Pedeapsa primită de un militar care a încercat să-şi ucidă, cu un ciocan, fosta iubita şi pe părinţii acesteia

0
0

Un plutonier din cadrul unităţii militare din Bârlad a fost condamnat la 13 ani şi 4 luni de închisoare fiind acuzat că a încercat să-şi omoare fosta iubită şi pe părinţii acesteia.

Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au găsit vinovat pe George Tiberiu Leonte de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu şi ameninţare. 

În plus, bărbatul a fost obligat să achite celor trei victime câte 100.000 de lei cu titlul de daune morale. Având în vedere că tatăl fostei iubite a decedat în urmă cu două luni, daunele vor fi achitate moştenitorilor. Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă. Instanţa civila a judecat acest caz deoarece, după arestare, militarul şi-a dat demisia din Armată. 

În faţa judecătorilor, bărbatul nu a recunoscut acuzaţiile. Acesta, deşi iniţial a dat o declaraţie în faţa procurorilor prin care îşi recunoştea faptele, şi-a schimbat atitudinea procesuală după ce în urma expertizei genetice nu s-au descoperit urmele sale pe ciocanul cu care a atacat, ci doar ale victimelor. Pe această ipoteză şi-a construit întreaga apărare, însă ea nu a fost însuşită de judecători, mai multe probe arătând că bărbatul şi-a plănuit atacul şi a încercat să nu lase urme. 

Potrivit anchetatorilor, la data de 2 iunie 2019, în jurul orei 01.00, după ce s-a înarmat în prealabil cu un ciocan, bărbatul a intrat fără drept în locuinţa fostei sale prietene,  care locuia împreună cu părinţii săi într-un sat din judeţul Vaslui.

După ce a oprit alimentarea casei cu energie electrică de la panoul electric, a exercitat violenţe asupra celor trei persoane ce se aflau în locuinţă, lovindu-le cu un ciocan cu preponderenţă în zona capului, dar şi în alte zone alte corpului, provocându-le mai multe leziuni. Intenţia militarului, afirmă anchetatorilor, a fost de a suprima viaţa fostei iubite şi a părinţilor ei. 

”Din probatoriul administrat de procurori rezultă că anterior, la data de 16 mai 2019, inculpatul a ameninţat persoana vătămată de mai multe ori în cadrul unei convorbiri telefonice cu acte de violenţă şi cu moartea, precum şi cu alte acte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia şi a membrilor familiei sale”, au precizat procurorii miliari. 

În timpul atacului, bărbatul şi-a lăsat telefonul mobil acasă, pentru a nu fi reperat la domiciliul victimelor în cazul verificărilor ulterioare.

Vă mai recomandăm şi: 

Internet de la gunoi: cum arată pubelele inteligente de 7.000 de euro cumpărate la Iaşi

Milionarul Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de închisoare pentru o privatizare de acum 17 ani

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri