Secretele gospodinelor pentru o casă curată – berea scoate petele de cafea, levanda este balsamul perfect, iar cojile de banane pot reda strălucirea pantofilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice gospodină are la îndemână ingrediente care îi pot fi de folos pentru curăţenia casei
Orice gospodină are la îndemână ingrediente care îi pot fi de folos pentru curăţenia casei

Berea, lavanda, sarea, uleiul, miezul de pâine sau alte produse din bucătărie au proprietăţi neştiute care te pot scoate din situaţii dificile. Trucurile cu care bunica ţinea casa curată şi înmiresmată au fost uitate.

  • Lavanda, o întrebuinţare diversificată

Pentru a obţine un balsam de rufe cu efecte uluitoare ai nevoie de 100 de ml de oţet alb şi cinci picături de ulei de lavandă. Amestecul de lavandă şi oţet se bagă în compartimentul maşinii de spălat în care se pune balsamul de rufe. Baia poate fi făcută bec cu următoarea soluţie compusă din: 100 g de bicarbonat de sodiu, 60 ml de zeamă de lămâie, 50 ml de detergent de vase bio, 100 ml de oţet din vin alb, 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Toate acestea se amestecă şi soluţie rezultată este perfectă pentru a curăţa cada, chiuveta, toaleta şi chiar faianţa sau gresia.

Covoarele vor arăta ca noi dacă o să foloseşti o mână de lavandă uscată pe covor cu care perii cu mâna covorul, după care este periat.

Geamurile pot fi curăţate eficient cu ajutorul unei soluţii din 230 ml de oţet din vin alb, 230 ml de apă distilată şi 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Amesteca ingredientele într-un recipient cu pulverizator şi foloseşte soluţia pentru a curăţa geamurile.

  • Berea şi rezultatele miraculoase din gospodărie 

Petele de cafea de pe haine sau covor, care dau mari bătăi de cap gospodinelor, pot fi îndepărtate foarte uşor dacă folosiţi berea. 

avantajele consumului de bere

Mobila va străluci, dacă va fi curăţată cu cârpă moale înmuiată în bere.  

De asemenea, băutura cea mai răspândită poate fi folosită şi ca îngrăşământ pentru sol, pentru a ajuta plantele să se dezvolte frumos şi sănătos.

Bijuteriile din aur îşi recapătă strălucirea dacă sunt spălate cu bere.

Băutura întăreşte firul de păr şi îi redă strălucirea naturală. Recent s-a descoperit părul spălat cu bere îşi deschide culoarea. Totodată, poate să înlocuiască cu succes fixativul. Soluţia poate fi obţinută din trei linguri de bere trezită şi o jumătate de cană cu apă caldă. Berea vine şi în ajutorul celor care au mătreaţă în exces. Părul clătit cu bere înainte de spălarea cu şampon devine curat, iar mătreaţa dispare ca prin minune. 

Berea ajută şi la formarea unui bronz de excepţie cu o nuanţă de arămiu. 

Băutura este un ingredient secret şi în bucătărie. Carnea lăsată la macerat într-un amestec pe bază de bere şi mirodenii capătă o savoare şi o frăgezime deosebite. 

Ingredientele minune

  • Oţetul nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie pentru că poate fi întrebuinţat în diverse moduri. Curăţă şi dezinfectează interiorul frigiderului, cuptorului şi cuptorul cu microunde, suprafeţele din bucătărie şi toaleta, gresia şi faianţa.  Depunerile de calcar din baie şi din maşina de spălat pot fi îndepărtate eficient cu ajutorul oţetului. De asemenea, petele şi mirosurile neplăcute din covor sau de pe alte suprafeţe sunt dispar dacă se întrebuinţează oţetul. 
Otet FOTO Shutterstock
  • Sucul de lămâie poate fi întrebuinţat la curăţenie cu rezultate foarte bune. Împrospătează aerul din locuinţă sau şi şterge interiorul frigiderului. Hainele albe care căpătat o tentă cenuşie îşi poate recăpăta strălucirea.
  • Sarea nu trebuie să lipsească doar din bucătărie, ci şi din sertarul  cu soluţii de curăţat. O ceaşcă de apă cu sare este îndepărtează imediat grăsimea acumulată pe buretele de vase. Astfel, acesta nu trebuie aruncat, ci mai poate fi utilizat în continuare. Aceeaşi soluţie poate fi folosită pentru îndepărtarea petelor de grăsime sau de ciocolată de pe haine.
  • Bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu succes praful de curăţat. Bicarbonatul poate fi folosit pentru a şterge şi dezinfecta obiectele sanitare din baie, dar şi pe cele din bucătărie. O linguriţă de bicarbonat cu puţină apă te poate scăpa de mirosurile neplăcute de pe mâini. 
  • Piperul nu este doar un condiment nelipsit din bucătărie, ci poate să păstreze hainele într-un mod impecabil.  O linguriţă de piper negru amestecat în detergentul pe care îl folosim în mod obişnuit pentru maşina de spălat poate să stopeze procesul de decolorare a hainelor. 
  • Petele de murdărie de pe pereţii camerei pot fi îndepărtate cu ajutorul miezului de pâine proaspătă. Datorită amidonului,  petele vor dispărea ca prin miunune şi nu mai este nevoie de renovarea camerei. 
  • Cojile de banane ajung, de obicei, în coşul de gunoi, dar pot fi folosite cu succes la lustruirea încălţămintei şi a altor obiecte realizate din piele naturală. La final se foloseşte o cârpă moale şi uscată din bumbac. 

Hainele îşi pot păstra un parfum proaspăt şi delicat dacă în timpul procesului de calcare, adăugaţi în recipientul pentru apă al fierului de călcat câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Pentru că a început sezonul grătarelor trebuie să ştiţi că nu trebuie să adăugaţi sare peste carnea pe care urmează s-o puneţi la grătar, pentru că isi va pierde din proprietatile nutritive.

  • Uleiul vegetal de floarea soarelui poate fi folosit pentru reîmprospătarea culorilor pieselor de mobilier din lemn masiv sau a tigăilor şi ceaunelor din fontă.
  • Ceaiul negru poate să înlăture eficient rugina de pe uneltele de grădină. Acestea trebuie să fie lăsate într-un vas cu ceai negru tare timp de câteva ore, până se înmoaie rugina, după care poate fi înlăturată cu uşurinţă. 
  • Ceapa, tocată mărunt şi amestecată cu puţin pământ sau cărămidă pisată, curăţă perfect obiectele de aramă. 
  • Cojile de ouă, pisate, curăţă foarte bine sticlăria, care capătă un luciu frumos.  Transformate în pudră se folosesc la curăţirea argintăriei, a tacamurilor şi a vaselor de aramă şi a altor metale. Cojile de ouă pisate foarte bine pot fi folosite şi ca îngrăşăminte pentru flori.
  • Zeama rezultată în urma fierberii orezului sau cartofilor se poate folosi la scrobitul rufelor. 
  • Sprâncenele şi genele vor fi strălucitoare şi moi dacă le ungi zilnic cu ulei de ricin.
  • Muştele pleacă singure dintr-o încăpere în care se află anumite plante. Astfel, menta, levănţica sau roşiile îndepărtează muştele din cameră. 
Târgu-Jiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite