Noile computere Mac Pro se vor fabrica în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple anunţ eveniment

Apple Inc îşi relochează producţia noului computer Mac Pro, din Statele Unite ale Americii în China, din cauza măsurilor impuse de Donald Trump.

"Ca toate produsele noastre, noul Mac Pro este proiectat în California şi include componente din mai multe ţări, inclusiv Statele Unite. Ansamblul final este doar o parte a procesului de fabricaţie.", a spus un purtător de cuvânt al Apple, citat de Bloomberg.

Trump a avertizat că va impune noi taxe pentru a acoperi practic toate importurile din China şi a presat Apple şi alţi producători să îşi fabrice produsele în Statele Unite dacă vor să evite tarifele.

China este o piaţă cheie pentru Apple, precum şi un centru de producţie major pentru dispozitivele sale. Compania a obţinut aproape 18% din veniturile sale totale din Greater China în trimestrul încheiat în martie.

Săptămâna trecută, Apple a cerut furnizorilor săi mai mari să evalueze implicaţiile costurilor de deplasare a 15% -30% din capacitatea lor de productie din China. Compania se pregăteşte pentru restructurarea lanţului de aprovizionare.

Cererea pentru Mac Pro, un computer de 6.000 de dolari utilizat pentru proiectanţii profesionişti, a scăzut în ultima perioadă.

”La fel ca toate produsele noastre, noul Mac Pro este proiectat în California şi include componente din mai multe ţări, inclusiv din Statele Unite. Asamblarea finală este doar ultima parte a procesului de producţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite