Președintele Germaniei va vizita Cazarma U din Timișoara. „E un lucru neobișnuit să facă trei opriri într-o țară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Germania, Frank-Walter Steinmeier, se va afla la Timișoara în 25 mai. Este așteptat să vadă și expoziția de la Cazarma U. Vizita sa din România va mai cuprinde București și Sibiu.

Președintele Germaniei FOTO EPA
Președintele Germaniei FOTO EPA

Frank-Walter Steinmeier, președintele federal al Germaniei, vine în România, la invitația omologului său, Klaus Iohannis, iar programul cuprinde vizita în trei orașe: București, Sibiu și Timișoara.

Urmează să primim vizita președintelui Frank-Walter Steinmeier și la Timișoara. Va merge la București și la Sibiu, dar și la Timișoara, un lucru neobișnuit ca președintele să facă trei opriri într-o țară. Mă bucur că a acceptat invitația care i-a fost făcută și de noi, și de municipalitate, de diplomația germană, deci toată lumea s-a implicat. E o vizită importantă pentru țara noastră. Și e un eveniment relevant și pentru Germania, în sensul că potențiali turiști germani vor vedea că președintele lor e în vizită în Capitala Culturală Europeană”, a spus deputatul minorității germane, Ovidiu Ganț, la Radio Timișoara.

Președintele Germaniei va veni la Timișoara în 25 mai, și va vizita și Cazarma U, unde se află în desfășurare proiectul “După sculptură/Sculptură după”, care include expoziții cu peste 70 de artiști relevanți pentru toate formele de sculptură.

Cazarma U FOTO Triade
Cazarma U FOTO Triade

La inaugurarea expoziției, primarul Dominic Fritz a vorbit despre prezența unui președinte, dar nu a putut atunci dezvălui numele acestuia.

O să vină un oaspete foarte important să vadă fix această expoziție. Este singura expoziție din Timișoara pe care o să o viziteze. Deocamdată nu vă pot dezvălui cine este președintele, dar e dintr-o țară importantă din Europa”, a spus Dominic Fritz.

Frank-Walter Steinmeier este un om politic gerlam al Partidului Social Democrat al Germaniei (SPD). A fost șeful cancelariei federale (1999-2005), ministerul afacerilor externe (2005-2009, 2013-2017) și vicecancelar (2007-2009). Din 2017 este președintele Germaniei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite