii nu au oferit o soluţie pentru momentele (dese, de altfel) în care ploaia le va ruina distracţia turiştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: