Află aici care sunt şansele de angajare ale timişorenilor înainte de sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparativ cu perioadele anterioare, în această săptămână, numărul locurilor de muncă ce pot fi ocupate la nivelul judeţului a scăzut. Dacă, în urmă cu o săptămână, firmele din Timiş s-au prezentat cu aproximativ 1.000 de oferte pentru cei în cautarea unui job, la Bursa Locurilor de Muncă.

Angajări masive se fac în domeniul confecţiilor unde, întotdeauna cererea a fost un a foarte mare. Astfel, doar în această perioadă, comapniile timişene angajează prin intermediul Agenţiei Judeţena pentru Ocuparea Forţei de Muncă peste 220 de confecţioneri. Pentru cei care au studii superioare ofertele de angajare sunt limitate, şi nu foarte diversificate. Ahitecţi sau ingineri, analişti sau asistenţi manageri şi programatori au totuşi o şansă să-şi găsească un loc de muncă anul acesta.

Statisticile AJOFM arată că judeţul Timiş este unul dintre judeţele în care rata şomajului este în scădere. „Suntem pe locul al treilea ca număr mic de şomeri şi pe locul doi în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante. Asta înseamnă că stăm foarte bine", a spus Liviu Neguţ, directorul AJOFM Timiş. Conform acestuia, rata şomajului în judeţ a coborât de la 4, 87 la sută în mai, la 4, 17 la sută în septembrie şi 4,08 la sută în octombrie. „Noi estimăm că pentru  luna noiembrie va ajunge la 3,85 la sută", a mai spus Neguţ.

VEZI AICI JOBURILE DISPONIBILE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite