Președintele unui stat puternic din Europa, așteptat la Timișoara. Va vizita Cazarma U din Capitala Culturală Europeană VIDEO

0
Publicat:

Proiectul “După sculptură/Sculptură după” a fost pus la cale de undația Triade și Attila Kim & Architects și va include patru expoziții permanente și alte patru invitate, cu peste 70 de artiști relevanți pentru toate formele de sculptură.

Cazarma U din Timișoara FOTO Triade
Cazarma U din Timișoara FOTO Triade

Aproape 2.000 de persoane au vizitat în acest weekend Cazarma U, transformată în într-o uriașă și inedită expoziție de sculptură. Locație va găzdui în următoarele șapte luni o serie întreagă de activități și expoziții axate în jurul temei sculpturii.

De puține ori nu găsesc cuvinte, dar este o experiență absolut copleșitoare. Faptul că au reușit într-un timp foarte scurt să facă din această clădire, care era o clădire dărăpănată, un muzeu de lux. E o expoziție care nu are egal. E extraordinar și sunt sigur că această expoziție va deveni un reper pentru toată Capitala Culturală. Sunt absolut entuziasmat”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cazarma U FOTO Triade
Cazarma U FOTO Triade

Săptămâna viitoare, expoziția va fi vizitată de președintele unei țări importante din Europa. Primarul Dominic Fritz nu a putut dezvălui, deocamdată, numele președintelui care va veni la Timișoara.

O să vină un oaspete foarte important să vadă fix această expoziție. Este singura expoziție din Timișoara pe care o să o viziteze. Deocamdată nu vă pot dezvălui cine este președintele, dar e dintr-o țară importantă din Europa”, a mai spus Fritz.

Cazarma U FOTO Triade
Cazarma U FOTO Triade

Cazarma U aparține unei femei de afaceri, Mioara Simcelescu, care a plătit pe imobil, în 2017, mai bine șapte milioane de euro, care a pus clădirea la dispoziția artiștilor fără niciun ban.

Cazarma U FOTO Triade
Cazarma U FOTO Triade

Conform unui studiu realizat de o firmă din Italia specializată în reconversia clădirilor istorice, aici se va amenaja un hotel de cinci stele, cu 105 camere şi o parcare subterană cu aproximativ o sută de locuri.

Este clar intenția proprietarei de a transforma această clădire într-un hotel. Și cred că este o intenție absolut legitimă și necesară, pentru că nu putem să lăsăm clădirea asta închisă încă cinci-zece ani, trebuie să o introducem într-un circuit de muzeu și de aceea suțin această idée. S-a discutat în Primărie, în Comisia de Urbanism, și în curând vom vota în Consiliul Local demararea PUZ-ului care presupune și o parte din domeniul public, pentru a asigura accesul. Susținem tranformarea Cazarmei U, dar până atunci este extraordinar că ne putem bucura de acestă clădire în cadrul acestei expoziții”, a mai declarat Dominic Fritz.

Cazarma U FOTO Triade
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite