Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Tulcea. PSD obţine jumătate dintre voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Tulcea. PSD a obţinut jumătate dintre voturile exprimate în judeţul Tulcea.

Rezultate parţiale la Tulcea

Camera Deputaţilor 

PSD – 49,52%

PNL – 18,60%

USR – 5,30%

Senat

PSD – 52,02%

PNL – 20,13%

USR – 6,01%

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Tulcea. În judeţul Tulcea sunt deschise 204 secţii de votare. 

Pentru a ajunge în Parlament, partidele trebuie să treacă pragul de 5%, iar candidaţii independenţi să atingă coeficientul electoral, care variază în funcţie de numărul total de voturi pe fiecare judeţ. Spre exemplu, la Bucureşti, un candidat independent trebuie să obţină 3,5% din voturi. 

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Tulcea

Atenţie, veţi putea vota numai în raza judeţului unde aveţi domiciliul! Deci nu e nevoie să mergeţi neapărat la secţia de votare unde sunteţi arondaţi - de obicei, cea mai apropiată şcoală. Puteţi vota în orice localitate, dar să fie neapărat din judeţul unde aveţi buletinul. 

Elevii şi studenţii pot merge acasă, gratuit, cu trenul, pentru a vota. Cei cu vize de flotant pot vota la adresa de reşedinţă, nu la cea de domiciliu – unde a fost eliberat buletinul.

Ce acte sunt necesare pentru vot

Se poate vota cu următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Fără selfie în cabina de vot

Secţiile de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00. La fel ca la alegerile locale, se va folosi sistemul informatic de prevenire a votului multiplu. Fiecare secţie de votare  este dotată cu o tabletă unică, înseriată şi identificată cu secţia de vot respectivă. Tableta este operată de un expert, persoană independentă de biroul secţiei de vot şi de partide. „Alegătorul va prezenta expertului documentul de identitate, care va fi scanat, pentru a se elimina posibilitatea votului multiplu“, arată Ministerul de Interne, organizatorul alegerilor. Apoi veţi primi o ştampilă şi două buletine de vot: unul pentru Senat, altul pentru Camera Deputaţilor.

În cabină, veţi pune ştampila pe lista cu candidaţi pe care îi preferaţi. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite