Parcurile, vandalizate şi transformate în gropi de gunoi
0La această concluzie au ajuns muncitorii Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public, care încearcă zilele acestea să facă din parcuri de joacă locuri în care copiii îşi pot petrece timpul.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, Manuela Ghiuruţan, din totalul de 37 astfel de spaţii, în care sunt incluse orice zone dotate cu un mobilier de joacă, 15 au fost deja reabilitate. Muncitorii complează piesele lipsă la mobilierul din lemn, vopsesc mobilierul din lemn şi metal, complează cu nisip în zonele în care există locuri special amenajate, repară împrejmuiri (unde există). Cartierele vizate până acum au fost Porolissum, Păcii, Crişan, Simion Bărnuţiu, Dumbrava 1, acum se lucrează în cartierele Brădet şi Stadion şi urmează cartierul Dumbrava Nord şi Parcul Pădure Brădet.
«Lucrătorii au constatat că o parte din mobilierul din mai multe spaţii de joacă a fost vandalizat şi că o parte din locurile de joacă au fost tranformate de cetăţeni, al căror spirit civic este îndoielnic, în locuri de depozitare a gunoiului, asta în ciuda faptului că spaţiile de joacă sînt dotate cu coşuri de gunoi», spune Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.
Lucrările sunt parte a acţiunii «Luna Curăţeniei de Primăvară«, acţiune organizată de Primăria Municipiului Zalău, la care participă societăţi comerciale, unităţi de învăţământ, instituţii publice. Din cauza timpului nefavorabil de la începutul acţiunii, care a întârziat lucrările cuprinse în grafic, ea se prelungeşte până în 1 mai. De la demararea acţiunii, la activităţile de ecologizare au participat 8 unităţi de învăţământ, cu 482 elevi şi au adunat 953 kg. deşeuri şi 11 instituţii publice, cu un număr de 255 persoane/angajaţi, care au adunat aproximativ 41 tone deşeuri.
deseuri