Caractere tari din Banat au ieşit victorioase în lupta cu bolile necruţătoare
0
Oamenii îşi dovedesc forţa prin modul în care reuşesc să depăşească situaţiile critice. Ziarul „Adevărul de Seară” Timişoara a derulat o campanie prin care a prezentat cazuri dramatice, dar cu final fericit, ale unor oameni puternici.
Iniţiativa campaniei a pornit de la cazul Danei Dobromir, o tânăra diagnosticată cu cancer limfatic după ce nouă luni a umblat prin mai multe spitale din Banat şi a fost tratată pentru altceva. Nici măcar după ce a aflat ce boală are nu a fost băgată în seamă. Cu toate acestea, Dana a continuat lupta, a ajuns să se trateze într-un spital din Germania, unde cancerul dă înapoi. Tânăra i-a iertat pe medicii care au condamnat-o la moarte în România.
Rănit în Irak
Un alt caz impresionant este cel al lui Marius Iovi, militarul timişorean rănit în războiul din Irak. În 2007, în timp ce era într-o misiune în Irak, Marius a fost rănit într-o explozie. O schijă i-a perforat ochiul drept, cu care nu mai vede, iar nervul optic al ochiului stâng i-a fost afectat în proporţie de 90 la sută.
Vede lumea altfel decât cu ochii
Tânărul a umblat prin spitalele din întreaga lume mai mult de un an. A urmat un curs de reabilitare în Statele Unite ale Americii, unde a învăţat să vadă lumea altfel decât cu ochii. Acum Marius se descurcă singur, a rămas în cadrul armatei, fiind reporter la emisiunea armatei, de la Radio Timişoara. Tânărul se gândeşte cu optimism la viitor. S-a înscris la Liceul Teoretic „Iris” şi vrea să avanseze în grad.
„Mă concentrez pe viitorul meu. Vreau să-mi termin şcoala”, a explicat Marius, zâmbind optimist. Cu acelaşi zâmbet în colţul gurii, Marius a mărturisit că vrea ca în viitor să găsească o fată care să îl iubească aşa cum este şi să întemeieze împreună o familie. Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, în timp ce se juca de-a v-aţi ascunselea. Bărbatul a dat dovadă de o tărie ieşită din comun şi a trecut peste handicap, iar acum are o soţie, trei copii şi o casă frumoasă în care locuieşte cu familia. „A fost o perioadă critică în viaţa mea, cu o adolescenţă rebelă. Eram revoltat împotriva lui Dumnezeu că m-a lăsat fără mâini. După 17 ani de rugăciuni fierbinţi în care m-am rugat la Dumnezeu pentru mâini, am primit răspunsul. Mâinile mele sunt soţia mea, care m-a acceptat aşa cum sunt”, a spus Sergiu. O poveste impresionantă are şi Remus Scrob, şeful secţiei Criminalistică din cadrul Poliţiei Timiş. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie. Cu toate acestea, a continuat să meargă la lucru, iar în timpul unui concediu de odihnă a făcut transplantul de măduvă care l-a însănătoşit.
Hazardul care schimbă vieţi
Costel Pîrnău a suferit un accident de tramvai la 17 ani, în urma căruia a rămas fără mâna stângă, iar ambele picioare i-au fost amputate de la genunchi. A trecut peste toate greutăţile, a ajuns să lucreze o perioadă ca zidar, iar acum cântă la nai, scrie poezii şi vrea să publice o carte despre viaţa sa. Andrei Strătilă şi-a pierdut vederea la 11 ani. Cu toate acestea a reuşit să facă o facultate, iar acum cântă la tobe în trupa Hobo Sapiens. Şi Ghizela Ghereben are o poveste interesantă. Ea are dizabilităţi psihice şi, cu toate acestea, a luat locul doi la concursul Eurovision pentru persoane cu dizabilităţi.
17 ani
avea Costel Pîrnău când a suferit accidentul care i-a schimbat viaţa
Dana Dobromir, cea care a inspirat campania „Caractere tari“, a fost mai puternică decât cancerul
Citiţi despre fiecare CARACTERE TARE:
Costel Pîrnău, zidarul fără picioare şi o mână cântă la nai şi compune poezii
Ghizela Ghereben a ocupat locul doi la Eurovisionul pentru persoane cu handicap
Marius Iovi şi-a pierdut lumina ochilor în războiul din Irak, dar a ieşit învingător



Remus Scrob, şeful criminaliştilor care a învins leucemia, mizând pe vindecarea prin muncă

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă

Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul

Dana Dobromir a fost mai puternică decât cancerul
