VIDEO Cartea care a înnebunit românii înainte să apară în librării: „Biblia pierdută” va ajunge la 10.000 de precomenzi până la sfârşitul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Bergler, autorul cărţii ”Biblia pierdută”
Igor Bergler, autorul cărţii ”Biblia pierdută”

„Biblia pierdută”, romanul timişoreanului Igor Bergler, bate toate recordurile încă înainte de a ajunge în librării. Specialist în marketing, Bergler a pus la cale o campanie de promovare unică în România pentru o carte.

În condiţiile în care o carte care se vinde în aproximativ 5.000 de exemplare pe parcursul unui an sau doi este considerată „bestseller” în ţara noastră, thrillerul lui Igor Bergler poate fi deja considerat un succes înainte de apariţia în librării: în două săptămâni s-au făcut peste 5.000 de precomenzi online, iar până în 30 octombrie, cei de la Editura Rao estimează că, dacă se va merge în acelaşi ritm, va depăşi 10.000 de de comenzi. Până şi site-ul editurii s-a blocat de câteva ori din cauza cererilor mari care se suprapuneau. Care este explicaţia?

„Se vede peste tot. Aceasta este explicaţia. E simplu. Cartea beneficiază de o campanie de marketing fără precedent în România. Un asemenea marketing nu s-a făcut niciodată la noi în ţară, dar e ceva obişnuit în Occdient şi în America. Mai este şi coperta cărţii, care e impecabilă. Sigur că are legătură şi cu faptul că sunt om de marketing, însă autorul trebuie să se implice în promovarea unei cărţi, nu e normal să lase toată treaba pe cei de la editură. Pagina de Facebook a trecut de 11.000 de fani în numai patru luni de la lansare - în condiţiile în care cele mai importante edituri din România au strâns cam acelasi număr de like-uri în patru sau cinci ani”, a declarat Igor Bergler.



Cu "Regia" făcută la Berlin 

Igor Bergler

Autorul a pus în aplicare şi calităţile sale de regizor, el fiind absolvent al Academiei de Film şi Teatru de la Berlin, plus absolvit al UNATC Bucureşti. “Am realizat două trailere ale cărţii, după modelul american, care au adunat până acum peste 20.000 de vizualizări în mai puţin de o lună. Am participat la Bran, un work-shop internaţional pe teme de cărţi horror, unde toată lumea spunea că şi în America sunt puţine teasere atât de bune. Eu deja văd această carte transpusă şi în film. Dar de asta nu vreau să mă ocup eu, ci aş vrea să se ocupe un regizor celebru pe plan mondial”, a mai spus Igor Bergler.   

Şi siteul www.bibliapierduta.ro doboară recorduri de vizitatori, iar în cele mai importante librării vor fi standuri individuale ale cărţii, tot în premieră în România. Târgul de carte “Gaudeamus” va sta, în acest an, şi el sub semnul cărţi lui Igor Bergler.

Dracula, cel mai cunoscut brand românesc

Lansarea oficială a romanului „Biblia pierdută” este programată pe 1 octombrie, odată cu punerea în vânzare a cărţilor în librăriile din ţară. „Primul cuvânt din carte l-am scris exact pe 1 octombrie 2014. Întâmplarea face ca, la un an, cartea să intre în librării. Este o carte despre Vlad Ţepeş, Dracula - cel mai important brand al României. Că vrem, că nu vrem. El este atât de cunoscut la nivel mondial, dar unii nici nu ştiu că e din România. Unii cred că Transilvania este undeva în Marea Britanie. Aceasta nu este o carte de istorie, cu toate că cititorii vor descopri lucruri noi despre Vlad Ţepeş. E un thriller de acţiune cu accente horror, e şi un roman despre conspiraţii, e o carte care are de toate”, a declarat Bergler.  

Igor Bergler

"Dovezile epocii sunt foarte puţine"

Igor Bergler pleacă de la ideea că Vlad Ţepeş este analizat din trei unghiuri: una din perspectiva occidentalilor, care văd în el Vlad Dracul, al doilea este obsesia unghiului naţional-comunist, în care Ceuşescu se vedea în toţi domnitorii, printre care şi în Vlad Ţepeş. Al trelea unghi este al istoricului ofuscat român, modern, care este supărat că despre domnitor se ştiu doar clişeele de mai sus.

„Dovezile epocii sunt foarte puţine. E greu să pui cap la cap firul istoric, din care să scoţi un adevăr istoric. Toate sunt premise, documentele epocii sunt foarte puţine, realitatea este reprezentarea celui care a scris, cronicarii turci, austrieci, unguri. Aveau fiecare interesele lor. Eu vin cu adevăruri literar-ficţionale. Umplu nişte goluri şi propun ipoteze de alt tip”, a explicat Igor Bergler.

Igor Bergler

Teoria conspiraţiei

Cartea lui Igor Bergler este deja comparată cu „Codul lui Da Vinci”, volum semnat de celebrul Dan Brown. Unul din personajele-cheie din „Biblia pierdută” este Charles Baker, un profesor de la Universitatea Princeton care descoperă, la Sighişoara, cea mai mare conspiraţie pe care omenirea a cunoscut-o vreodată.

„Gutenberg, un fierar neamţ, semianalfabet, a inventat tiparul, cea mai mare invenţie a omenirii. Odată cu tiparul s-a făcut primul pas spre ieşirea din Evul Mediu. Lumea se va schimba total. Ce l-a făcut pe Gutenberg să ajungă la această invemţie? Ce <drac> i-a suflat ideea. Noi spunem că e implicat chiar Vlad Dracul, pentru a-l ajuta să multiplice un mesaj secret. Mesajul secret a ajuns în prima carte tipărită vreodată, numită Biblia lui Gutenberg. În timpul lui Vlad Ţepeş existat Odinul Dragonului, unul din cele mai importante ordine. Crede cineva că acest ordin secret a dispărut brusc? Şi că de fapt nu sunt cei care conduc lumea din umbră şi astăzi? Ei controlează instituţiile financiare globale, guvernele, industriile cele mai importante, media, internetul şi reţelele de socializare. Membrii ei nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi îndeplini scopurile - de la crimă la santaj, de la mită la destabilizare, de la confiscarea democraţiei până la război. Singura lor teamă e ca mesajul ascuns de Dracula în Biblia lui Gutenberg ar putea ieşi la suprafaţă”, afirmă Igor Bergler.

Igor Bergler

Cartea a fost tradusă şi în limba engleză, versiunea pentru piaţa americană fiind pregătită de Jean Harris.

Citeşte şi:

VIDEO Record de precomenzi: „Biblia pierdută“ a autorului român Igor Bergler

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite