Control la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Ce documente vizează anchetatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organe de control au mers în dimineaţa zilei de luni, 23 noiembrie, la sediul ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării pentru a ridica documente.

O serie de verificări ale autorităţilor a început luni, 23 noiembrie, la sediul ARBDD din Tulcea.

Anchetatorii vizează documente legate de firmele care desfăşoară activităţi agricole pe terenurile cuprinse în arealul Rezervaţiei Delta Dunării.

Consiliul Judeţean Tulcea, care deţine o optime (71,3 mii de hectare) din întreaga suprafaţă a Rezervaţiei (580 de mii hectare), a decis în 2019 ca peste 5.300 hectare de amenajări piscicole să fie date agriculturii. „Este cea mai mare suprafaţă trecută în registrul agricol, din ultimii ani, în Rezervaţia Biosferei“, confirmă oficiali ai deltei.

Conform unei statistici Agerpres, pe terenul deţinut de Consiliul Judeţean Tulcea (în extravilanul localităţilor din deltă), balanţa s-a înclinat deja spre agricultură: cele 71.292 hectare ale CJT erau constituite din 34.912,35 hectare de amenajări piscicole şi din 32.196,91 hectare de amenajări agricole. 

Cu „binecuvântarea“ din 2019, suprafaţa agricolă devine mai mare decât cea piscicolă, ajungând la o întindere de aproape 37.500 hectare. Principalele amenajări agricole din Delta Dunării sunt în zonele Pardina, Sireasa, Dunavăţ-Murighiol şi Carasuhat.

Vom reveni 

Cum este transformată Delta Dunării în teren agricol. Schimbarea ireversibilă care afectează solul şi peştii 

VIDEO Sute de hectare din Delta Dunării desecate de comunişti vor fi renaturate cu bani europeni

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite