Bărbatul care a violat o bătrână de două ori în aceeaşi zi şi a strâns-o de gât. Ce  condamnare a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Individul a profitat de faptul că victima, o femeie de 72 de ani, era în stare de ebrietate şi a întreţinut relaţii sexuale cu ea. A mers la barul din sat şi a consumat băuturi alcoolice, iar când s-a întors, a găsit-o pe bătrână în acelaşi loc unde o lăsase şi a batjocorit-o încă o dată.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Vasile Plopu, un bărbat din localitatea vasluiană Ivăneşti, la cinci ani de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de viol.

Fapta a fost comisă de săteanul din Ivăneşti pe 21 aprilie 2021. Elisabeta, o femeie de 72 de ani din localitate, a fost violată de două ori de către Vasile Plopu, care a profitat de faptul că bătrâna se afla în stare de ebrietate. 

Primul viol a avut loc în după-amiaza zilei de 21 aprilie a.c., când victima a fost trântită într-un şanţ şi batjocorită de consăteanul său.

După ce a comis fapta, bărbatul a mers la un bar din sat, unde a consumat băuturi alcoolice. Spre seară, agresorul a revenit la locul faptei, unde a găsit-o pe femeie în aceeaşi stare în care o lăsase. A violat-o încă o dată, dar de data aceasta a lovit-o cu pumnii în cap. La un moment dat, individul a încercat chiar să-şi stranguleze victima, strângând-o de gât. Victima a fost salvată de un localnic, care a sunat la 112.

„Am fost sesizaţi, în data de 21 aprilie, la ora 20:27, cu privire la faptul că o femeie din comuna Ivăneşti ar fi fost victima unei agresiuni. Colegii care s-au deplasat la faţa locul au constatat că cele reclamate de martor se adeveresc. Un bărbat din sat ar fi profitat de femeie de două ori, ulterior fiind şi agresată fizic. Suspectul a fost reţinut joi după-amiază, iar azi va fi prezentat la Parchet, cu propunerea masurii de arestare preventivă. Cercetările au fost efectuate de secţia 1 Poliţie Rurală Vaslui. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Instanţa i-a interzis bărbatului să comunice cu victima şi să se apropie de aceasta la o distanţă mai mică de 50 de metri pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fată violată de un recidivist cu tupeu de interlop. Cum a reuşit să o determine să îi facă şi cumpărăturile

Adolescentă violată de unchiul iubitului ei. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite