Înalt demnitar al Parlamentului European a pedalat pe ploaie torenţială la Timişoara
0Michael Cramer, preşedintele Comisiei pentru Transport şi Turism al Parlamentului European, a pedalat în Timişoara, chiar dacă afară a plouat uneori chiar torenţial.
Michael Cramer, preşedintele Comisiei pentru Transport şi Turism al Parlamentului European, a fost invitat de cei de la „Verde pentru Biciclete”, la o tură pe două roţi prin Timişoara.
Chiar dacă a plouat uneori şi torenţial, sâmbătă dimineaţa, demnitarul de la Bruxelles, un obişnut al mersului pe bicicletă, nu a refuzat să facă o plimbare prin capitala Banatului.
Bicicliştii au plecat pe traseu din parcarea Hotelului Timişoara. Bicicliştii au plecat pe un traseu care cuprins Strada Paris- Bulevardul Republicii- Bulevardul Regele Ferdinand - Splaiul Nicolae Titulescu- Bulevardul General Ion Dragalina- Strada Constantin Brâncoveanu- Strada Ciprian Porumbescu- Bulevardul Mihai Viteazul- Bulevardul Vasile Pârvan- Bulevardul Michelangelo- Bulevardul Constantin Diaconovici Loga- Bulevardul Revoluţiei- Splaiul Nistrului - Strada Simion Bărnuţiu- Strada Uzinei- Parc Uzină.
Cramer a fost informat şi de problemele cu care se confruntă bicicliştii din Timişoara, printre ele fiind şi interdicţia de a pedala în zona centrală.
“Putem spune că am creat una din cele mai mari comunităţi de biciclişti din ţară şi suntem una din cele mai vizibile campanii. În condiţiile date. Chiar în acest moment, pregătim o solicitare Primăriei Timişoara pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi pentru ridicarea restricţiilor de circulaţie prin zona centrală. Sunt multe acţiuni care pot fi întreprinse la nivel local pentru ca bicicleta să fie o modalitate viabilă de transport prin oraş”, a spus Romina Faur, manager de proiect "Verde pentru biciclete".
Cramer înainte să plece pe traseu FOTO C.Radosav
Pe bicicletă de la Timişoara la Novi Sad
Cei de la Verde pentru Biciclete au venit cu oferte şi proiecte concrete pentru invitatul special de la Bruxelles: realizarea legăturii între Timişoara şi Novi Sad printr-o pistă de biciclete. Concret, pista dintre Timişoara şi graniţa cu Serbia, pe malul Begăi, este deja realizată. Important este ca acum sârbii să continue lucrările de la frontieră până la Zrenjanin (pentru care s-a făcut deja studiul de fezabilitate), iar apoi să extindă traseul până în capitala provinciei Voivodina.
“Una din cele mai de succes ieşiri o constituie de doi ani încoace – tura pe pista de biciclete Timişoara – Serbia. Aceasta a fost realizată printr-un proiect implementat de Administraţia Bazinală de Apă Banat împreună cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenjanin. Aşteptăm continuarea acesteia de la graniţă până la Zrenjanin de către vecinii noştri şi, în lumina traseului gândit de domnul Cramer, venim şi noi cu o propunere: continuarea pistei din Zrenjanin până în NoviSad”, a mai afirmat Romina Faur.
Michael Cramer a venit la Timişoara de pentru a participa la dezbaterea „Oportunităţi de dezvoltare regională prin Transport şi Turism”, organizată de europarlamentarul Maria Grapini. Şi asta în contextul în care turismul şi transportul reprezintă doi piloni importanţi ai dezvoltării regionale, mai ales în contextul în care Timişoara şi Novi Sad (Serbia), cele două oraşe înfrăţite, au fost desemnate Capitale Culturale Europene pentru 2021.
Preşedintele Comisiei pentru Transport şi Turism al Parlamentului European, a venit alături de Istvan Ujhelyi, vicepreşedintele Task Force-ului pentru Turism din cadrul Parlamentului de la Bruxelles.
Şase ani de "Verde pentru biciclete"
Campania Verde pentru Biciclete a fost iniţiată de omul de afaceri Emil Cristescu, care şi-a propus să facă o campanie de sănătate pentru oraş şi pentru cetăţenii săi. Prima acţiune, din 25 octombrie 2008, a urmărit întrebarea câţi biciclişti sunt în Timişoara? Şi astfel au apărut numerele de bicicletă, numere neoficiale şi neînregistrate ale campaniei noastre.
De-a lungul timpului, s-au realizat ieşiri pe bicicletă aproape lunar şi s-au împărţit peste 17.000 de astfel de numere.