Cine sunt sălăjenii care ar putea scăpa de probleme prin modificarea Legii ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte sălăjeni ar putea beneficia de pe urma modificării Legii ANI
Şapte sălăjeni ar putea beneficia de pe urma modificării Legii ANI

Modificarea Legii ANI, propusă printr-un proiect al deputatului PSD Florin Iordache, ar fi în beneficiul a 675 de parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilier care au ajuns în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Printre cei 675 se află şi şapte sălăjeni - primari, viceprimari ori consilieri locali. Fazakaş Nicolae, viceprimar al Zalăului, a fost declarat incompatibil de către ANI după ce în perioada 23 iulie 2012 - 26 august 2013, a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul operatorului de transport în comun, Transurbis SA.

Fostul primar al comunei Crasna, Pop Emeric, în prezent administrator public al judeţului, ajuns în vizorul Agenţiei în iulie 2015, fiind acuzat de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Inspectorii ANI susţineau că în perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii care au produs un folos material atât pentru sine, cât şi pentru soţia şi fiul său.

Şi actualul primar din Crasna, Bogya Miklos, a avut probleme cu ANI, acesta fiind găsit în stare de incompatibilitate în martie 2017, pentru că perioada 20 iunie 2012-6 august 2014, când era viceprimar, a deţinut simultan funcţia amintită şi calitatea de persoană fizică autorizată la “Bogya N. Miklos PFA”.

Incompatibil a fost declarat şi un alt viceprimar al aceleiaşi comune, Alexandru Torma, după ce, spun inspectorii, în perioada 16 septembrie 2010-20 iunie 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Crasna în Adunarea Generală a Asociaţilor la S.C. Casna Serv S.R.L. (societate comercială la care Consiliul local deţinea calitatea de asociat unic).

În prezent consilier judeţean, Eugen Pop a fost găsit în incompatibilitate întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier local, Compania de Apă Sucursala Zalău, societate comercială cu capital integral de stat (capital deţinut de unităţi administrativ teritoriale, printre care şi Municipiul Zalău) pe care o conducea, a încheiat şi derulat contracte de execuţie de lucrări firma Citadin, înfiinţată de către Consiliul Judeţean Zalău.

În vizorul ANI a ajuns şi fostul viceprimar al Zalăului, Gabriela Daniela Coţa, care, în perioada 30 iulie 2008-28 octombrie 2013, simultan cu funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău, a deţinut şi funcţia de reprezentant al unitătii administrativ - teritoriale Zalău în AGA la trei societăţi comerciale de interes local: Transursib, Citadin şi Uzina Electrică. Procesul a fost câştigat definitiv şi irevocabil de către Agenţie.

Lista sălăjenilor care au avut probleme cu ANI este încheiată de Berki Edith, ales local în comuna Şărmăşag, care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deţinerii calităţii de consilier local, întrucât S.C. Gospodarie Comunala Şărmăşag S.R.L., societate al carei administrator era soţul persoanei evaluate, a încheiat cu Consiliul Local contracte de servicii în valoare de peste 260.000 de lei.

Mai puteţi citi:

Magistraţii ies în stradă împotriva modificării Codurilor Penale. Cristi Danileţ: „Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Suntem cu ochii pe voi!“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite