Destinaţii pitoreşti în judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Sălardului, pârtia de la Sovata sau o excursie în inima Transilvaniei, mai exact la Sighişoara vă pot deconecta de cotidian şi puteţi petrece clipe de neuitat alături de cei dragi. În aceste zile când deja primii fulgi de nea au căzut în zonele montane, turiştii au făcut sute de rezervări în locuri care mai de care mai pitoreşti.

Sălard este un sat de munte, pe valea Mureşului Superior, aflat între Răstoliţa şi Lunca Bradului. Distanţa faţă de Târgu-Mureş este de aproximativ 70 de km, iar accesul se face pe traseul Târgu-Mureş - Reghin - Deda - Sălard - Lunca Bradului - Topliţa pe DN15 (E578) prin superbul Defileu Deda-Topliţa.

Cabanele sunt răsfirate de o parte şi de alta a drumului şi oferă un peisaj deosebit. Brazii, aerul curat de munte şi linistea îi atrag pe turiştii care vin an de an, departe de agitaţia oraşului.

În dreptul localităţii Lunca Bradului se varsă în Mureş unul dintre afluenţii principali, pârâul Sălard. El izvorăşte din Munţii Gurghiului şi formează Valea Sălardului, o zona turistică de un pitoresc rar întâlnit.  

image

La aproximativ 2 km de locul unde se traversează Râul Mureş pentru a accede pe Valea Sălardului se află pensiunea noastră. În această perioadă deja avem camerele aproape toate rezervate. De exemplu, pentru o familie cu doi adulţi şi un copil un week-end de vinery până duminică ajunge la aproximativ 550 de lei, cu mic dejun, prânz şi cină. Locul este foarte căutat, în orice perioadă a anului. Dacă românii fac şi nu prea drumeţii montane, să ştiţi că turiştii străini vin şi revin tot mereu. Ei parcurg trasee montane cu bicicleta, la pas, iar în apropiere există şi un parc cu tiroliană, un loc special amenajat pentru căţărare. La noi turiştii găsesc şi un mini spa cu Jacuzzi, masaj, baie turcească. Valea Sălardului este recomandată pentru deconectare, dar şi pentru distracţii: relaxare şi drumeţii montane” ne spune Florin Dascăl, proprietarul pensiunii Denisa, de pe Valea Sălardului  

Pârtia de schi de la Sovata

Pârtia din Sovata este singura pârtie de schi din judeţul Mureş şi se află la câţiva kilometri de staţiunea balneară.  Acolo există două pârtii, una de nivel mediu şi alta pentru copii sau începători. Ambele sunt dotate cu tunuri de zăpadă şi instalaţie nocturnă. În fiecare an, în luna Ianuarie, pe pârtia de la Sovata se organizează Serbările Zăpezii, un festival cu numeroase jocuri şi concursuri, care atrage o mulţime de turişti.  Echipanmente de schi se pot închiria în diferite locuri din staţiune. Deocamdată cele două pârtii sunt închise, dar odată ce zăpada se va instala cum trebuie organizatorii le vor pune la dispoziţia turiştilor.

În această perioadă, pentru week-endul prelungit de 1 decembrie deja avem locurile ocupate în proporţie de 99%. Am avut pachete cu demipensiune la 360 de lei în cameră dublă, în care era inclus şi accesul la SPA. Acesta a fost cel mai mic tarif pentru week-end, iar în funcţie de condiţii şi procedurile socilitate, preţurile cresc. De exemplu, pentru 5 nopţi de cazare cu demipensiune, în care este înclusă o consultaţie medical wellness şi 15 proceduri, pachetul ajunge să coste aproximativ 1400 de lei. Rezervări se fac deja şi pentru perioada sărbătorilor” ne spune Erik Szoboszlai, directorul de marketing al lanţului hotelier Danubius.

Sighişoara iarna

Cetatea Sighişoara este considerată una dintre cele mai bine păstrate cetăţi locuite din Europa. Este vizitată anual de mii de turişti, iar burgul poate fi destinaţia perfectă de vacanţă în orice perioadă a anului.

“Cea mai frumoasa cetate locuita din Europa”, Sighişoara, reprezinta si cel mai frumos si complet ansamblu de arhitectura medievala din Romania. Aici pot fi admirate obiective turistice importante precum: Turnul cu Ceas, construit in secolul XIV, simbolul Sighisoarei, Casa Vlad Dracul, cea mai veche constructie civila din piatra din cetate, unde ar fi locuit intre 1431-1435 principele Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes) şi Pasajul Scarilor din Sighisoara , construit in 1662, ce pastreaza in prezent 175 de trepte, care se numără printre cele mai frumoase obiective turistice din judeţul Mureş.

Târgu-Mureş

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite