O mie de oameni au fost evacuaţi din Salina Praid în urma infiltrării apei în galeria de acces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au fost evacuaţi din Salina Praid. FOTO: Daniel Guţă
Turiştii au fost evacuaţi din Salina Praid. FOTO: Daniel Guţă

Accesul în Salina Praid din judeţul Harghita a fost oprit, sâmbătă, în urma infiltrării apei într-o galerie. În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceştia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute.

Un incident a avut loc, sâmbătă, la Salina Praid, unde tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Aproximativ 1.000 de turişti care se aflau la acel moment în salină au fost scoşi cu autobuzele, după ce iniţial transportul către suprafaţă a fost întrerupt pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru Agerpress, că există o infiltraţie în zona galeriei prin care intră autobuzele. În această situaţie, de la ora 14,00 a fost oprit accesul în subteran. Conform aceleiaşi surse, oamenii care se aflau deja în subteran au putut să iasă „fără probleme”.

Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Harghita, a declarat la Digi 24 că ”în urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran”. 

„În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceltia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor şi a unităţilor economice precum şi a internetului. La faţa locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post”, a mai spus ofiţerul. 

El a precizat că aceştia au coborât în salină pentru a vorbi cu turiştii şi pentru a-i calma, pentru a fi transportaţi la suprafaţă în siguranţă. 

Ofiţerul a mai spus că echipele de intervenie au intervenit imediat pentru a opri debitul apei în canalul de acces iar turiştii au fost informaţi ulterior despre eveniment. 

Nu au fost evenimente grave

„Nu au fost evenimente grave sau ieşite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieţii acestora. Toţi cei 1.000 de turişti au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă şi nu există alte probleme. Momentan se lucrează la remedierea situaţiei, urmând ca salina să reintre în funcţiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu.  

Vă mai recomandăm 

Salina Slănic, cea mai mare din Europa şi locul cu cel mai pur aer de pe planetă. Până la ce adâncime se poate ajunge cu „colivia“ în miezul pământului 

Primele fotografii cu „OZN-urile” din Salina Turda

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite