FOTO Muzicienii de la Biserica Agape îşi exasperează vecinii din blocurile din jur: "Avem concerte şase ore pe zi, şapte zile din şapte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii mai multor blocuri de pe Calea Torontalului fac reclamaţii peste reclamaţii împotriva muzicienilor creştini de la Biserica Agape

Locuitorii care stau în blocurile care înconjoară complexul Agape s-au plâns de mulţi ani de gălăgia făcută de adepţii bisericii. Creştinii au trecut însă de la două zile de repetiţii pe săptămână la programe zilnice. Chiar de două ori pe zi, dimineaţă şi după masă.

Printre metodele de manifestare a creştilor este muzica contemporană. Credincioşii învaţă să cânte la instrumente, au formaţii şi se fac repetiţii serioase.
 

„Problema este că după venirea frigului s-au mutat cu repetiţiile într-o clădire mică de unde se aude foarte tare muzica. Nu ar fi fost nicio problemă dacă făceau repetiţiile în sala lor. Dar ni s-a spus că aceasta nu este terminată şi că nu există căldură. Până atunci avem parte de concerte zilnic. Mă trezesc la ora opt cu zgomotul de tobe şi başi. Pur şi simplu nu mai suport”, ne spune Paul Istrate, unul din locuitorii din zonă.
 

Oamenii au făcut mai multe reclamaţii la Poliţie, care s-a şi deplasat la faţa locului. În luna februarie a fost dată o amendă conform Legii 61/91, pentru tulburarea liniştii locatarilor.  S-au strâns semnături, s-au făcut liste cu locatarii nemulţumiţi, însă problemele nu s-au rezolvat. Cei mai deranjaţi sunt cei care stau pe Calea Torontalului la numerele.4, 6 şi 8.
 

„Am avut un vecin care a ieşit acum câţiva ani cu toporul. Ne duc la o stare de disperare. Stau cu dopuri în urechi. Aici sunt pensionari, bătrâni, bolnavi. Oamenii vor să aibă linişte, dar nu se poate. Şapte zile din şapte este gălăgie”, a mai spus Istrate.
 

Locuitorii spun că vineri au chemat din nou poliţia care a mai amendat o dată Centrul Creştin.


„Eu mi-am montat geamuri termopan să nu îi mai aud, dar tot degeaba. Vai de capul nostru. Ei spun că suntem împotriva religiei lor, că avem ceva cu ei. Din partea mea pot să sacrifice şi capre, nu am treaba lor. Dar e dreptul meu să am linişte. Spun că nu au bani să încălzească anfiteatrul, iar de la 1 noiembrie s-au mutat în clădirea din faţă. O altă problemă este că de la două ore de repetiţii pe zi s-au ajuns la şase ore. Avem concerte şase ore pe zi, şapte zile din şapte”, a declarat Marina Ştefan.

"Toba nu sună ca o vioară"


De partea cealaltă, reprezentanţii bisericii Agape susţin că au făcut tot posibilul să limiteze zgomotul şi să se înţeleagă cu vecinii.
 

„Vă daţi seama că nu dorim să supărăm pe nimeni. Am avut mai multe reclamaţii, dar am şi discutat cu oamenii. Majoritatea ne-au înţeles. Noi ne manifestăm prin muzică. Am făcut tot ce am putut să limităm zgomotul. Am băgat toba într-o cuşcă, am izolat pereţii, geamurile. Se aude, nu pot să neg, dar nu cred că e aşa deranjat. Dacă treceţi pe lângă Liceul de Muzică auziţi şi acolo repetiţiile muzicienilor”, ne-a declarat pastorul Eugen Olaru.

Pastorul susţine că şi-ar dori să mute activităţile în sala de spectacole însă deocamdată aceasta nu este gata, iar pe perioada iernii nu au căldură. În viitor însă se vor muta acolo. Până atunci însă, pe perioada iernii se întâlnesc într-o clădire anexă a bisericii Agape. 

„Când va fi gata sala ne vom muta acolo. Până atunci cântăm, ne rugăm şi facem repetiţii în clădirea de care am avut grijă să o facem cât mai ermetică. Tinerii învaţă să cânte, nu umblă prin discoteci şi baruri. Adevărul e că nu poţi să faci să sune toba ca o vioară. Ne-am gândit chiar să cumpărăm o tobă electrică care face mai puţin zgomot. Ne preocupă problema. Nu ştim ce să mai facem. Nu putem să renunţăm la acest instrument la care tinerii vor să înveţe să cânte”, a mai spus Olaru.

Centrul Creştin Agape 


Biserica Agape, unul din cele mai importante centre creştine din Timişoara, s-a desprins din tradiţia penticostală. A fost fondată de pastorul Daniel N. Matei, revenit în România în 1990, după zece ani petrecuţi în America.

În 1991, centrul Creştin Timişoara a început construţia unui complex de clădiri pe un teren situat între Calea Aradului şi Calea Torontalului. Proiectul incude o sală de 3.000 de locuri, grădiniţă, şcoală generală şi liceu, Institutul Biblic, cât şi viitoarea clinică Bethseda. 


Citiţi şi:

FOTO VIDEO Secretul „bisericii pop-rock“ din Timişoara. Am aflat cine sunt fetele care au cucerit o ţară întreagă

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite