Dragobetele în oraşul lui Brâncuşi. Ada Milea şi folclor, la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ada Milea va susţine un concert la Târgu Jiu Foto: facebook.com/ada.milea
Ada Milea va susţine un concert la Târgu Jiu Foto: facebook.com/ada.milea

Artista Ada Milea va susţine, de Dragobete, un concert la Târgu Jiu. Spectacolul va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

„Dragobetele, patron al dragostei şi al bunei dispoziţii pe plaiurile româneşti! Dragobetele sau vestitorul primăverii, momentul în care natura renaşte, păsările îşi caută cuiburi şi, o dată cu natura, reînvie şi iubirea. Dragobetele marchează ziua în care întreaga suflare sărbătoreşte înnoirea firii şi aşteaptă primăvara! Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vă invită la sărbătoarea iubirii strămoşeşti, miercuri, 24 februarie, de la ora 19:00, Ada Milea în concert de Dragobete“, au anunţat reprezentanţii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ în Târgu-Jiu. Preţul unui bilet este de 20 de lei. 

Ada Milea se află de mai mult timp la Târgu Jiu, unde regizează piesa „Exploratorul“, care va fi prezentată pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ la începutul lunii martie.

Spectacol în centrul municipiului Târgu Jiu

Tot de Dragobete, la Amfiteatrul din zona Victoria, din centrul municipiului Târgu Jiu, va avea loc un spectacol de muzică şi obiceiuri specifice acestei zile. 

Evenimentul va fi deschis prin vernisarea unei expoziţii de costume tradiţionale. Spectacolul va fi deschis de către Ion Cepoi, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, cu un moment poetic şi de Ansamblul din Padeş, „Roua Cloşani”, care va prezenta un obicei specific Dragobetelui. Pompiliu Ciolacu, etnolog în cadrul CJCPCT Gorj, va avea apoi un recital de poezie despre dragoste. 

„Ansamblul “Privighetorile Gorjului” condus de profesorul Emilia Drăgotoiu Nanu va continua programul pregătit pentru ziua de 24 februarie 2022. Totul se va încheia cu un obicei pus în scenă de către Ansamblul Folcloric „Cheile Olteţului” din Polovragi, obicei care se practică în zona de sub munte între Sfântul “Toader” şi Dragobete. Coregrafa Andreea David este cea care a realizat scenariul acestui obicei numit “Văruţele”. Acesta va continua cu un spectacol de gală al Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului”. 

„Lumea satului românesc a fost dintotdeauna bogată în obiceiuri şi tradiţii. Pentru olteni, tradiţiile şi obiceiurile înseamnă legătura cu trecutul, iar prin valorificarea, conservarea şi prin transmiterea acestora din generaţie în generaţie se încearcă păstrarea formelor tradiţionale de viaţă“, se arată într-un comunicat de presă al CJCPCT Gorj.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum au ajuns terenurile concesionate pentru vile, la Rânca, să fie recuperate şi transformate în parcări

Soţul unei antreprenoare amendate a protestat pe acoperişul ITM Gorj VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite