După iPhone, şi AirPods-urile devin Pro: Apple lansează mâine o nouă pereche de căşti

După iPhone, şi AirPods-urile devin Pro: Apple lansează mâine o nouă pereche de căşti

Ieri seară, Apple a anunţat lansarea unei noi perechi de căşti true wireless: AirPods Pro, cu un nou design şi funcţie de active noise cancellation (anulare a zgomotului de fond).

Ştiri pe aceeaşi temă

AirPods Pro sunt primele căşti ale celor de la Apple care au funcţie de izolare a zgomotului, iar noul design acoperă complet canalul urechii utilizatorului, spre deosebire de vechile EarPods şi ultima versiune de AirPods.

Această modificare ar putea rezolva una dintre problemele vechi ale AirPods-urile - faptul că nu puteau să stea foarte bine în urechile multor utilizatori. De altfel, Apple include în pachet şi 3 dopuri de mărimi diferite, pentru o mai bună fixare a căştilor.

Căştile vin echipate cu cipul H1 de la Apple, pe care îl găsim pe AirPods-urile actuale sau pe Powebeats Pro şi au funcţia de recunoaştere vocală pornită constant, astfel încât utilizatorul va putea spune ”Hey Siri” pentru a activa asistentul digital oricând.

Funcţia principală a noilor căşti va fi însă cea de active noise cancellation (ANC) - anulare a zgomotului de fond. Aceasta este disponibilă deja pe modele de top de tip over şi on-ear ale producătorilor de căşti, iar recent a început să fie integrată şi în dispozitivele true wireless, precum cele de la Sony.

Apple spune că anularea zgomotului în noile căşti ”adaptează semnalul sonor în mod continuu, de 200 de ori pe secundă”. AirPods Pro vor avea, pe lângă modul ANC, şi un mod Transparency, care va permite utilizatorului să audă ce se întâmplă în jurul său, atunci când se află în trafic sau pe stradă. Pentru a alege un mod sau altul, va trebui să ”ciupeşti” baza căştilor (acea partea mai lungă, ce iese din ureche). Tot pe aceasta vor fi incluse şi funcţiile de play, pauză sau skip atunci când asculţi muzică, precum şi posibilitatea de a răspune la apelurile telefonice.

La capitolul bateriei, Apple nu a adăugat nimic nou: căştile vor avea aceeaşi durată de viaţă ca AirPods-urile actuale, de până la 5 ore cu o singură încărcare. În modul ANC, căştile vor oferi până la 4 ore şi jumătate de ascultare.

Noile căşti ale celor de la Apple vor fi disponibile la preţul de 250 de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: