Reţeta celui mai gustos gulaş. Care sunt ingredientele care îi dau savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gulaş cu carne de viţel FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Gulaş cu carne de viţel FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Există o grămadă de variante de gulaş, de la cel cu găluşte, cu cartofi, cu felurite cărnuri, toate delicioase şi pline de arome.

Un preparat delicios cu care vă veţi surprinde cu siguranţă musafirii este gulaşul, o reţetă inspirată din bucătăria ungurească. Maestrul bucătar Mircea Groza spune că pentru această mâncare extrem de gustoasă puteţi folosi carne proaspătă ori afumată, de porc, de viţel, de miel, ied, pui şi chiar iepure. O variantă care vă va încânta papilele gustative este cea cu carne de viţel, ale cărei secrete ni le dezvăluie tocmai specialistul gastronom.

Astfel, aveţi nevoie de carne de viţel, de preferat cea de pe picior, cinci-şase cepe, doi-trei morcovi, o bucată de ţelină, trei ardei roşii, câţiva căţei de usturoi, o rădăcină de pătrunjel, frunze de ţelină şi pătrunjel, boia dulce, chimion, făină şi un ou pentru găluşte. Se ia carnea de pe os şi se taie bucăţi, de dimensiunea unei nuci.

Într-o cratiţă se pune o lingură de untură, de preferat de raţă, pentru un plus de savoare, precum şi o lingură de unt. Când s-au topit, adăugaţi ceapa tăiată mărunt şi amestecaţi până se înmoaie puţin, apoi puneţi ardeiul mărunţit, puţină sare şi bucăţile de carne. Amestecaţi în continuare, astfel încât carnea să se rumenească pe toate părţile şi completaţi cu o lingură de boia dulce, pentru culoare, şi o linguriţă de chimion, pentru aroma inconfundabilă. Dacă va place mâncarea condimentată, puteţi folosi şi boia iute. Imediat după ce aţi pus boiaua, adăugaţi apă caldă cât să acopere carnea, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Amestecaţi din când în când şi completaţi cu apă caldă de fiecare dacă când scade.

Între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi; bucătarul recomandă cartofii roşii, care nu se sfarmă la fierbere. Pregătiţi găluşte dintr-un ou bătut şi făină albă, până obţineţi un aluat mai moale, din care luaţi bucăţele cu ajutorul unei linguriţe. Când carnea este aproape fiartă, adăugaţi morcovii, ţelina, pătrunjelul şi ardeiul tăiate cuburi şi usturoiul pisat şi după ce acestea au dat câteva clocote, şi cartofii. Găluştele se pun în oala cu gulaş când toate celelalte ingrediente sunt gătite ori se pot fierbe separat şi se adaugă la final în mâncare. Săraţi şi piperaţi după gust. La servire, presăraţi deasupra frunze de ţelină şi de pătrunjel.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Pörkölt, deliciul culinar din bucătăria maghiară. Cum prepari gustoasa tocăniţă

Cum se face „Maţu` curuli“, un delicios preparat tradiţional. Reţeta originală a gastronomului Mircea Groza

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite