FOTO Marele drapel al Uniunii Europene a ajuns la Timişoara. "Oda bucuriei" la -8 grade Celsius
0Acţiunea transnaţională “Aducem steagul înapoi” marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu românii şi societatea civilă din toată ţara.
Românii din diaspora sau alăturat într-o manieră inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice şi pentru susţinerea luptei anticorupţie.
După ce steagul imens al Uniunii Europene a circulat pe la mai multe comunităţi de români din Europa, diaspora a trimis spre România marele drapel UE, ca semn al unităţii civice româneşti în jurul valorilor europene şi ca simbol al protecţiei împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliţii de guvernământ.
Steagul a ajuns miercuri la Timişoara, din direcţia Arad. Reperzentanţii #Rezist au întins drapelul pe platoul din faţa Operei, pe un frig năpraznic, temperature fiind de -8 grade Celsius.
De la Timişoara, steagul ajunge mâine la Deva, fiind întins chiar la Cetate. Pe 6 martie, drapelul va fi purtat din Piaţa Universităţii spre Parlamentul României, în cadrul unui protest paşnic.

“Ofensiva politicienilor cu probleme în justiţie este tot mai agresivă, culminând zilele acestea cu atacul frontal împotriva conducerii DNA. Majoritatea parlamentară, controlată de condamnatul penal, Liviu Dragnea, continuă să insiste pe legiferarea în favoarea corupţilor. Dragnea este cercetat de către procurorii DNA în trei dosare penale, fiind urmărit penal şi pentru deturnare de fonduri europene. Oameni politici cu probleme penale, dar şi afacerişti corupţi sau moguli media infiltraţi în mediul politic, profită direct de pe urma demersurilor grupării din jurul lui Dragnea şi se opun cu disperare luptei anticorupţie. Atacurile lor furibunde destabilizează întreaga ţară şi afectează viaţa de zi cu zi a tuturor românilor”, au transmis cei de la Iniţiativa Timişoara.

Gabriela Mirescu, analist politic şi consultant în comunicare, din Fribourg/Elvetia, originară din Timişoara, a făcut parte din grupul celor care au contribuit la acţiune.
„La început m-a impresionat modul spontan şi curat în care acţiunea a debutat. Am intuit că o astfel de acţiune poate atinge prin fire nevăzute suflete de români, atât de divizate în zilele astea. Şi le-ar putea aminti tuturor că împreună putem crea schimbări mai mici sau mai mari, sau aşa cum deja ne-a arătat acţiunea până acum, chiar şi mici miracole. Acţiunea transmite câteva mesaje puternice, de care eu consider că noi, toţi românii, indiferent dacă trăim în ţară sau în afara ei, avem mare nevoie: solidaritate, conştientizare a problemelor şi grijilor care ne unesc, curajul de a exprima public opiniile personale, de a pune întrebări şi de a căuta cu toţii solutii. Aşa că am reacţionat şi eu spontan şi am zis că trebuie să mă alătur şi să susţin cum pot o astfel de idee care să unească românii şi să transceadă graniţe, apartenente etnice , religioase sau chiar şi politice”, a declarat Gabriela Mirescu.



