Copilul care a incendiat casa din care a furat ar putea ajunge în localitatea vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A provocat un incendiu FOTO Arhivă Adevărul
A provocat un incendiu FOTO Arhivă Adevărul

Este vorba despre băiatul de 11 ani care a uimit tot satul cu faptele sale: copilul a furat din casa vecinei sale, care îl ajuta şi care avea grijă de el, apoi a încuiat-o pe femeia de 60 de ani în camera în care dormea, după care a incendiat cealaltă cameră.

A deschis butelia şi aragazul şi a lăsat o lumânare aprinsă pentru a provoca o explozie. S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au găsit în casa minorului bunuri sustrase din locuinţa victimei. Copilul furase 600 de lei (pensia femeii) şi alte bunuri din casă. La reconstituire, băiatul a povestit cu lux de amănunte ceea ce făcuse.

În dosar se fac cercetări pentru tentativă de omor, iar cauza a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Pentru că nu are încă 14 ani, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Va ajunge, totuşi, în atenţia autorităţilor. Cel mai probabil, băiatul va fi monitorizat de Serviciul de Probaţiune.

Copilul locuieşte la Nufăru, împreună cu tatăl său (care munceşte cu ziua, dar care nu are un loc de muncă stabil). Nu şi-a văzut niciodată mama, iar acum vrea să stea cu ea.

Asistenţii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au ajuns la finalul săptămânii trecute în localitatea Nufăru, acolo unde au verificat condiţiile în care a crescut băiatul.

 „Nu şi-a văzut mama niciodată şi el şi-a exprimat intenţia de a sta cu mama lui. Din câte se pare, mama, care nu mai are alţi copii, a venit de curând în ţară şi ar vrea să îl ia la ea, în Beştepe. Chiar azi urmează să fie efectuată o anchetă şi la domiciliul mamei, pentru a se verifica dacă există condiţiile pentru reintegrare a minorului“, spuneDumitra Bădulescu, din cadrul DGASPC Tulcea.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite