HP E34m G4, monitor curbat pentru conferinţe [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monitor HP E34m G4. FOTO Adrian Pogîngeanu
Monitor HP E34m G4. FOTO Adrian Pogîngeanu

HP E34m G4 este un monitor pentru conferinţe cu ecran generos de 34 de inchi, culori bogate, contrast bun şi opţiuni de conectare moderne. Camera IR pop-up încorporată, cu posibilitatea de reglare a înclinării, microfoanele şi difuzoarele întregesc funcţionalităţile sistemului.

Panoul curbat al lui HP E34m G4 este încadrat de margini subţiri pe trei laturi. Partea de jos, mai groasă afişează un logo HP în centru şi o zonă cu grile în care se află difuzoarele şi microfoanele de anulare a ecoului.

În stângă jos  monitorul are câteva simboluri grafice care indică butoanele de control pentru dezactivarea audio, două butoane de volum şi un buton de dezactivare a microfonului.

În dreapta jos, există un set de patru butoane care îţi permit reglarea modurilor de vizualizare sau reglarea manuală a culorilor, luminozitatea, contrastul, tipurile de conexiune etc. Aici găsim şi butonul de pornire. În partea de sus, găsim  camera pop-up pe care o poţi înclina manual într-un interval de la 5 la 20 de grade.

Cutia e uriaşă şi monitorul protejat pentru transport. Accesoriile sunt bine organizate deasupra, iar dedesubt e monitorul cu faţa în jos. Fiecare piesă e pusă într-un locaş dedicat şi învelită într-un material de protecţie, iar cablurile sunt în pungi. În cutie ai şi adaptor pentru VESA (nu suportul propriu-zis) plus şuruburi, pentru a fi instalat pe perete. 

E34m G4 este un dispozitiv frumos de culoare neagră, cu accente metalice. Deşi este făcută din plastic, unitatea nu arată şi nu se simte ieftină, este cu siguranţă bine făcută şi robustă. Piciorul şi talpa sunt din metal. Suportul permite o rotire la 30 de grade şi o ajustare a înclinării de la 5 la 20 de grade, astfel încât să poţi poziţiona monitorul cât mai bine pentru nevoile tale. În spate, central sus, găsim un alt logo HP cromat.

Tot în spate, dar jos, vei găsi mufa de alimentare, o intrare DisplayPort, o intrare HDMI, un port USB-C, o mufă pentru căşti de 3,5 mm, patru porturi USB-A şi o mufă Ethernet.

Monitor HP E34m G4

Specificaţiile monitorului HP E34m G4: panou curbat VA cu diagonala 34 inci, rezoluţie WQHD (3440 x 1440), raport 21:9,  contrast 3000:1, rată de refresh 75Hz, timp de răspuns 5ms GtG, luminozitate 400 niţi. 

Ecranul lui E34m este foarte luminos, cu o bogăţie excelentă a culorilor, dar fără a cădea în extrema suprasaturării. Reproducerea culorilor este exactă, iar textul este curat, clar şi uşor de citit. HP E34m G4 dispune de tehnologia HP Eye Ease care scade lumina albastră. L-am folosit circa o lună ca monitor principal şi după mai mult de 8 ore de utilizare zilnică nu mi-am simţit niciodată ochii iritaţi.

L-am folosit pentru muncă de birou, editare foto-video şi gaming. Sigur că n-are viteza de răspuns şi rata de refresh a unui monitor dedicat de gaming, dar e foarte bun pentru gaming ocazional.

În conferinţele online nu mai trebuie să adaug cameră, căşti şi microfoane separate la sistemul meu desktop, pentru că HP E34m G4 are totul. Te vezi bine, auzi bine şi eşti auzit pe măsură. Dacă nu vrei să intri în detalii legate de monitor şi butoanele lui, poţi utiliza plicaţia HP Display Center, care este curată, uşor de utilizat şi îţi permite să reglezi toate setările monitorului. Ai acces la setările de luminozitate, contrast, culoare, claritate, vizualizare etc precum şi să faci ajustări la camera încorporată.

Ce mi-ar fi plăcut să fie altfel, diferit? Poate o rezoluţie mai mare, 4K, dar asta ar fi crescut automat preţul monitorului. 

HP E34m G4 este un monitor de productivitate de 34 de inchi pentru birou, care-ţi permite datorită dimensiunilor ridicate şi curburii să ai totul pe un singur ecran şi să rămâi concentrat pentru mai mult timp. Capacitatea de a utiliza un singur ecran pentru a lucra în mai multe ferestre de browser sau în diferite aplicaţii stimulează fluxul de lucru şi productivitatea. 

La momentul publicării acestui review nu ştiu dacă monitorul a intrat deja pe piaţă românească, pentru că nu l-am găsit în magazine. Pe piaţa americană preţul său este 699 de dolari, făcând conversia, probabil că modelul prezentat va ajunge la noi la un preţ pornind de la 3500 de lei. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite