Atelier ultramodern la fabrica germană Draxelmaier din Timișoara. Liceenii de la Energetic vor face practică aici
0Compania germană Draxelmaier a investit 1,2 milioane de euro în renovarea și echiparea atelierului cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării elevilor de școală profesională din Timișoara.

Draxelmaier Group a inaugurat un nou atelier-școală la Timișoara destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I”, care studiază în cadrul programului de educație profesională duală susținut de companie.
Valoare investiției este de 1,2 milioane de euro. Atelierul are o suprafață de 500 de metri pătrați, iar elevii au posibilitatea să transpună teoria în practică, folosind un robot de ultimă generație, imprimantă 3D, precum și stații electropneumatice și electrice moderne.
Programul de educație profesională susținut de germani în cadrul Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” a demarat în anul 2014.
Elevii pot opta pentru specializarea de electromecanică și mecanici întreținere echipamente hidraulice și pneumatice, precum și operatori mașini cu comandă numerică.

A zecea generație de boboci a început clasa a IX-a în acest an școlar astfel, peste 50 de elevi studiind azi în cadrul acestui program.
„Atelierul inaugurat este unul dintre cele mai moderne din România și oferă elevilor condiții excelente pentru completarea studiilor. Tinerii care studiază în cadrul acestui program au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea companiei. Unii dintre absolvenții de anii trecuți lucrează pe linii de producție moderne unde realizăm sisteme de baterii de înaltă tensiune și componente electronice”, a declarat Alexander Schubel, Plant Manager în cadrul companiei de la Timișoara.

La eveniment a participat și Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al Draxelmaier.
„Scopul nostru este să oferim elevilor care studiază alături de Draxelmaier șansa unor programe care să le asigure cunoștințele și deprinderile necesare unei cariere. La Timișoara au toate condițiile să se dezvolte profesional. Ne-am implicat în dezvoltarea programului de școală profesională încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România și am pus bazele unor parteneriate puternice cu școlile și cu comunitățile locale”, a afirmat Barbara Gerber.

Specialiștii din educație susțin că noul atelier este necesar pentru ca elevii să beneficieze de o pregătire riguroasă.
„Este o investiție importantă realizată de Draxelmaier în atelierul-școală și în noile generații de elevi. Asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. Ei acumulează încă din timpul școlii experiența și calificarea necesare obținerii unui loc de muncă”, a declarat la inaugurare Aura Danielescu, inspector școlar general.
Draxelmaier Group susține programe de educație profesională prin colaborări durabile cu licee din toate orașele în care își mai desfășoară activitatea: Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.