GALERIE FOTO POPRIRE pe conturi: Primăria Gogoşu din Mehedinţi a fost asaltată de somaţii de la zeci de creditori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sediul primăriei comunei Gogoşu
sediul primăriei comunei Gogoşu

Primăria comunei Gogoşu are în momentul de faţă poprire pe conturile instituţiei din cauza titlurilor executorii care au venit din partea unor firme sau a unor case de avocatură din Drobeta Turnu Severin.

Imediat după preluarea mandatului de primar la Gogoşu, Jean Rogoveanu a rămas consternat de numărul mare de somaţii care vin zilnic pe adresa instituţiei. Cele mai multe sunt trimise de diverşi avocaţi din Turnu Severin, care susţin că nu li s-au achitat onorariile reprezentând contravaloarea serviciilor de consultanţă juridică şi reprezentare în instanţă.

 Actuala conducere a primăriei nu a stabilit încă pentru ce motiv au fost angajaţi aceşti avocaţi şi despre ce litigii ce este vorba pentru că în contractele ataşate somaţiilor de plată nu sunt indicate toate aceste lucruri.

 Cert este că până la clarificarea situaţiei, Primăria este legată la mâini şi la picioare şi nu poate face nicio plată, nu poate demara nicio investiţie.

 „În acest moment avem contul Trezoreriei blocat pentru neplata unor avocaţi, angajaţi de domnul Haneş (n.r. fostul primar al comunei Gogoşu). De exemplu, numai pentru o somaţie de la un avocat avem de plată 7.000 de lei, de la un altul - 5.500 de lei. Şi mai sunt plăţi făcute către avocaţi anul trecut de circa 200.000 de lei. Ce au reprezentat nu pot să ştiu, o să cercetăm dar nu văd motivul pentru care Primăria trebuia să plătească atâţia avocaţi. Efectiv nu se ştie pentru ce sunt plătiţi. Contul fiind blocat nu poţi să faci nicio plată", a declarat primarul Jean Rogoveanu.

primarul comunei Gogoşu răsfoieşte dosarul plin cu somaţii

 Colac peste pupăză, ultima somaţie sosită pe adresa primăriei a fost de-a dreptul năucitoare. Fostul primar Gheorghe Haneş a comandat unei firme din Turnu Severin efectuarea unei steme heraldice a comunei Gogoşu, pentru care, acum, actuala conducere trebuie să achite peste 60.000 de lei.

 Astfel, în baza unui titlu executoriu, creditorul SC DANART SRL, printr-un lichidator judiciar, somează primăria să achite următoarele sume de bani: 63.450,80 lei reprezentând debit restant, stabilită prin titlu executoriu şi 11.569 lei cheltuieli de executare (în total - 75.019,80 lei).

 „Este vorba de stema heraldică a comunei şi a fost contractată de domnul Haneş cu o societate din Severin cu o sumă de peste 60.000 de lei, sumă ce mi se pare foarte mare, chiar supraevaluat contractul în condiţiile în care ofertele la data respectivă pentru aceeaşi stemă sunt de 3500 până în 5000 de lei. Nu ştiu de ce nu a plătit-o, vin în continuu astfel de somaţii, aveam chiar şi poprire pe cont pentru unele contracte de asistenţă juridică încheiate tot de domnul Haneş, iar Consiliul Local nu a ştiut de acest lucru", a spus Florică Balica, viceprimarul comunei Gogoşu.

 Reprezentanţii administraţiei publice locale nu cunosc încă motivul pentru care fostul primar Gheorghe Haneş nu a mai achitat factura către Danart, însă potrivit hotărârii judecătoreşti investită cu formulă exsecutorie, acesta a îndatorat primăria întrucât a acceptat la plată factura în cuantum de 63.450,80 lei, prin semnarea acesteia. A urmat şi un proces la Judecătoria Drobeta-Turnu-Severin, însă în cele din urmă creditorul a avut câştig de cauză, potrivit sentinţei civile nr. 1786 din data de 8 martie 2012.

 „Împotriva debitoarei Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gogoşu prin primar, cu sediul în comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi, reprezentată prin primar Haneş Gheorghe, prin care solicităm obligarea acesteia la plata sumei de 63.450,80 lei reprezentând debit restant, provenit din factura nr. 36332/20.10.2010, în cuantum de 63.450,80 lei, factură acceptată la plată. În fapt, între subscrisa şi pârâta-debitoare a intevenit un contract de prestări servicii, înregistrat sub. Nr. 233 11.10.2010, prin care noi realizam „cercetarea istorică, concepţia şi realizam execuţia grafică plus machetarea în semn heraldic" a comunei Gogoşu, către beneficiar, în schimbul sumei de 63.450,80 lei, reprezentând contravaloare servicii. Deşi debitoarea a semnat factura recunoscând suma aferentă serviciilor prestate, nici până în prezent nu a achitat-o. Creanţa este una certă, lichidă şi exigibilă, reprezentând obligarea la plata unor sume de bani ce rezultă dintr-un contract comercial constatat printr-un înscris însuşit de părţi prin semnătură şi ştampilă", se arată într-o cerere a firmei creditoare către Judecătoria Drobeta-Turnu-Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite