FOTO Laptopurile pe care ar trebui să le alegi astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent dacă eşti student, gamer sau om de afaceri, laptopul a devenit alegerea evidentă. Odată cu decăderea desktopului, ar trebui să alegi ceva care ţi se potriveşte.

În lista de mai jos, am selectat câteva laptopuri pentru studenţi, gameri, freelanceri şi oameni de afaceri, care să aibă şi câteva avantaje în afară de caracteristici şi preţ, cum ar fi nivelul serviciilor oferite. Toate au, de exemplu, Office 365 Personal inclus cu un abonament gratuit de un an, un bonus de 300 de lei oferit la eMAG. 

Lista noastră poate fi completată mereu, aşa că aşteptăm sugestiile voastre pentru fiecare categorie sau propriile voastre poveşti cu laptopuri în funcţie de categorie. 

<strong>Dacă eşti student</strong>

Studenţia trebuie să vină cu un laptop nou. Nu poţi pleca la cămin cu laptopul tău vechi şi trebuie să fii pregătit. Aşa că sunt oferte şi pentru tine. 

Recomandarea noastră e una ieftină, la doar 2.300 de lei, un HP 250 G2, care vine cu Microsoft Office 365 Personal inclus, care oferă o licenţă pe un an şi acces la toate programele Office. 

Ce ai nevoie să faci în facultate? Să ai un computer portabil, de cărat în geantă, să îţi faci temele, să scrii referate şi eseuri sau să faci tabele. De asemenea, un Power Point pe ici pe colo nu strică. 

image

HP 250 G2 vine cu un procesor Intel Core i3 potrivit pentru nevoile unui student, care va permite acces la aplicaţii de productivitate, dar şi la aplicaţiile incluse în magazinul Windows 8.1. Frecvenţa procesorului dual-core este de 2,4 Ghz, iar memoria RAM este de 4 GB, suficientă pentru câteva aplicaţii dificile. 

La nivelul capacităţii de stocare există 500 de GB incluşi, iar placa video este una nVidia GeForece 820M la 1 GB. În plus, transferul de date se face prin USB 3.0. Ecranul are 15,6 inci, la limita potrivită de mărime şi portabilitate, iar un lucru esenţial este caracteristica anti-glare, adică nu reflectă lumina atât de tare. Greutatea laptopului este de 2,5 kilograme şi vine într-o culoare mată, neagră. Sistemul de operare este Windows 8.1, cu care puteţi să îmbinaţi caracteristicile noi cu cele pe care le regăseaţi pe Windows 7. 

<strong>Dacă eşti un profesionist în cafenea</strong>

Te-ai săturat de Mac şi e prea scump. Ai renunţat la jobul tău de birou şi e cazul să te muţi într-o cafenea, unde să te bucuri de muncă, de oameni şi de privelişte. Aşa că ai de ales un laptop nou, care să contribuie la productivitatea ta. Am ales două variante pentru tine, care sunt diferite ca mărime. 

Lenovo IdeaPad S510 Flex Multi-Touch

E un laptop de 15,6 inci, cu un procesor Intel Core i3. Principalul avantaj al său e că se transformă în aşa fel încât poate fi folosit ca un laptop normal, dar ecranul se întoarce şi poate fi transformat într-un stand pentru filme sau într-un dispozitiv tactil. Nu înlocuieşte tableta, dar dacă doriţi să vă relaxaţi pe reţelele sociale, nu aveţi nevoie de toate tastele cu voi. 

image

Procesorul Intel Core i3 foloseşte ultima tehnologie Haswell, ceea ce înseamnă că va avea o autonomie mai mare şi o performanţă optimizată. Memoria RAM rămâne la suficientul 4G, iar capacitatea de stocare este de 500 de GB, plus 8 GB SSHD. Aceşti 8 GB vor asigura o pornire foarte rapidă a laptopului, deoarece sistemul de operare îi va folosi pentru a se încărca. 

Autonomia promisă de către Lenovo este de nouă ore, o zi întreagă de muncă. De asta l-am ales, dacă eşti profesionist şi freelancer. Unul dintre punctele la care trebuie să vă uitaţi la un laptop este tastatura. Am trecut prin multe tastaturi care să mă nemulţumească, iar dacă la un calculator acestea pot fi schimbate, la un laptop ele sunt…eterne. Lenovo a reuşit să fabrice o tastatură ergonomică, taste care se ating uşor, dar răspund bine la atingeri şi care rezistă destul de multă vreme. Greutatea laptopului este de 2 kilograme şi vine cu Windows 8 şi Microsoft Office 365 Personal preinstalat. 

Preţul este de 2.700 de lei. 

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Multi-Touch

Vi s-a părut că v-am dat alternative prea mari? Lenovo IdeaPad Yoga 13 aduce un ecran mai mic, mai portabil, cu performanţe asemănătoare. Există totuşi câteva diferenţe, faţă de Lenovo-ul de mai sus. 

Ecranul se roteşte şi la acesta şi este un ecran tactil în 10 puncte şi o carcasă mai sobră decât la laptopul de mai sus. Dacă acela avea tuşe de portocaliu, pentru Yoga 13 avem un negru mat, complet. 

image

Procesorul este unul Intel Core i3, dar doar de generaţie anterioară, adică Ivy Bridge. Memoria RAM este de 4 GB, iar capacitatea de stocare este de 128 de GB, dar numai SSD, ceea ce asigură rapiditatea transferului de date şi încărcarea sistemului de operare. 

Tastatura Lenovo rămâne la locul ei, iar sistemul de operare este unul Windows 8. Ecranul este unul IPS, iar greutatea este de doar 1,54 de kilograme. 

Portabilitatea are un preţ - 3.500 de lei, cu Microsoft Office 365 Personal inclus.  

<strong>Dacă eşti un om de afaceri mereu pe drumuri, dar cu nevoi la birou</strong>

Nu e cazul să-ţi instalezi un desktop la birou, deşi ai putea profita de anumite servicii Cloud care să te ajute să îţi duci munca peste tot. Noi îşi recomandăm tot două laptopuri serioase, dure şi cu servicii de securitate integrate, plus aplicaţii de productivitate incluse. 

Lenovo ThinkPad Edge E540

Performanţele sunt făcute pentru cei care nu au decât activităţi de productivitate - contracte, tabele şi prezentări. Procesorul este unul Intel Core i3 pe platformă Haswell, 4GB de RAM şi un hard disk de 128 de GB, SSD, cu transfer de date foarte rapid. Memoria internă poate fi mărită la 16 GB, în funcţie de nevoi. 

Ecranul de 15,6 inci are această caracteristică foarte bună numită anti-glare, pentru ca laptopul să nu lucească în lumina soarelui. Are 2,44 de kilograme. Dacă nu este un laptop foarte uşor, atunci se doreşte unul sigur. 

image

Pentru că este un laptop construit de Lenovo pentru întreprinderile mici, include caracteristici de securitate pentru a nu cădea în plasa pierderii datelor. Ce înseamnă asta? Întreţinere după orele de lucru, monitorizare software, blocare USB, economisire de energie electrică şi abilitatea de a face backup simplu aplicaţiilor şi de a le reinstala. De asemenea, autonomia acestui laptop promite şase ore. 

O altă caracteristică importantă a lui Lenovo ThinkPad Edge E540 este balamaua verticală, dar şi Active Protection System, care detectează când sistemul dă erori şi opreşte hard disk-ul pentru a proteja datele înainte ca acestea să se piardă. Opţional, cine doreşte poate avea şi cititor de amprente. În plus, Lenovo oferă şi stocare în Cloud-ul propriu. 

Lenovo costă 3.100 de lei, cu toate avantajele incluse în pachet. Şi da, este un laptop construit special pentru business-uri. 

Dell Lattitude 3540 

Avem în faţă un laptop de 15,6 inci, negru, mat şi procesor Intel Core i5 Haswell. Ceea ce înseamnă că deja nu mai trebuie să vă îngrijoraţi de problemele cu performanţa. Ea există. De asemenea, sistemul de operare este unul Windows 8 Professional. 

Tehnic vorbind avem 4GB de memorie RAM, un hard disk simplu de 500 de GB şi o greutate de 2,2 kilograme. 

image

Dar ce are atât de special laptopul acesta? Dacă la Lenovo vă vorbeam despre protecţie pentru date, aici avem Dell Data Protection, un sistem de backup al datelor împotriva atacurilor care ar exploata vulnerabilităţi de tip zero-day. Ce sunt acestea? Atacurile care găsesc o vulnerabilitate, o portiţă deschisă în orice program aţi folosi, de regulă Java, Adobe sau Windows şi care vor să vă fure datele. Dell Data protection e un mecanism de criptare şi de prevenţie malware şi laptopul vine cu un abonament pe un an la acest serviciu. Practic, aplicaţiile tintă, cum ar fi Adobe Reader pentru PDF este mutată într-un mediu criptat de către Dell. 

Preţul acestui dispozitiv este de doar 3.100 de lei, cu Office 365 inclus în pachet. 

<strong>Dacă eşti gamer înrăit</strong>

Aici deja ne ducem într-o zonă periculoasă. Gamerii au nevoi specifice. vor un sistem foarte performant, un ecran de ultimă generaţie şi capacitate de stocare mare. 

Toshiba Qosmio X70-A-12X

Un nume atât de complicat încât i-aţi putea spune cum au zis-o alţii - Hulk al gamingului. E un dispozitiv al superativelor de procesare, RAM şi capacitate de stocare. 

De ce superlativ? Are Intel Core i7-4700MQ, un procesor care nu mai are nevoie de prezentări. Are, ţineţi-vă bine, 32 de GB de RAM şi o capacitate de stocare impresionantă. Cât de? Păi un hard disk de 1 TB şi un SSD la 256 de GB. Placa video este una nVidia GeForce GTX 770 M. 

Are un ecran de 17,3 inci Full HD, iar tastele sunt iluminate cu roşu, pentru un efect sexy şi spectaculos. Acestea îmbină culorile laptopului, care aduc aminte de scaunele unui Ferrari - negru şi roşu.

image

Difuzoarele laptopului sunt Harman Kardon. Avem patru la dispoziţie, un bas Slip Stream şi o putere de 6W. Dacă nu vă puneţi căştile, s-ar putea să-i auziţi pe adversarii de la Counter Strike şi aşa. 

Autonomia unui laptop de gaming nu este niciodată foarte mare, aşa că 3 ore şi 30 de minute cât promite Toshiba sunt suficienţi. În viaţa reală, ar putea să vă ţină două ore, dar nu vă recomandăm gaming fără fir. Încă nu am ajuns în acel moment. 

Costă, dar acum beneficiază de o reducere. Momentan preţul este de 7.700 de lei, un discount de 1.000 de lei, cu bonusul unui Office 365 Personal instalat. Are 3,6 kilograme, aşa că dacă vreţi să fiţi un om de afaceri neconvenţional, puteţi să vă jucaţi cele mai bune titluri în spatele geamurilor transparente. 

Dacă vreţi să profitaţi cu adevărat de acest laptop, vă sfătuim să vă cumpăraţi şi un cooler performant. Categoric, una dintre limitările laptopurilor de gaming este răcirea, mai ales atunci când sistemul este foarte solicitate. 

image

Toshiba Qosmio X70-A-12U

E varianta mai aşezată a laptopului pe care abia ce vi l-am prezentat. Are tot un procesor Intel Core i7-4700 MQ   Haswell, 8GB RAM, 1 TB capacitate de stocare şi aceeaşi placă video. 

Seria Qosmio X70 este făcută pentru gaming, dar fiecare vine cu avantaje şi dezavantaje. Dacă primul laptop se doreşte pentru gamingul extrem, înlocuitor total al desktop-ului, atunci 12U e o variantă mai limitată. Dar şi preţul e pe măsură, pentru că se reduce la 5.500 de lei. 

Ecranul este Full HD, tot de 17 inci şi autonomia ar trebui să fie tot de trei ore şi 30 de minute. La nivelul caracteristicilor de securitate, avem o fantă de blocare de cablu de la Kensingoton, o parolă de supervizor şi parolă pentru unitatea de disc la cerere. 

[&amp;lt;a href="//storify.com/vladandriescu3/laptopuri" target="_blank"&amp;gt;View the story "Laptopuri" on Storify&amp;lt;/a&amp;gt;]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite