FOTO Ştrandul românesc versus aquapark-ul unguresc. Tarife şi servicii pentru un weekend de vară reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul acvatic din Hajduszoboszlo este unul din cele mai mari din Europa FOTO hajduszoboszlo.hu
Complexul acvatic din Hajduszoboszlo este unul din cele mai mari din Europa FOTO hajduszoboszlo.hu

Investiţiile masive în parcurile acvatice din Ungaria se resimt în numărul turiştilor români care, în weekend-uri, iau cu asalt ştrandurile ungureşti. Special pentru turiştii români, ungurii, renumiţi penru greutatea cu care vorbesc limbi străine, au învăţat să vorbească româneşte. În tot acest timp, la Timişoara, care ar putea fi un pol de atracţie se fac planuri doar pe hârtie.

Pentru majoritatea românilor din Vestul ţării care vor să facă o ieşire de weekend reuşită ştrandurile din Ungaria reprezintă destinaţia perfectă. Cu investiţii masive în domeniu, ungurii vin în întâmpinarea românilor, ştrandurile din Mako, Sezged, Gyula, Oroshaza şi Hajduszoboszlo fiind doar câteva dintre destinaţiile preferate ale românilor. În România, în partea de Vest a ţării oferta este mult mai redusă pentru că singurele aquapark-uri rezonabile sunt la Băile Felix şi Deva. Cel mai mare oraş din Vestul ţării, Timişoara, nu are un proiect nici măcar pe hârtie, în momentul de faţă fiind doar discuţii pentru un studiu de fezabilitate. „Adevărul” a analizat ofertele de preţuri din Ungaria, în comparaţie cu cele din România.

Ştrandul în formă de ceapă de la Mako

Mako

Unul din cele mai accesibile ştranduri din Ungaria este cel din Mako. Aflată la graniţa cu România, localitatea maghiară este prima după ieşirea din ţară de la Cenad, iar aquapark-ul de aici le oferă turiştilor o varietate de servicii şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. Cu bazine de relaxare şi distracţie, dar şi cu apă termală pentru tratament aquapark-ul din Mako poate fi o destinaţie perfectă atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru tineri sau bătrâni. Preţul unui bilet de intrare pentru un adult este de 2.200 de forinţi, aproximativ 33 de lei. Pentru pensionari, elevi, studenţi şi copii preţul este de  25 de lei, iar o familie cu doi adulţi şi un copil sub 14 ani plăteşte pentru intrare 75 de lei. Grupurile de peste 15 persoane au o reducere de 20 la sută din preţul biletului.  Preţurile la cazare la pensiunile din zonă variază între 50 şi 70 de lei pe noapte de persoană. La un hotel de patru stele preţul unei nopţi de cazare pentru o persoană ajunge la 150 de lei. Detalii pot fi obţinute de pe site-ul de prezentare al ştrandului din Mako, unde sunt disponibile informaţii în maghiară, sârbă, română, germană şi engleză.

Aquapolis Szeged, locul unde românii sunt ca acasă

Strand Szeged

Când mergi la aquapark-ul din Szeged nu există bazin în care să nu vezi cel puţin doi români. Nici nu e de mirare în condiţiile în care raportul calitate – preţ este foarte bun. Pe lângă bazinele de relaxare şi de tratament, ştrandul din Szeged are şi câteva tobogane pentru distracţie, iar investiţiile făcute recent în bazinele acoperite asigură un flux de turişti foarte mare chiar şi iarna. Preţul unui bilet de intrare, care permite folosirea  bazinului SZUE (ştrand, bazin de înot, sauna), a piscinelor de experienţe cu tobogane, piscinelor de la Wellnes-ul de familie şi piscinelor cu apă termală,  lumea mama şi copilul, sală de joacă, cabină vestiară este de 67 de lei pe zi pentru un adult şi 33 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Pentru tinerii cu vârste până în 23 de ani, tariful este de 57 de lei. Detalii pot fi obţinute de pe site, care oferă, bineînţeles, şi informaţii în limba română.

Băile Cetăţii din Gyula

image

Românii care vor să meargă la Gyula, o destinaţie în care arădenii şi bihorenii se simt ca acasă, trebuie să ştie că un weekend cât mai reuşit aici presupune o vreme bună, fiind multe bazine descoperite şi mult spaţiu verde. Cu o ofertă variată pentru vizitatori, ştrandul din Gyula concurează cu succes cu aquapark-urile româneşti şi ungureşti. Preţul unui bilet de intrare la Gyula este de aproximativ 55 de lei pentru adulţi, 45 de lei pentru elevi şi pensionari şi 140 de lei pentru o familie cu doi adulţi şi un copil până la 18 ani. Pentru servicii de masaj şi saună se percep tarife suplimentare. Mai multe detalii pe site-ul ştrandului din Gyula.

Oroshaza: distracţie, relaxare şi tratament

image

Aflat la 125 de kilometri de Timişoara şi tot atât de Oradea, Oroshaza este un important punct de atracţie pentru turiştii din Vestul ţării. Cu bazine pentru toate vârstele şi un lac în apropiere, ştrandul din Oroshaza le garantează un timp plăcut celor care aleg să îşi petreacă timpul liber aici. Preţul unui bilet de intrare pentru un adult la băile termale, zona de agrement şi complexul de saune costă 57 de lei. Pentru studenţi şi pensionari, preţul unui bilet de intrare este de 48 de lei. La fel ca celelalte ştranduri şi Ungaria, şi informaţiile referitoare la Oroshaza sunt oferite în limba română.

Hajduszoboszlo, locul în care merită să mergi măcar o dată



Pentru amatorii de ieşiri la ştrandurile din Ungaria, Hajduszoboszlo este locul în care merită să mergi măcar o dată. Aflat la aproape 240 de kilometri de Timişoara, ştrandul întins pe o suprafaţă de 30 de hectare, cu o piscină de 6.200 de metri pătraţi şi foarte multe locuri de distracţie, parcul acvatic este renumit în Europa şi atrage mii de turişti anual. Tariful de intrare la ştrandul din Hajduszoboszlo este de aproximativ 33 de lei. AICI puteţi vedea imagini live, preţuri şi servicii de la ştrandul din Hajduszoboszlo.

Hajduszoboszlo

Băile Felix concurează cu băile ungureşti

Aquapark Baile Felix

Singurul aquapark din Vestul ţării care se ridică la nivelul celor din Ungaria este President din Băile Felix. Cu 13 piscine interioare, cinci exterioare şi un bazin cu valuri, dar şi zone de relaxare şi distracţie, aquapark-ul din judeţul Bihor este o alternativă la ştrandurile ungureşti. Intrarea pentru o zi costă 45 de lei pentru un adult şi 20 de lei pentru un copil până la 14 ani. Pentru grupuri de adulţi de până la 20 de persoane tariful este de 35 de lei pe zi, iar pentru grupurile de peste 20 de copii tariful este de 15 lei. Detalii pe www.aquapark-felix.ro.

Aqualand Deva, locul unde vara nu se termină


FOTO amfostacolo.ro

Pentru locuitorii din zona de centru-vest o alternativă la ştrandurile din Ungaria o reprezintă Aqualandul de la Deva, construit în urmă cu patru ani pe o suprafaţă de 11 hectare. Curat şi dotat cu bazine de pentru copii, bazine de relaxare şi de distracţie, dar şi diferite petreceri, aquapark-ul din Deva poate fi o destinaţie plăcută de weekend. Un bilet de o zi pentru un adult care oferă acces şi la saună costă 55 de lei. Pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, tariful este de 40 de lei pe zi. Detalii pe www. aqualanddeva.wix.com.

Aqua parc Deva

Variantele de distracţie din Timiş: piscinele de fiţe sau lacurile Surduc şi Văliug

Cei care aleg să rămână în Timişoara nu au la dispoziţie niciun complex acvatic amenajat, singurele locuri în care poţi merge să faci plajă şi baie în Timişoara fiind ştrandurile din oraş. Ştranduri ca Heaven sau No Name sunt considerate de fiţe, la fel ca pontonul de la Văliug, un important punct de atracţie pentru timişoreni. Pentru cei mai puţini pretenţioşi o opţiune este lacul Surduc, acolo unde nu sunt făcute amenjări deosebite, dar turiştii se pot bucura de natură.  


FOTO pressalert.ro

Lacul Surduc
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite