10 lucruri care înfundă ţevile. De ce să nu confunzi toaleta cu coşul de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent cât de bun este sistemul de canalizare, toaleta nu trebuie confundată cu un coş de gunoi. Nu de alta, dar nu ai vrea să te trezeşti că se înfundă ţevile de scurgere şi toată apa murdară în baie.

Deşi poate părea o soluţie la îndemână, aruncarea diferitor gunoaie în WC nu este o idee tocmai bună şi asta pentru că îţi va înfunda toaleta, va spori facturile de apă şi va crea probleme de mediu. Mai mult decât atât îţi vor putea crea surprize neplăcute şi să te trezeşti cu toată mizeria pe podea.

Iată câteva lucru care, deşi nu ar trebui, sfârşesc, adesea, în reţeaua de canalizare:

Mucurile de ţigări. Sunt confecţionate din material sintetic, care nu se descompune cu una, cu două, absorb apa, mărindu-şi volumul, creând riscul de înfundare a ţevilor. În plus, sunt bogate în substanţe chimice care ajung, mai apoi, în apele uzate.

Şerveţele umede pentru bebeluşi. Folosite pentru îngrijirea celor mici, aceste produse nu sunt confecţionate din hârtie, ci dintr-un material mai rezistent, care nu se descompune uşor în apă şi determină, de multe ori, înfundarea ţevilor de scurgere.

Prezervativele. Deşi ai putea crede că aruncându-le în toaletă scapi uşor de ele, lucrurile nu stau chiar aşa, pentru că în contact cu apa, ele se pot umfla asemeni unor baloane şi pot bloca reţeaua de canalizare.

Plasturii. Fabricaţi din materiale care nu sunt biodegradabile, în combinaţie cu părul şi grăsimile pot crea foarte uşor blocaje în canalizare.

Nisipul din litiera pisicilor. Indiferent din ce material este făcut, nisipul pentru pisici nu se dizolvă în apă, prin urmare evitaţi să îl aruncaţi în WC. Ba mai mult, se poate umfla în mediu umed şi sp blocheze scurgerea.

Grăsimile. Acestea se depun în scurgeri, formează un strat asemănător celui de ceară şi cauzează probleme serioase pentru canalizare.

Firele de păr. După ce v-aţi curăţat peria de păr, aruncaţi-l în coşul de gunoi, nicidecum în toaletă, întrucât se va face ghemotoace, se va prinde de alte mizerii şi va bloca scurgerea.

Medicamentele. Nu doar că nu este recomandat să le arunci în WC, ci este de-a dreptul periculor. Şi asta pentru că substanţele conţinute pot contamina pânza freatică, pot afecta negativ flora şi fauna.

Dischetele demachiante. Bumbacul nu se descompune prea uşor şi se poate aduna ca într-fel de dop, dificil de eliminat din conducte.

Zaţul de cafea. Aruncat în WC, zaţul de cafea se va acumula într-un sediment gros, care accelerează procesul înfundării.

Mai puteţi citi:

Cum îţi poţi curăţa cuptorul fără chimicale. Trucuri extrem de simple şi ieftine

Greşeli pe care le faci în privinţa tocătorului de lemn. Reguli pentru întreţinerea importantei ustensile

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite