Funcţia de walkie talkie, dezactivată de pe Apple Watch pentru că permitea ascultarea conversaţiilor de pe iPhone

Funcţia de walkie talkie, dezactivată de pe Apple Watch pentru că permitea ascultarea conversaţiilor de pe iPhone

FOTO via Digital Trends

Aplicaţia a fost introdusă odată cu WatchOS 5 şi îţi permite să contactezi direct alţi posesori de Apple Watch, cu care poţi apoi dialoga prin intermediul dispozitivului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apple a decis să dezactiveze aplicaţia Walkie Talkie de pe smartwatch-urile sale, după ce site-ul TechCrunch a anunţat descoperirea unui bug care permitea altor persoane să asculte conversaţiile unui utilizator de iPhone.

Compania din Cupertino a oferit un răspuns oficial, care specifică faptul că nu a existat niciun incident în care această vulnerabilitate să fie folosită pentru a spiona clienţii săi, menţionând de asemenea că ”anumite condiţii şi secvenţe de evenimente trebuie realizate pentru exploatarea ei”.

Soluţia găsită de americani a fost de a dezactiva complet aplicaţia, până în momentul în care vor avea o rezolvare definitivă la această problemă. Apple nu a oferit detalii cu privire la perioada de timp necesară acestui lucru, însă ne putem aştepta ca aceasta să fie de maximum câteva săptămâni.

Apple a pus accentul în ultimii ani pe securitatea datelor utilizatorilor, o practică pentru care compania americană a fost lăudată inclusiv de rivalii de la Huawei. Decizia de a suspenda temporar aplicaţia Walkie Talkie pare să se înscrie în această politică, ea fiind dezactivată imediat ce problema a fost adusă la cunoştinţa reprezentanţilor Apple.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: