REVIEW Lenovo Yoga Tablet 8: prea puţini pixeli pentru atât de multă autonomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arăta că Lenovo a avut o creştere de 198%, în 2013, pe piaţa de tablete. Chinezii se străduiesc să producă produse accesibile, dar impresionante şi acest lucru le iese de minune.

Tableta Lenovo Yoga a fost prezentată în octombrie, anul trecut. Dispozitivul a ajuns şi în redacţia „Tech Adevărul“ şi a reuşit, în acelaşi timp, să mă impresioneze şi să mă dezamăgească.

<strong>Design</strong>

Chinezii au reinventat roata cu Lenovo Yoga Tablet. Gadgetul se remarcă imediat datorită unei umflături de pe marginea de jos. În clipul de prezentare (în care apare Ashton Kutcher, inginer de produs la Lenovo) ni se arată sursa de inspiraţie a acestei forme: revistele. Într-adevăr, acel „mâner“, care la prima vedere pare mai mult să încurce decât să ajute, este incredibil de util.

Tableta se ţine foarte uşor în mână, în special în poziţie verticală. În poziţie orizontală, utilizatorul trebuie să poziţioneze umflătura în sus, pentru a avea un grip bun.

Partea şi mai bună este că mânerul ascunde şi un suport special. Acesta se scoate prin rotire şi este foarte util în momentul în care vrem să ne uităm la un film sau vrem să folosim tableta pe post de ecran secundar.

Tableta este elegantă. Este îmbrăcată în aluminiu argintiu iar ecranul este înconjurat de o margine neagră, acoperită de sticlă. Logo-ul Lenovo se găseşte şi în faţă şi în spate. Butonul de alimentare se găseşte în colţul din stânga jos (la capătul „mânerului“) şi în partea opusă găsim mufa pentru căşti. Deasupra lui se află mufa pentru microUSB şi deasupra mufei jack există un buton rocker pentru volum.

image

Camera frontală este poziţionată central, pe marginea de sus (în poziţie verticală) şi cea principală este situată pe mâner, tot în partea de sus. Sub suport găsim sloturi pentru cardul microSD şi SIM.

 Tableta Yoga este destul de grea, dar acest lucru este motivat de bateria de mari dimensiuni incorporată în mâner.

<strong>Hardware</strong>

Aici tableta nu străluceşte. Sub display-ul de 8 inci cu rezoluţie 1024x768 găsim un procesor quad-core MediaTek tactat la 1,2Ghz, proiectat pe arhitectură Cortex A7. Memoria RAM este 1GB, iar spaţiul de stocare este de 16GB. Camera frontală are 1,6MP, iar cea principală 5MP. Bateria este de 6000mAh.

Performanţă

Performanţa este mediocră. Lenovo Yoga se mişcă bine prin meniuri, însă de câteva ori am simţit că „agaţă“. Browsingul este, în general, bun, dar timpii de încărcare sunt cam mari. Aplicaţiile funcţionează fără probleme însă după ceva timp, dacă uităm să închidem aplicaţiile, începem să sesizăm o lentoare deranjantă.

Clipurile video merg fără probleme şi jocurile rulează merg bine, însă cei care speră la o tabletă de gaming trebuie să se uite către alte modele căci Yoga Tablet nu face faţă titlurilor mai solicitante.

image

Autonomie

Acesta este punctul de atracţie al tabletei Yoga. Acea umflătură care ne permite să ţinem dispozitivul mai uşor în mână este, de fapt, o baterie supradimensionată care asigură funcţionarea gadgetului timp de foarte multe ore.

Nu am reuşit să consum acumulatorul într-o singură zi şi am încărcat tableta doar de două ori în timpul unei săptămâni (prima dată la primire, a doua oară după trei zile).

Folosirea a fost medie. Mult browsing şi social networking, câteva clipuri şi câteva minute de Flappy Bird. Conexiunea WiFi a stat pornită tot timpul şi notificările la fel. Luminozitatea a fost setată la maximum.

Bateria s-ar fi consumat mai repede la o folosire mai intensă, dar cu siguranţă ar fi ţinut o zi întreagă. Lenovo Yoga Tablet este un gadget la care poţi să-ţi uiţi fără probleme încărcătorul acasă dacă eşti plecat o zi-două şi asta m-a bucurat.

Display

Ecranul este de-a dreptul dezamăgitor. Rezoluţia de 1024x768 de pixeli o găsim mai mult pe tabletele low-cost de şapte inci. Numărul mic de pixeli se observă de la prima aprindere şi totul este neclar, pixelat. Culorile sunt saturate şi contrastul este bun, dar luminozitatea putea fi mult mai bună.

image

Sunet şi cameră foto

Difuzoarele stereo sunt plasate frontal şi au fost o surpriză foarte plăcută. Sunetul este puternic şi clar şi melomanii vor aprecia prezenţa bassului, lucru cu care nu se pot lăuda foarte multe tablete de pe piaţă.

Camerele foto sunt decente. Cea frontală îşi face treaba bine când vine vorba de chat prin Skype, iar cea principală poate fi folosită pentru câteva cadre când telefonul nu este la îndemână, dar nu e senzaţională.

<strong>Conectivitate</strong>

Avem clasicile conexiuni WiFi şi Bluetooth, la care se adaugă posibilitatea dea a folosi o cartelă SIM pentru a avea acces la internet oriunde ne-am afla.

Software

Tableta rulează Android 4.2 Jelly Bean peste care cei de la Lenovo au pus o interfaţă proprie. Interfaţa este simplă şi minimalistă, diferenţiindu-se de majoritatea interfeţelor proprii pe care le-am văzut la producători din Asia.

Toate aplicaţiile pot fi accesate prin swipe-uri la stânga sau la dreapta de la ecranul principal, nefiind nevoie să intrăm în vreun meniu pentru a le găsi.

<strong>Preţ şi disponibilitate</strong>

Tableta Lenovo Yoga 8 poate fi cumpărată la preţul de 1.400 de lei de la magazinele partenere Lenovo.

<strong>Plusuri:</strong>

-          Design inovator

-          Autonomie extraordinară

-          Sunet foarte bun

-          Interfaţă plăcută

<strong>Minusuri:</strong>

-          Performanţă mediocră

-          Rezoluţie foarte scăzută

<strong>Concluzie</strong>

Cei de la Lenovo ar fi putut creea un dispozitiv aproape perfect, atât pentru multimedia cât şi pentru business. O tabletă cu propriul stand, a cărei baterie garantează o autonomie foarte mare putea fi folosită ca dispozitiv pentru vizionarea filmelor, fie pentru editarea unor documente (prin ataşarea unei tastaturi). Păcat!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite