„Oamenii străzii cerşesc, comit furturi de subzistenţă şi, pe fondul consumului de alcool, devin agresivi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetoria le aduce venituri suficiente FOTO Arhivă Adevărul
Cerşetoria le aduce venituri suficiente FOTO Arhivă Adevărul

Aceasta este concluzia unui raport semnat de şeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Marian Dumitrache.

La ultima numărătoare, cea dinainte de iarna 2012 – 2013, poliţiştii tulceni, împreună cu un reprezentant al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului numărat 36 de persoane fără adăpost pe raza municipiului Tulcea.

Dintre acestea, 21 sunt din municipiu, opt din judeţ şi restul din alte zone ale ţării. Acestora li s-a explicat că pot opta pentru centrul de urgenţă Phoenix, care are o capacitate de 50 de locuri, care le oferă un pat, căldură şi mese calde, dar care are şi condiţii.

În această iarnă, poliţiştii au dus la centru 21 de persoane, dar care nu au reuşit să se adapteze la cerinţele centrului (unde se interzice consumul de alcool), se arată în raportul semnat de şeful Serviciului de Ordine Publică, Marian Dumitrache.

Din ce trăiesc boschetarii

Cerşit: Oamenii străzii apelează la mila publicului. Acţionează, de cele mai multe ori, în zona centrală, în zona  parcurilor şi a zonelor publice aglomerate. Prin insistenţă, de cele mai multe ori provoacă disconfort, iar pe fondul consumului de alcool, pot deveni agresivi.  

Gunoaie: Caută în tomberoane alimente (alterate) sau bunuri pe care să poată să le valorifice cumva.

Furt: Oamenii străzii recurg la furturi mărunte pentru subzistenţă, furturi de fier vechi din curţi, garaje, boxe.

Unde dorm: vara pe străzi, iar atunci când vine sezonul rece, se duc în adăposturile insalubre pe care şi le-au improvizat în scări sau subsoluri de bloc sau în puncte de termoficare.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite