City manager nemulţumit de salariul de 13.500 de lei. Vrea 17.000 de lei, la fel ca viceprimarii
0Asociaţia Administratorilor Publici din România a reuşit să obţină o modificare a legii care să le permită city managerilor din unităţile administrativ teritoriale care derulează proiecte cu fonduri europene să beneficieze de o majorare cu 25 la sută a salariului brut. Administratorii publici au invocat necesitatea modificării prin faptul că viceprimarii beneficiază de o astfel de majorare.
Consiliul Local Timişoara are programată vineri o şedinţă în care se propune, printre altele, modificarea unei hotărâri referitoare la stabilirea salariilor pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul Primăriei Timişoara. Concret, proiectul prevede o majorare cu 25 la sută a salariului de bază al city managerului Robert Kristof. Astfel, city managerul care poate ajunge în momentul de faţă la un salariu de bază de maximum 13.500 de lei ar putea beneficia de un salariu de bază de aproape 17.000 de lei.
Solicitarea de majorare a salariului a fost făcută de city managerul Robert Kristof, care a înaintat în luna aprilie o adresă prin care arăta că legea salarizării a fost modificată astfel încât administartorii publici ai unităţilor administrativ teritoriale care derulează proiecte cu fonduri europene să poată beneficia de o majorare de 25 la sută. „Întrucât în cadrul Primăriei Timişoara, viceprimarii beneficiază de majorarea cu 25 la sută, conf. art. 16, alin. 2 din Legea cadru 153/2017, vă rog să aprobaţi în consecinţă şi majorarea salariului administratorului public cu acelaşi procent de 25 la sută”, arată Robert Kristof într-un referat transmis conducerii primăriei.
Solicitarea lui Kristof a fost aprobată atât de primarul Nicolae Robu, cât şi de şefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian. Cei care decid în final sunt consilierii locali, dar primarul Nicolae Robu, cel care l-a promovat şi susţinut pe Robert Kristof are majoritate.