Primăria Severin extinde ştrandul termal de la Schela Cladovei şi aduce nămol terapeutic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul termal de la Schela Cladovei FOTO Corina Macavei
Ştrandul termal de la Schela Cladovei FOTO Corina Macavei

Pentru cei care nu şi-au programat un concediu la Techirghiol, dar au nevoie de tratament, pot să facă împachetări cu nămol terapeutic la ştrandul termal de la Schela Cladovei pentru că Primăria oraşului va aduce nămol de la Bala. În plus, Primăria oraşului vrea să extindă ştrandul întrucât în zilele toride devine neîncăpător (în momentul de faţă este singurul ştrand deschis din Severin).

Astfel, în cel mult două săptămâni severinenii vor putea face baie şi la “lighean”, asa cum este cunoscut bazinul din vecinătatea actualului ştrand.

Primăria oraşului a rezolvat de curând problema proprietăţii terenului învecinat pe care se află două bazine de înot, aflate acum în paragină. “Asta a fost o mare problemă a noastră. Sunt practic două zone de agrement a căror proprietate am rezolvat-o recent, ele sunt intabulate acum pe numele Primăriei Turnu Severin”, a precizat primarul Severinului, Constantin Gherghe.

În plus, în cel mult o săptămână, edilii spun că vor aduce aici şi nămol terapeutic din staţiunea mehedinţeană Bala. Acizii humici din nămolul de Bala se compară cu cei din nămolul din lacul Techirghiol şi cantitatea lor este superioară nămolurilor din lacurile de la Sovata şi este utilizat în reumatism degenerativ, reumatism articular, stări alergice după reumatism sau infecţii, afecţiuni ginecologice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, sechele musculo-articulare după traumatisme.

Ştrandul termal aparţine Primăriei Drobeta-Turnu-Severin, iar preţurile de la intrare sunt aceleaşi ca anul trecut: 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Apa din ştrandul de la Schela Cladovei este balneară, con¬centrată, sulfuroasă, iodurată şi clorurată şi se schimbă săptămânal. Cei care calcă pragul acestui ştrand sunt informaţi încă de la intrare despre indicaţiile terapeutice ale apei sulufuroase: boli reumatismale, boli posttraumatice, stări alergice, afecţiuni ale sistemului nervos, spondiloze lombar-cervicale.

Citiţi şi:

Noi reguli în ştrandul Vedea. Scufundarea cu forţa şi stropirea cu apă a unei alte persoane sunt interzise

Ce boli poţi lua de la ştrand

Ştrandurile din Craiova, sub lupa inspectorilor DSP Dolj

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite