Un român a decedat, iar alţi şapte conaţionali au fost răniţi într-un grav accident în Ungaria FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident grav în Ungaria FOTO Toth Imre/haon.hu
Accident grav în Ungaria FOTO Toth Imre/haon.hu

Un microbuz românesc, o maşină şi un tractor au fost implicate duminică, 10 iulie, într-un grav accident, în Ungaria, pe drumul 42, între Földes és Berettyóújfalu, nu departe de graniţa cu România.

GALERIE FOTO

Un tractor care tracta un utilaj agricol se îndrepta spre Berettyóújfalu, când a fost depăşit de un microbuz înmatriculat în România. Prima dată, microbuzul a lovit utilajul, iar apoi s-a ciocnit frontal cu o maşină care circula din sens opus.  

În urma accidentului au decedat două persoane, iar nouă au fost transportate la spitalele din oraşele Debrecen şi Karcag. Doi copii şi şapte adulţi au fost grav răniţi. 

Ministerului Afacerilor Externe a comunicat că unul dintre decedaţi este un cetăţean român, iar alţi şapte conaţionali sunt la spital.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată, prin intermediul telefonului de urgenţă, cu privire la un accident rutier produs la data de 10 iulie 2022, între localităţile Földes şi Berettyóújfalu din Ungaria, în care au fost implicate mai multe autovehicule, între care şi un autovehicul care transporta cetăţeni români. În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice, cu sprijinul Biroului Ataşatului pentru Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Budapesta, au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile ungare, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi la circumstanţele producerii accidentului. Potrivit informaţiilor obţinute până în prezent de către reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma acestui accident un cetăţean român a decedat, iar alţi şapte cetăţeni români au fost răniţi, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri de specialitate”, au transmis cei de la Ministerul Afacerilor Externe.

Ancheta autorităţilor ungare cu privire la acest accident este în desfăşurare. 

„Ambasada României la Budapesta şi Consulatul General al României la Gyula, în circumscripţia căruia s-a produs accidentul, continuă să monitorizeze evoluţia stării de sănătate a cetăţenilor români accidentaţi şi se află în dialog cu autorităţile ungare, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au mai spus cei de la MAE.

Accident grav în Ungaria FOTO Toth Imre/haon.hu

FOTO Toth Imre/haon.hu

Vă mai recomandăm să citiţi:

Au fost identificate victimele tragediei de pe autostrada M5 din Ungaria, unde au murit patru români

FOTO Identificarea românilor decedaţi pe autostrada din Ungaria se face cu greu. TIR-ul care a provocat accidentul transporta produse de curăţat toalete

O familie cu doi copii din România, victimă într-un accident teribil pe autostradă din Ungaria. Şapte persoane au ars de vii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite