Sirienii din Timișoara susțin victimele cutremurului: „Au fugit de război și au fost loviți de cutremur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sirienii stabiliţi în România sunt din nou cu ochii pe Siria. După o lungă perioadă în care războiul a fost capul de afiș, de această dată i-a adunat cutremurul care a afectat nordul Siriei și sudul Turciei. Peste 1.600 de persoane au fost raportate până acum decedate în nordul Siriei.

Ziad el Massalmeh (stânga) la o acțiune pro Palestina din Timișoara FOTO Ștefan Both
Ziad el Massalmeh (stânga) la o acțiune pro Palestina din Timișoara FOTO Ștefan Both

Reprezentanții comunității sirienilor din Timișoara au demarat o acțiune de strângere de fonduri, pentru a achiziționa pături, corturi, haine călduroase, alimente și alte obiecte de care au nevoie cei afectați de cutremur. 

Este o tragedie foarte mare. Cutremurul a fost devastator, cel mai mare din istoria țării. Acum mi-a venit informația, în nordul Siriei, într-un orășel, 85 de case sunt la pământ. Nu există niciun utilaj care să scoată victimele de sub dărâmături. E frig, plouă și e tragic ce e acolo. Noi ne-am apucat să strângem bani pentru a cumpăra cele necesare. Guvernul României a acționat exemplar, a trimis în zonă calamitată opt tone de echipament de salvare. Această informație e transmisă și de televiziunile Al Jazira și Al Arabia”, a spus Ziad el Massalmeh, președintele Asociației Siria Liberă. 

Ziad el Massalmeh FOTO Facebook
Ziad el Massalmeh FOTO Facebook

După o lungă perioadă în care războiul a fost capul de afiș, ani de zile în care sirienii din Timișoara au trimis ajutoare refugiaților, de această dată i-a adunat cutremurul care a afectat nordul Siriei și sudul Turciei. 

Eu am o cumnată în sudul Turciei, e refugiată acolo. A fost scoasă de sub dărâmături, împreună cu cei cinci copii. Dumnezeu a fost cu ei și sunt teferi. În sudul Turciei este o mare comunitate de refugiați din Siria, care au fugit de război. Iată că acum suferă din nou. Sunt foarte multe imobile care s-au dărâmat pentru că erau construite tocmai de refugiați, fără a se ține cont de anumite reguli”, a mai spus Ziad el Massalmeh. 

Peste 1.600 de persoane au fost raportate până acum decedate în nordul Siriei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite