Cum să ne ferim de furturile din locuințe. Recomandări de la Poliția mureșeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece numărul furturilor din locuințe a crescut vertifinos în ultima perioadă, polițiștii mureșeni le recomandă localnicilor să țină cont de unele sfaturi care le pot salva bunurile din casă.

Iată, pe scurt, câteva modalități prin care mureșenii își pot proteja mai bine locuința de acțiunile hoților:

•    Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă! Se întâmplă să dormiţi, să fiţi în baie sau în balcon, iar în acest timp, în doar câteva secunde, cineva să vă ia din hol, în special, geanta, portmoneul, telefonul, banii… (obiecte pe care, frecvent, le ţinem la cuier ori pe un dulăpior, în hol). Bate uşor, dacă nu răspunde nimeni încearcă uşa, deschide încet şi…dacă e momentul potrivit, în câteva secunde acţionează! Dacă o surprinde cineva în casă, spune fără reţineri că se interesează dacă locuieşte persoana „x” în bloc, ori că i s-a părut că i s-a răspuns la bătaia în uşă şi de aceea a intrat. Nu e o problemă dacă dă greş, mai sunt atâtea uşi de încercat!
•    În cazul în care la uşa dumneavoastră  se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! (exemplu: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri)
•    Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Vi se pare întâmplător faptul că se comit multe spargeri în locuinţe în care hoţii găsesc sume destul de frumoase de bani? Nu este deloc aşa! Ei acţionează „la pont”, adică ştiu dinainte că în unele locuinţe există bani: dintr-un împrumut tocmai luat, din vânzarea unor bunuri, depozite la domiciliu etc. Aşadar, nu discutaţi despre planurile dumneavoastră  financiare, nu ştiţi niciodată unde va ajunge acea informaţie! Atenţie şi la prietenii copiilor dumneavoastră  care vă frecventează locuinţa.
•    Folosiţi eficient interfonul! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are: de la poştă, de la citit contoare, reclame etc. Persoanele care au cu adevărat treabă în bloc, au cartelă de acces! Ceilalţi nu au de ce să intre! Şi nu ezitaţi să întrebaţi la cine se duc persoanele care intră deodată cu dumneavoastră în bloc, profitând de faptul că s-a deschis uşa, ori cel puţin fiţi atenţi unde se duc!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite