Gabriela Venţe, mămică-bancher, luptă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Venţe
Gabriela Venţe

Din grijă pentru micuţii ei, timişoreanca şi-a convins angajatorul să investească într-o şcoală din Timişoara 5.000 de euro.

PROFIL
Născută: 06 februarie 1969, Iaşi
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Iaşi
Experienţă: De 18 ani în sistemul bancar
Familie: Căsătorită, doi copii

Cu 18 ani de experienţă dobândită în bănci, Gabriela Venţe a ajuns să fie aclamată de o şcoală întreagă din Timişoara pentru că a ales să se implice în viaţa comunităţii. Conştientă că sistemul de învăţământ românesc are nevoie de încurajare, timişoreanca a fost atentă la oportunităţi, iar atunci când acestea au apărut ea a profitat de ele. Astfel, prin intermediul ei, Şcoala cu clasele I-VIII numărul 22 din Timişoara va beneficia de un loc de joacă de cinci stele, iar investiţia de 5.000 de euro va fi amortizată de o bancă scoţiană.

Proiect în comunitate
„Sunt vărsătoare şi se pare că toate caracteristicile zodiei se regăsesc şi în realitate. Îmi place să fiu omenoasă, să ajut, să întind o mână de ajutor, dar nu îmi place să se profite de mine”, spune Gabriela Venţe.
Femeia a aflat anul trecut, în luna martie, că banca la care lucrează se implică în comunitate. Înarmată cu idei şi ingeniozitate, timişoreanca a depus un proiect în care cerea ajutorul angajatorului ei pentru a transforma visul elevilor care urmau cursurile şcolii în realitate. După câteva luni, într-o dimineaţă, verificându-şi emailul de serviciu, Gabriela Venţe afla că a reuşit să atragă finanţarea. „Din România au fost depuse 11 proiecte şi tocmai ideea mea a câştigat. La Şcoala 22 sunt elevi buni, iar profesorii chiar pun suflet în tot ceea ce fac. Era păcat că nu aveau un loc de joacă, fiind nevoiţi să meargă până în celălalt capăt al cartierului pentru a se juca într-un parc al municipalităţii. Până la urmă, totul se rezumă la faptul că este şcoala copiiilor mei, care sunt elevi în clasa a II-a şi a IV-a şi a meritat să lupt pentru ei”, adaugă angajata băncii scoţiene.

Totul pentru copii
Cei mai mândri de reuşita timişorencei au fost chiar copiii ei, Georgiana Ana – în vârstă de 10 ani şi Teodor – de 8 ani. „Au fost foarte mândri de mine, iar acest lucru mă face să cred că voi mai participa la astfel de proiecte de responsabilitate socială. Se mai pot face multe la şcoală, dar mă voi asigura că totul va ieşi bine. Vom comanda cele mai bune jucării pentru noul parc. Nu contează atât de mult preţul lor, atâta timp cât siguranţa şi integritatea micuţilor este asigurată”, conchide Gabriela Venţe.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ar trebui să fie un bancher?
În primul rând trebuie să ai studiile în domeniu. Începi cu un liceu economic şi termini cu un master sau cu o facultate de acelaşi profil. Un atu îl reprezintă meticulozitatea şi stilul analitic. Până la urmă lucrezi cu bani, conturi şi dobânzi, astfel că e necesar să şti să despici firul în şapte şi să fii capabil să iei o decizie bună.

Cum ai ajuns de la Iaşi să te muţi la Timişoara?
Mi-am urmat soţul. Eu sunt moldoveancă, el este ardelean, în timp ce pruncii noştri sunt bănăţeni. Am ales să ne mutăm în Timişoara datorită spiritul occidental pe care l-am întâlnit aici. Oraşul este superb, la fel ca şi locuitorii lui.

Ce-i place
„Îmi place la nebunie Banatul şi locuitorii ei. Se simt influenţele din Vest. Nu aş pleca pentru nimic din lume din Timişoara ca să mă mut în altă parte a ţării. În cel mai rău caz, cu greu aş accepta o ofertă pentru a mă muta în altă ţară. Spiritul bănăţean merită conservat şi transmis mai departe”.

Ce nu-i place
„Odată cu sosirea primăverii se simte tot mai mult poluarea. Aerul e îmbâcsit şi mă deranjează. Dacă aş fi şoferiţă, cred că m-ar deranja şi traficul. Nu suport mincinoşii, e groaznic când îi întâlnesc dar reuşesc să mă stăpânesc”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite