Tulcea: Comerţ ilegal cu icre negre falsificate
0Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat două persoane, soţ şi soţie, în timp ce comercializau mai multe recipiente cu icre negre şi icre de crap. Aceştia nu deţineau documente legale de provenienţă, existând suspiciunea de a fi falsificate.
În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ din cadrul Poliţiei de Frontieră i-au depistat, pe strada Viticulturii din Tulcea, pe Ilie şi Elena B, în timp ce ofereau spre vânzare mai multe recipiente cu conţinut granular de culoare neagră şi galbenă, despre care susţineau că sunt icre negre, respectiv icre de crap. Deoarece nu şi-au putut justifica în mod legal activitatea şi existând suspiciunea ca acele bunuri să fie falsificate, s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a bunurilor respective, urmând să se facă expertizarea acestora şi să se ia măsurile legale ce se impun.
Direcţia Veterinară expertizează icrele
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Polţiei de Frontieră, Natalia Agighioleanu a precizat că mostre din recipienţii respectivi au fost prelevate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare. „Noi vrem să ştim dacă acele produse sunt autentice. Mâine aşteptăm rezultatul raportului de expertiză sanitar-veterinară. Am mai întâlnit cazuri în care se comercializau icre negre false“, a spus Natalia Agighioleanu.
Dacă se dovedeşte că în borcanele respective erau icre negre cei doi riscă dosar penal. Icrele negre sunt produse de sturioni, specie de peşte pentru care s-a instituit prohibiţia totală în Delta Dunării.